HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 10.30’da, Cennettepe Binbay Restoran’da başlayan etkinliğe, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi, İl Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Kadın Kolları İl Yönetimi, CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, CHP Keşan Kadın Kolları Başkanı Nermin Arhatır ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Nermin Arhatır, pandemi nedeniyle uzun süredir yapmadıkları dayanışma kahvaltısını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Değerli yol arkadaşlarım, birçok konuda ülkemizde yaşanan olumsuzluklardan dolayı kaygılarımız var. Eğitim, sağlık, kadın erkek eşitliği açısından, kadınlarımızı koruyamamaktan, çocuklarımızı koruyamamaktan kaygılarımız var. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partimizde, kadına seçme ve seçilme hakkı veren Atamızın partisinde kenetlenmeliyiz. Yapacak çok işimiz var. Siyasetten kadın elini çekemeyiz. Partimiz kadınlarımızın özgürce siyaset yapabileceği bir yerdir. Siyasete hem nezaketi, hem demokrasiyi, hem de direnişi biz katabiliriz. O açıdan kadınların görevi çok önemli. Bu ülkede demokrasi kökleşecekse, demokrasi güçlenecekse, insan onuruna saygı duyulacaksa bunun yolu kadın hareketinden geçecektir” dedi.

BİRLİK OLURSAK BAŞARAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOKTUR

Türkiye’de kadın olmanın, demokrasi ve özgürlük mücadelesi vermenin zor bir yol olduğunu ifade eden Arhatır, “Ama birlik olursak başaramayacağımız şey yoktur. Biz köklü bir ağacız. Köklerimizde, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik var. Zengin bir tarihsel birikimimiz var. İnanırsak, çalışırsak, birbirimize güvenirsek ülkemizi, çocuklarımızın daha mutlu yaşayacağı bir yer haline getirebiliriz. Geldiğiniz, ailemize güç kattığınız için sağ olun, var olun arkadaşlar” diye konuştu.

KADINA ŞİDDET VE İSTİSMAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Çiğdem Gegeoğlu ise tüm kadınlara ‘Hoş geldiniz’ diyerek, “Ne kadar özlemişiz değil mi birbirimizi. Pandemi bize ne kadar farklı şeyler öğretti. Farklı değerlerin kıymetli olduğunu öğretti. O yüzden bugün izlerle birlikte olmak bizim için çok büyük bir anlam taşıyor. Çok özlemişiz sizleri. İyi ki birlikte olduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sizle paylaşmak istediğim genel merkezimizin bir projesi var. Yaşamak projesi. Maalesef ülkemizde her geçen gün kadına şiddet ve istismar tüm hızıyla devam ediyor. Sizden bir telefon numarasını aklınızda tutmanızı isteyeceğim. 444 82 85 nolu telefon numarası. 7/24 her türlü sorunda, hukuki ve psikolojik destek alabilirsiniz. Lütfen bir köşeye bu numarayı kaydedin. Bizde olmaz, bizde yaşanmaz demeyin. Ne yaşayacağımızı bilmiyoruz. Ancak bir arada durur ve birlikte paylaşırsak bu sorunun üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Recep Pekcan da, önümüzde bir seçim olduğunu ve bu noktada aile kavramının ön plana çıktığını dile getirerek, herkesin kol kola girerek bu iktidardan kurtulmak için çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan etkinlikte, çekilişle 1 kişiye Atatürk portresi hediye edildi.