CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Eren Erdem, dün Keşan'da düzenlenen toplantıda konuşarak, "Bu anayasa kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran darbe anayasasıdır. Bu anayasa geçerse FETÖ parlamenter sisteme 40 yılda sızdı, bu anayasada 4 saat yetiyor. Bir kişiyi kandır iş bitiyor. Bu anayasa geçerse ülke darbe cehennemine döner. Çünkü bu anayasaya göre bir kişiyi rehin almak bitiriyor. Bu bin türlü darbeci, çılgın, deli ve cuntacının iştahını kabartan bir şey." dedi.

Saat 14.00 sıralarında, Keşan Belediyesi Pazaryeri Kompleksi Toplantı Salonu'nda başlayan panele, Eren Erdem'in yanı sıra CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, 2014'deki yerel seçimlerinde Esenyurt CHP Belediye Başkan adayı olan Çetin Çapan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunsa bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Eren Erdem kürsüye davet edildi.

CAMİLERİ, SİYASET KARARGAHINA DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ

Cumhurbaşkanı’nın “CHP, camileri ahır yaptı” şeklindeki söylemlerini eleştiren Erdem, şunları söyledi: “Bugüne kadar CHP’nin camileri ahır yaptığına yönelik tek bir delil dahi gösteremediler. Ama bu yalana ısrarla sığınıyorlar. CHP, hiçbir zaman camileri ahır yapmadı. Ama siz camileri, siyaset karargahına dönüştürdünüz. CHP, o mukaddes alanların ibadetle iştigal edilen insanlar tarafından kullanılmasını sağladı. Fakat siz, camileri propaganda mecralarına ve parti bürolarına dönüştürdünüz. Sizin camiye verdiğiniz zararı kimse vermedi. İslam’a bu Müslüman kılıklı nifak odaklarından daha büyük bir zarar, tarihte verilmemiştir. En büyük zararı bunlar vermiştir.”

REFERANDUMDAN ‘HAYIR’ ÇIKACAKTIR

Aklı başında bir insan ve ‘AK Partiliyim’ diyen hiç kimsenin ‘evet’ diyeceğini düşünmediğini dile getiren Erdem, "Çünkü biz, şu ana kadar ‘neden evet’ verilmesi hususunda tek bir şey duymadık. Yatıyorlar kalkıyorlar ‘hayırcılar terörist, vatan haini’ diyorlar. Biz, tecavüzcü Ensar Vakfı ‘evet’ diyor diye, ‘evet’ diyenler ‘şöyle ya da böyledir.’ diyebilir miyiz? Böyle bir terbiyesizlik yapmayız. Hangi düşüncede olunursa olsun, bu ülkenin evladıdır. Ayrıca, referandum zamanı, toplumun ne kadar hassasiyetini okşayan konular varsa, gündeme geliyor. Çünkü söyleyebilecekleri bir şey olmadığı için birtakım propagandalarla işin içerisinden çıkmaya çalışıyorlar. Evet yönünde bir karar çıkması için her türlü şeyi yapıyorlar ancak referandumdan ‘hayır’ çıkacaktır.” diye konuştu.

BİZ DEMOKRASİ LİGİNDE İLK 3'E OYNAMASI GEREKEN BİR DEVLETİZ

Erden Erdem, FETÖ'yü devlete ve orduya sızdırıp, meclisi bombalamasına fırsat verenlerin vatan haini olduğunu belirterek, "Sen bu parlamentoyu bombalama alçaklığında bulunmuş olanlara sonuna kadar kapıları açtın. Suçlusun. O yüzden senin eline böyle bir yetki verilirse belki de Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu'nun başına daha büyük felaketleri gelmesi mümkün hale gelecek. 15 yıldır yaptıkları hataların bedelini hep bu millet ödedi. Şimdi diyorlar ki, 'bütün devleti bizim üstümüze yapın, biz gelelim bu devleti alabora edelim, gidelim' Çok net söylüyorum, bu işin partisi, bu işin siyasi kimliği yok. Getirdikleri anayasa, tam bir Tanzanya anayasasıdır, tam bir Uganda anayasasıdır. Bu devletler demokrasi liginde olmayan devletlerdir. Biz demokrasi liginde ilk 3'e oynaması gereken bir devletiz. Biz bu gün Amerika'nın, Rusya'nın ya da başka bir ülkenin posta koyamadığı bir noktada olması gereken bir ülkeyiz." dedi.

VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA HİÇBİR ZAMAN SAVAŞ ÇIKARTAMADILAR

Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaset sokulmaması gerektiğini ifade eden Erdem, şunları söyledi: "Bu olmazsa olmazımızdır. Ülkede kimin kiminle sorunu var? Terör belası yıllardır ülkemizi bölmek için elinden geleni yapar. Ama bizim o kadar güçlü kardeşlik bağımız var ki hiç siz Türk esnafla Kürt esnafın birbirine girdiği gördünüz mü? Vatandaşlarımız arasında hiçbir zaman savaş çıkartamadılar. Toplumumuz çatışmıyor. Bunun bir terör faaliyeti olduğunu biliyor. Dolayısıyla bir iç savaş oluşmuyor. Bu bizim birliğimizin, gücümüzün, toplumsal uzlaşma ve ruhumuzun temelidir Şimdi bu temeli yıpratmaya çalışıyorlar. Bu ülkeyi bölecek. federasyonlara ayıracak bir düzenleme getiriyorlar Bunu asla kabul edemeyiz."

BU ANAYASAYA GÖRE BİR KİŞİYİ REHİN ALMAK BİTİRİYOR

Eren Erdem, referandumda 'evet çıkması halinde Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan olmayacağını ve 2019'daki seçimleri bekleyeceğini belirterek, "Hiç kimsenin garantisi yok. Bu gitti diyelim ki bir FETÖ'cü geldi. Peki ne olacak? Recep Tayyip Erdoğan'a oy verilmiyor. Anayasaya oy veriliyor. Bu anayasa kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran darbe anayasasıdır. Bu anayasa geçerse FETÖ parlamenter sisteme 40 yılda sızdı, bu anayasada 4 saat yetiyor. Bir kişiyi kandır iş bitiyor. Bu anayasa geçerse ülke darbe cehennemine döner. Niye? Çünkü bu anayasaya göre bir kişiyi rehin almak bitiriyor. Bu bin türlü darbeci, çılgın, deli ve cuntacının iştahını kabartan bir şey." diye konuştu.

EDİRNE YİNE REKOR KIRACAKTIR

Edirne’nin her seçimde olduğu gibi referandumda da, 'hayır' oylarında rekor kıracağını kaydeden, "Birlik ve beraberlik sayesinde, Edirne rekor kıracak. Hayır oylarında minimum beklentim yüzde 58’dir. Ben, şu ana kadar yüzde 42’nin üzerinde ‘evet’ oyu verildiğini hiç görmedim. Hatta, hükümete yakın bir anket şirketiyle yaptığımız sohbette, vatandaşla anket yapıyoruz ancak, kendisini ihbar edeceğimizi düşünerek, ‘evet’ yönünde görüş belirttiğini görüyoruz. Şirket yetkilisi anketleri açıklıyoruz ama ‘evet’ oylarında yüzde 20 sapmanın yaşanacağını bize anlatıyor. Benim 16 Nisan’daki referandumda ‘hayır’ oylarında minimum beklentim yüzde 58’dir. Fakat, kararsız ve sandığa gitmeyen seçmen sayısına bakıldığında yüzde 70’i CHP’lidir. Biz de, tüm Türkiye’de sandık seferberliği ilan ediyoruz. Bu seçimlerde sandıkları yağdıracağız. Bu seçime katılmayan kişi, vatan sevdasını sorgulamalı. Sandığa gitmeyen seçmen eleştirilerde bulunmasın.” dedi.

Panel sonunda Mehmet Özcan ve Erdoğan Gümülcineli tarafından Eren Erdem'e çiçek takdim edildi. Esenyurt CHP Belediye Başkan adayı olan Çetin Çapan ve CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da anayasa değişikliği referandumu hakkında katılımcıları bilgilendirmede bulundu.