CHP Keşan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, dün itibariyle sandık çevresi sorumlusu eğitimlerine başlandığı bildirildi.

1 Kasım Cuma günü saat 12.00’de, CHP Keşan İlçe Başkanlığı Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, İlçe Sekreteri Serdar Dinçer, Parti Eğitim Sekreteri ve eğitmen Zeki Sunar, Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Gündüz ve eğitmenler Sebahattin Karaman, Hürol Gürkan, Bülent Saylam, Ersin Aksakaloğlu, Ömür Çakıcı katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Vedat Koyuncu, sandık bölgelerinde çalışacakların eğitimine başlandığını belirterek, “Partililerimize, bu konuda neler yapması gerektiğini, ne yollar izleyeceğimizi anlatacağız. O mahallelerdeki, o sokaklardaki ailelerin, sokakların, vatandaşın sorunları nedir?  Tek tek ilgilenerek, onlara ulaşma yönünde çalışmalarımız olacak. Keşan’da en ince ayrıntısına kadar kılcal damarlarına kadar Keşan’ın bir portresini çıkartacağız, röntgenini çekeceğiz. Bunlar bize önümüzdeki dönemde seçimde hazırlayacağımız seçim bildirgelerimize de yön verecektir. Partimiz bu anlamda eğitime cidden önem veriyor. 8 tane arkadaşımız Ankara’ya giderek bu eğitimleri tamamladılar. Şimdi de burada sandık bölgelerinde görev alacak arkadaşlar eğitimleri başlatıyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

TÜM PARTİLİLERİ KAPSAYACAK BİR EĞİTİM

Daha sonra konuşan Zeki Sunar ise partinin bu çalışmaları Türkiye genelinde yaptığını ifade ederek, şunları söyledi: “Keşan’da 247 sandık olacak. Biz her sandık çevresine 2 sandık sorumlusu görevlendirdik. Görevli arkadaşlara bugünden itibaren ulaşmaya çalışıyoruz. Bu akşam saat 18.00’de gelecekler. 4 saatlik bir bilgilendirme programı olacak. Kendilerine ne gibi çalışmalar yapacakları konusunda eğitim vereceğiz. Bu tamamen yerel seçimlere yönelik olacak. Cumartesi günü, gündüz 09.00, öğlen 14.00, Pazar günü ise sadece gündüz 13.00’te yapılacak. Pazartesi yine gece eğitimi yapacağız. Bunun akabinde tekrar bir taramaya geçeceğiz. Eğer katılamayan arkadaşlar varsa onların yerine yeni görevlendirmeler yapacağız. Böylece sandıkların başına uygun 2’şer kişi görevlendirmiş olacağız. Arkadaşlarımız kendi gruplarını kurarak seçimlere kadar mahallesinde çalışmalar yapacaklar. Bu tüm partililerimizi kapsayacak bir eğitim programı.

11 KİŞİ ÖĞRETİCİ EĞİTİMİ ALDI

Eğitimin içeriğinden bahseden Sunar, “Eğitime katılacaklara iletişim ile ilgili bilgiler vereceğiz. Yüzer-gezer, yani partiden partiye geçen oylar var. Bunlarla ilgili partinin ve programının iyi tanıtılması, yine bu arkadaşlarımızın iletişimde nelere dikkat etmesi hususunda bilgiler verilecek. Çekişmeler yaşanmaması açısından böyle bir yöntem izliyoruz. Ayrıca seçim günü yapılacak çalışmalarla ilgili neler yapılması gerektiği konularında da bilgiler aktaracağız. Ankara’daki eğitimlere Mayıs ayında 8, daha önce Ocak ayında yapılanlarda ise 3 kişi vardı. Böylece 11 kişi Keşan’dan öğretici eğitimi almış oldu.” şeklinde konuştu.