Şükrü Ciravoğlu, dün, CHP Edirne İl Binası’nda düzenlendiği basın toplantısıyla Edirne İl Başkanlığı adaylığını açıkladı. Fevzi Pekcanlı’dan sonra CHP Edirne İl Başkanlığı’na aday olan Ciravoğlu’nun, açıklamasına CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Lalapaşa İlçe Başkanı Halil Akdağ, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, 24. Dönem CHP Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, 25. dönem CHP Edirne Milletvekili aday adayları Mustafa Bezbaş ile Samet Serdar Dinçer katıldı.

SİYASETTE ŞEFFAFLIĞI, SİYASİ AHLAK VE ERDEMİ EGEMEN KILMAK İÇİN ADAYIZ

27 Aralık Pazar günü Edirne Sanayi Sitesi Düğün Salonu’nda yapılacak olan CHP Edirne İl Başkanlığı seçiminde adaylığını Pekcanlı’dan sonra  açıklayan Ciravoğlu, partililerini selamladı ve katılımcıların Mevlit Kandillerini kutladı. Adaylık açıklamasına gelen ve gelemeyen partililerine teşekkür eden

 Ciravoğlu, Erdin Bircan’ın cenazesi nedeniyle katılamadığı bilgisini verdikten sonra açıklamasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Parti’sinin bir bütün halinde yola devam ediyoruz.  27 Aralık Pazar günü yapılacak olan CHP Edirne İl Kongresi için il başkan adaylığımı bugün açıklıyorum. Sağduyulu, özgür düşünen, sorgulayan parti için emek ve zaman harcamış üyelerimiz, Edirne ve CHP içindeki tek adam, tek belirleyicilik heveslerinin partiye zarar vereceğini dile getirmektedirler. Bu anlayışın parti içi kırgınlıkları küskünlükleri ötekileştirmeyi ve ayrıştırmayı giderek arttıracağı şeklindeki düşüncelerini ifade etmektedirler. İnsan hak ve özgürlüklerini savunucusu CHP’de parti geleceği açısından önemli kararlarda üyelerin dışlanmasının düşüncelerine parti yapılanma ve yönetimlerinde değer verilmemesini kabul etmemiz olanaklı değildir. Bu nedenledir ki halkçı, paylaşımcı, katılımcı, demokratik örgüt anlayışını, siyasette şeffaflığı, siyasi ahlak ve erdemi egemen kılmak için adayız. Siyasetin odağına partili üyelerimizin ve seçmenin sorunlarını getirmek için adayız. Parti ilkelerinden yana erdemli ve dürüst yönetimi yaşama geçirmek için adayız. Emeğin partisinde emeklerin hiçe sayılmasına karşı olduğumuz için adayız. Kişilerin değil kente parti ilkelerine ve halka karşı yapılan yanlışların karşısındayız. Atatürk İlke ve Devrimleri temelinde yapılanmış solun evrensel değerlerini içselleştirmiş sosyal demokrat bir parti olarak Cumhuriyet Halk Parti’sinin her zaman yerelde ve ardından genelde iktidara taşınması için var gücümüzle çalışacağız. Ülkemize, Edirne’mize ve partimize hizmet yolunda birlikte yürümek azim ve inancı ile hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Şükrü Ciravoğlu,açıklamanın ardından il binasının dışında bulunan partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.