AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 14.15 sıralarında başlayan toplantı parti lokalinde gerçekleştirildi.

CHP Keşan İlçe Başkanlığının ev sahipliği yaptığı toplantıya İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Ankara Milletvekili ve Edirne Denetmeni Murat Emir, Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erdoğan Gümülcineli şunları söyledi: “Türkiye gündemi çok yoğun ve CHP olarak yakından takip ediyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi örgütümüzle, milletvekillerimizle birlikte yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçimi gündeme getirdi. Hatırlarsınız ki 2002 seçimleri öncesinde sayın Devlet Bahçeli, erken seçim demişti ve akıbeti ortaya çıkmıştı. Umarım bu erken seçimde de bunları yolcu edeceğiz. Bundan ötürü de, önümüzdeki seçimler çok daha ciddidir. Hepimize en az yönetim kurulu üyeleri kadar görev düştüğünün bilinci içerisinde olmalıyız.”

Toplantıda daha sonra Erdin Bircan söz aldı.

VATAN, MİLLET, CUMHURİYET VE ATATÜRK İTTİFAKIYLA OYUMUZ YÜZDE 60’DIR

Türkiye’de gündemin hızlı şekilde değiştiğini hatırlatan Bircan, şöyle konuştu: “Türkiye’de gündem ekonomi denilirken savaş gündem oluyor. Şimdi de erken seçim gündeme getiriliyor. Her gün gündem değiştiren bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz sahadayız ve iktidar olma umuduyla sorumluluklarımızı yerine getirerek, gerekli çalışmaları yaptık. Seçimlerin 2019 yılına yapılacağı ifade edilirken şimdi 2018 yılına alınmak isteniyor. Bu karar bir kişinin iki dudağı arasına kalmış bir durumdur. Ama ben 2018 yılında yapılacağına inanmıyorum. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan bu şartlarda yüzde 40’ın üzerini göremez. Vatan, millet, cumhuriyet ve Atatürk ittifakıyla oyumuz yüzde 60’dır. Bunu gördükleri için erken seçimle, erken gidelim diye karar alıyorlarsa bu da onların kararıdır. Ekonominin durumu ortadadır. Benzin fiyatları 6 TL’yi, Dolar 4 TL’yi, Euro 5 TL’yi aşmış durumdadır. İktidar enflasyonu tutalım derken; devalüasyonu kaçırıyorlar. Ayrıca buğday, ayçiçeğinde geçen yılın fiyatları iken; girdiler her geçen gün artıyor. Ülkeyi bu ekonomiyle götürmeleri mümkün değil. Geçmişte, iktidara ekonomik krizle geldiler ve ekonomik krizle birlikte gidecekler. AKP artık ülkeyi yönetemiyor. 2019 yılında AKP hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan diye biri olmayacaktır. Cumhuriyetin kazanımlarını ve parlamenter sistemi yeniden geri getireceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hayalleri son bulacaktır.”

BAHÇELİ’NİN DEDİĞİ TARİHTE SEÇİMLER OLMUŞTU

Daha sonra söz alan Gaytancıoğlu da şunları söyledi: “Geçmişte Sayın Devlet Bahçeli üçlü koalisyonu bitirdiğini ve 3 Kasım’da erken seçim yapılması yönünde açıklamaları olmuştu. Sayın Bahçeli’nin dediği tarihte seçimler olmuştu. Yine aynı şekilde erken seçim çağrısında bulundu. Fakat yarın seçim var denilse, CHP bu güçlü örgütüyle seçimlere hazırdır. 16 yıldan bu yana ülkeyi karanlığa götüren ve cumhuriyetin değerleriyle oynayan, cumhuriyetin tüm kazanımlarını hiç uğruna feda eden bir partinin, Türkiye’ye karabasan gibi çökmesine CHP izin vermeyecektir. AKP Türkiye’yi yönetmedi. AKP, ülkenin yoksulluğunu yönetti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 2,5 milyon yoksula yardım ederken, şimdi 16 milyon kişiye yardım ediyor. Kısacası, AKP yoksulları ve işsizleri yönetti. AKP artık, yolun sonuna geldi. Erken seçimler, 26 Ağustos ya da başka bir tarihte olursa olsun, CHP seçimlere hazırdır. Bu seçim cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olacaktır. Yüzde 50+1’i alan bu ülkeyi yönetecektir. Biz, Türkiye’yi uçurumun kenarından kurtaracağız. Partili cumhurbaşkanı bizden olacaktır. O da, Cumhuriyetin kurucu ayarlarına Türkiye Cumhuriyeti’ni getirecektir. Şeker fabrikalarını gözünü kırpmadan satan zihniyet, Türkiye Cumhuriyeti’ni de gözünü kırpmadan satar. Erken seçime biran önce gitsinler ve biran önce bunlardan kurtulalım. Seçimlere hazırlıklıyız.”

HER KÖTÜ HABERİ DEVLET BAHÇELİ’YE VERDİRİYORLAR

Toplantıda söz alan Pekcanlı da şöyle konuştu: “OHAL’in uzatılması istemi meclise gelecek. Dolayısıyla OHAL süreci içerisinde erken seçime gitme durumumuz söz konusu. İktidar ortağı olan Devlet Bahçeli, erken seçim için 26 Ağustos’u işaret ediyor. CHP olarak tüm örgütler seçimlere hazır. Her kötü haberi Devlet Bahçeli’ye verdiriyorlar. Seçimlerde, bunlar gidicidir. 2002 yılında ben gençlik kolları başkanıyken Erdoğan Gümülcineli ağabeyimiz ilçe başkanıydı ve o dönemde, yapılan seçimlerde MHP baraj altında kaldı. Oy oranları yüzde 4-yüzde 5’lere düştü. Recep Tayyip Erdoğan söyleyemediğini, Devlet Bahçeli’ye söylettiriyor. CHP’nin oy aldığı iller arasında, Türkiye 1’incisiyiz. Denetlenmesi en kolay ildir. Bizim yüzde 58’den aşağıya düşme durumumuz yok. Oylarımızı bu seçimlerde artıracağız.”

OTURMA EYLEMLERİYLE HERKESE BİR MESAJ VERİLDİ

Toplantıda söz alan Murat Emir ise, şunları söyledi: “16 Nisan mühürsüz ve haksız referandumun yıl dönümüydü. Türkiye’nin her yerinde yapılan oturma eylemleriyle herkese bir mesaj verildi. Hukukun ayaklar altına alınmasını, ülkenin karanlığa götürülmek istenmesine sessiz kalmayacaktır. Bu iktidara halkımız gerekli dersi verecektir. Biz diri olduğumuz sürece, başarılı olacağımıza inanıyoruz. Seçimlerin ağustosta mı yoksa başka bir zamanda mı yapılacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak önümüzdeki seçimler; demokrasiden parlamenter sistemden ve hukuk sisteminden yana olanlarla, ülkeyi tek adam iradesine teslim etmek isteyenler arasında olacaktır.”

MUHATABIMIZ SİYASİ İKTİDARDIR

Emir, sözlerini şöyle tamamladı: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’nin erken seçim önerisiyle çok fazla ilgilenmedi. Çünkü Devlet Bahçeli bizim muhatabımız değil. Biz ana muhalefet partisiyiz ve muhatabımız siyasi iktidardır. Aralarındaki kirli pazarlıkları ve kavgaları kendileri yapsınlar. CHP her zaman olduğu gibi yine seçimlere hazırdır. Halkımızın temel sorunları üzerinden siyaset yapmaya devam edeceğiz. Temel sorunlar; işsizlik, istihdam, yoksulluktur, adalettir. Yüzde 60 bloğunda olan partiler, kirli ittifaka karşı gereken cevabı verecektir.”