CHP Keşan Kadın Kolları, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Parti lokalinde saat 14.00’te başlayan toplantıda, CHP Keşan Kadın Kolları adına açıklama yapan Kadın Kolları Başkanı Ürfet Ürkmez, sözlerine, tüm kadınlara sevgi ve saygısını ileterek başladı. Kadına karşı şiddetin sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel olarak artarak devam ettiğine dikkat çeken Ürkmez, bunun tüm toplumu etkileyen ağır sonuçları da beraberinde getirdiğine vurgu yaptı.

ŞİDDET GÖREN KADINLARIN ÇOCUKLARI DA ŞİDDET MAĞDURU

Şiddet yaşayan kadınların çocukları üzerinde yapılan bir araştırmada, bu çocukların yüzde 85’inin potansiyel şiddet uygulayıcısı ya da kurbanı olduğunun saptandığı bilgisini paylaşan Ürkmez, açıklamalarına şöyle devam etti: “Kadına şiddetin önüne geçmenin en etkili yolu, kadınların eğitim düzeyini yükseltmek, bilinçli insanlar olarak yetişmelerini sağlamak; böylece, evrensel insan hakları ve değerlerini çocuklarına yansıtarak, onların eşitlik, özgürlük, karşılıklı saygıyı özümsemiş birer birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu nedenle, kadına yönelik şiddeti önlemede kadınlar, demokratik toplumun lokomotifi olma rolünü benimsemek zorundadır. Bu vesileyle mor kurdele takarak kadına yönelik şiddete karşı demokratik mücadelemizi yineliyor, ‘Yaşasın kadınların amansız mücadelesi!’ sloganını haykırıyoruz.”