CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı tarafından Ali Paşa Halk Çarşısı’nda hazırlanan Seçim Bürosu’nun açılışı, dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un da katılımıyla yapıldı.

Saat 15.30 sıralarında başlayan açılışa Haluk Koç’un yanı sıra, CHP Edirne Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne Milletvekili ve 2. Sıra Adayı Erdin Bircan, 3. Sıra Adayı Gürkan Güneser, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bazı ilçe ve beldelerin belediye başkanları, il genel ve meclis üyeleri, il ve ilçe teşkilatının başkan ile yöneticileri, kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, öncelikle herkese katılımından dolayı teşekkür ederek, “Türkiye’de 7 Haziran’da bir genel seçim yapıldı. Ülkemiz büyük katılımla seçimlere gitti, iradesini ortaya koydu. 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP’ye, ‘yeter artık, bu ülkeyi yönetemiyorsun, bu ülkeyi ötekileştirdin, bu ülkede akan düzeni bozdun, bu ülkede terör yaratıldı, ülke fakirleşti’ dedi ve parlamentoya 550 tane milletvekili gönderdi. Gerçi sayın cumhurbaşkanımız, şehit cenazesinin tabutuna kolunu dayayarak, ‘bana 400 milletvekili gönderin yeter’ dedi ama bu halkımız ona 550 tane milletvekili gönderdi. ‘Alın dedi bu ülkede akan kanı durdurun, bozuk güden ekonomiyi düzeltin’ Ondan sonraki süreci hep birlikte yaşadık.  Sayın cumhurbaşkanı görevi AKP’ye verdi. Çeşitli görüşme süreçleri yaşandı, Cumhuriyet Halk Partisi bu anlamda tüm siyasi partilere elini uzattı. ‘Gelin bu ülkede giden bozuk düzeni düzeltelim, ülkede akan kanı durduralım’ Sayın genel başkanımız elini taşın altına soktu. Önce insan, önce birlik, önce Türkiye. CHP hükümet kurmaya hazırdı ancak AKP ve onlara hükmeden, ‘Sizinle hükümet kuramayız’ dedi. Bu seçimde inanıyorum ki, Edirne’den gayretle 3 tane milletvekili çıkarırız.” dedi. 

ÖZCAN: EDİRNE’DEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIKLARI ANDA TÜRKİYE’DEN GİDECEKLER

Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise mutlu bir gün yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Sessiz bir seçim süreci yaşıyoruz. Çünkü her şey zamanında iyi oluyor. Ama birilerinin keyfi uğruna bir seçim daha yaşamak zorundayız. Partimizin büyüklerinden değerli hocamız bugün burada. Kendisi bizim fahri hemşerimiz gibidir. Kendilerine saygılar sunuyorum. Bu seçimde 3-0 yapmak bizim hedefimiz. Edirne’den milletvekili çıkaramadıkları anda Türkiye’den gidecekler.” 

KOÇ, KEŞANLILAR’A KILIÇDAROĞLU’NUN SELAMINI İLETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Keşan’ın da büyük desteğiyle Ankara’da mücadele etmeyi sürdürdüklerini dile getirerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Keşanlılar’a selamını iletti.

Seçimlerin ardından Türkiye’nin önüne yeni bir yol haritası çıkacağını kaydeden Koç, “7 Haziran’da sandığa gittik, millet oy kullandı, ortaya bir irade çıktı. Ben seçim akşamı genel merkezde parti adına bir açıkla yaptım. ‘Şu an itibariyle milli irade tek adam baskı rejimini sandıkta reddetmiştir.’ dedim. İkinci olarak, yine millet sandıkta AKP’nin 13 yıl süren çoğunluğuna son vermiştir’ dedim. ‘Bundan sonrada CHP üzerine düşen her sorumluluğu yerine getirecek ve asla bir çözümsüzlüğün süreci olmayacaktır’ dedim. Hani hep sandıktan çıkana bunlar ‘milli irade’ derdi ya, 7 Haziran’dakini milli iradeden saymadılar. Tekrar sandığa gidecek yolu, yöntemi bulmak zorunda olduklarını söyledi kendi kendine. Ama Türkiye’nin bir hükümete ihtiyacı vardı. Birikmiş sorunları vardı. İnsanlar son zamanlarda özellikle bir birilerine çok kutuplaştırıldı, zıtlaştırıldı. Birileri, karşısındakini insan olarak değil de alt kimliklere bakarak değerlendirmeye başladı. 29 Ekim geliyor. 1923 yılında atılan o temel, bu topraklarda yaşayan herkesi Türk milleti olarak kabul etmiş. ‘Siz kardeşsiniz’ demiş. Bir tahta bavulla, ata topraklarından sürülüp, buralara gelenler var içinizde. Balkanlardan, Rodop’tan, İskeçe’den, Gümülcine’den sökülenler var içerinizde. Elimizde kalan son toprak parçasını vatan bilmişiz, bayrağımızı çekmişiz, sınırlarımızı koymuşuz ve kardeşçe hep beraber bir arada yaşamanın yolunu seçmişiz.” diye konuştu.

ÇARKIFELEK Mİ BU KAZANANA KADAR ÇEVİRECEKSİN?

Haluk Koç, konuşmasını seçim sonrası başlayan ve giderek tırmanan terör olaylarından bahsederek sürdürdü. Koç, “Birisi düğmeye bastı, bir senaryo uygulanmaya başladı. Bunu 1980 öncesi yaşanan olaylara tanık olanlar bilir. Aynı silahtan çıkan kurşunun sabah bir devrimci genci, öğleden sonra aynı silahtan çıkan bir başka merminin bir ülkücü genci öldürdüğü dönemlere tanık olduk. İnsanların birbirine nasıl düşürüldüğüne tanık olduk. Maraşları, Çorumları gördük ve 1980 ihtilalinin nasıl geldiğine adım adım tanık olduk. Ondan sonra çaldı biri düdüğü, tanklar yürüdü. Seçimden sonra daha önceki yıllarda zıt partilerin bir araya gelebildiğini örnek gösterdik. Hiçbir ön talebimizin olmadığını söyledik. ‘4 yıl olmaz, 3 ay seçim hükümeti kuralım, seçime gidelim’ denildi. Biz 4 yıl adam gibi hükümet diyoruz, milletin sorunlarını göğüsleyelim diyoruz, yükselen elektriği alalım diyoruz. Hayır. Seçim hükümeti istediler. O zaman söylemiştim, ‘Çarkıfelek mi bu kazanana kadar çevireceksin? Milletin kaderiyle 3 ay bir seçim yaparak oynamaya ne hakkın var senin? Ucu, istesen de istemesen de sana dokunacak. İstediğin kadar baskı kur, istediğini hapse at ucu sana dokunacak kardeşim.”

BİZ CHP OLARAK HERKESİ KUCAKLAMAK ZORUNDAYIZ

Haluk Koç, şu anda ülkenin başındaki belanın PKK-Saray ortak senaryosu olduğunu öne sürerek, “Kimseye hakaret etmiyoruz, kimseyi ayrıştırmıyoruz. Herkesi kucaklamak zorundayız. Bu ülkede yaşayan inancı, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun, kökü, kökeni ne olursa olsun hepsi bizim kardeşimiz, hepsi bizim insanımızdır. Biz CHP olarak herkesi kucaklamak zorundayız. Hiç kimseyi ayırt etmemek zorundayız. Herkesin kimliğine, inancına, mezhebine, meşrebine, köküne, kökenine saygılı olmak zorundayız. Hepimiz eşit birer Cumhuriyet vatandaşı olmak zorundayız. Birlikte yaşama iradesini gel hep birlikte koruyalım.”

TERÖRLE ARANIZA AÇIK MESAFE KOYUN KARDEŞİM

Konuşmasına HDP’ye de seslenen Koç, “Kendisini bir kesimin savunucusu sana siyasi partiye de bir şey söylemek istiyorum. Terörle aranıza açık mesafe koyun kardeşim. Terörü, açık, anlaşılabilir şekilde reddedin ve lanetleyin. Meşru temsilciysen gel mecliste terörden uzak durarak tavır koy. Hiç kimse kapının dışında değil. Hiç kimse öteki değil. Hep beraber bu ülkedeyiz. Hep beraber bu ay yıldızlı bayrak altında beraber kardeşçe yaşama iradesini ortaya koymak zorundayız.” 

Haluk Koç, konuşmasına 13 yıllık AK Parti hükümetinin yaptığı bazı icraatları eleştirerek devam etti. Koç, AK Parti’nin son seçim bildirgesinin CHP’nin bildirgesiyle aynı olduğunu savunarak, daha önce kendi vaatlerine yönelik yapılan “Kaynak” temelli eleştirilerin yersiz olduğunun kanıtlandığını belirtti.

Haluk Koç, tüm yurttaşlara bir görev düştüğünü ifade ederek, 1 Kasım’da Keşan’da herkesin ellerini birleştirmek zorunda olduğunu ve CHP’nin Edirne’de 3-0 yapacağına inancının tam olduğunu kaydetti. Koç’un konuşmasının ardından 1 Kasım Genel Seçim’inde Keşan’da oy kullanacak 700 genç arasından seçilen temsilcilere çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik, seçim bürosunun açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu.