NAZAN KAPLAN

1 EKİM’DE BAŞVURULAR BAŞLIYOR

CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre; CHP’de belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinin 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren başlatılması kararı verildi. Buna göre; CHP’den aday olmayı düşünenler 1 Ekim-19 Ekim 2018 tarihleri arasında aday adaylığı başvurusunda bulunabilecek.

“MEMURLARIN BAŞVURULARI, YSK’NIN BELİRLEDİĞİ TAKVİMDE OLACAK”

MYK toplantısında belediye başkanlığı adaylığı düşünen veya planlayan kamu çalışanlarının ne zaman başvuru yapacağı konusu gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıda, kamu çalışanlarının adaylık başvurularının YSK’nın belirlediği takvim çerçevesinde alınması kararlaştırıldı.

“ADAY OLACAK PARTİ YÖNETİCİLERİ, 1 EKİM-12 EKİM TARİHLERİNDE İSTİFA ETMELERİ GEREKİYOR”

Öte yandan MYK toplantısında, belediye başkanlığı adaylığı düşünen il, ilçe ve parti yöneticilerinin bulundukları görevlerden istifa edecekleri tarihlerinde belirlendiği ifade edildi. Buna göre; CHP’de gönlünden belediye başkanlığı adaylığı geçiren il, ilçe başkanları ile parti yöneticileri 1 Ekim-12 Ekim 2018 tarihleri arasında istifa etmeleri gerekiyor.

“KRİTERLERİN BUGÜN BELLİ OLMASI BEKLENİYOR”

CHP’de yerel seçimlerde aday adaylarının belirlenmesi konusunda hangi kriterlerin işletileceği konusunda, karar vermek için MYK’nın bugün olağanüstü bir toplantı daha yapması bekleniyor. Toplantıda; mevcut milletvekillerine adaylık konusunda yeşil ışık yakılıp-yakılmayacağı, mevcut belediye başkanlarının hangi kriterler çerçevesinde belirleneceği ve yeni adaylar için aranacak kriterlerin tek tek belirlenmesi bekleniyor.