Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı’nın AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Edirne İl Başkanlığı görevine de seçilmesi ve her iki görevi birlikte yürüteceği bilgilerinin paylaşılması üzerine Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli konuyla ilgili görüşlerini açıkladı.

Rafet Sezen’in Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan derhal istifa etmesi gerektiğini ifade eden Değirmendereli şunları söyledi:

“Trakya Birlik, bölgemiz ayçiçek üreticilerinin 48 yıllık kuruluşudur ve 50 bin ortağı ile Trakya’nın en önemli çiftçi birliğidir. Bu birliğin misyonu ayçiçek üreticilerinin ürününü değerlendirmektir. Birlik idealinde siyasi yapılanmadan önemle uzak tutulmalıdır ancak son dönemde bunun ne kadar gerçekleştirilebildiği şaibelidir. Nitekim Sayın Rafet Sezen’in AKP Edirne İl Başkanlığı görevine getirilmesi de bunun açık kanıtıdır. Trakya Birlik tarihinde böyle bir tercih söz konusu olmamıştır.

Sayın Sezen de siyasette yol almayı tercih etmişse Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan derhal istifa etmelidir. Sayın Sezen’in Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı olarak, hükümetin yanlış tarım politikalarına karşı, ayçiçek üreticilerinin sesini yükseltme imkanı kalmamıştır. Zira iktidar partisinin tarım politikalarının temsilcisi olmuştur.

Geçtiğimiz yıl üreticinin 1 TL 30 kuruşa mal ettiği ayçiçeğinin 1 TL’ye satıldığında nasıl sesi çıkmadıysa bundan sonra temsilcisi olduğu üreticinin hakkını hükümete karşı savunma şansı hiç kalmamıştır. Ben Birliğimizin üyelerinin de bu konuda büyük rahatsızlık duyduklarını biliyorum.  Ortakların tarafsızca hizmet beklentisiyle destek verdikleri Sayın Sezen ne yazık ki aynı sorumluluk bilinciyle karar vermemiştir. Ortaklara karşı sorumluluğu ve nezaketli kişiliğinin gereği Trakya Birlik’teki görevinden affını dilemesi kendisine yakışır bir karar olacaktır.”