SONGÜL KONAR

Programa DSP Keşan İlçe Başkanı Taner Karatepe ile Yönetim Kurulu üyeleri, geçmiş dönemde ilçe başkanlığı yapanlar ve partililer katıldı. 

“DSP’Yİ YENİDEN YEREL YÖNETİMLERE VE TBMM’YE TAŞIYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

Açıklamalarda bulunan Karatepe, Bülent Ecevit’ in 35 yıl önce Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullardan dolayı DSP’yi kurma kararı aldığını, 12 Eylül darbecilerinin uyguladığı siyasi yasaklar olmasına rağmen onların icazetine ihtiyaç duymadan, tamamen halkın gerçek temsilcileriyle yola çıktığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:“Esasen bugün Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığa demokratik, laik sosyal hukuk devletine olan inancını tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Kurulduğu günden bu yana hedefi Türk ulusunun ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünya devletleri ve milletleri arasında en üst noktaya taşımak olan Demokratik Sol Parti bu inancı ve hidayeti doğrultusunda 3 kez devleti yönetmiş ve halkın çıkarları doğrultusunda görev yapmıştır. Mevcut parlamentoda yer almıyor olsa da bugün aynı duygu ve inançla çalışmalarını sürdürmektedir. Ülkemizin vatanı ve milletiyle bir bütün olarak sosyal refah olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmesi yolunda Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup geliştirilerek daha iyi seviyelere çıkarılması vazgeçilmez ülkümüzdür. Demokratik solcular Ecevit felsefesinin yılmaz solcuları Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin bekçisi olan bizler yaşamımız el verdiği sürece bu inancımızı gelecek nesillere aktaracak ve Demokratik Sol Partinin ayakta kalması için Türkiye Cumhuriyeti ayakta kaldığı sürece çalışacağımıza ve DSP’yi yeniden yerel yönetimlere ve TBMM’ye taşıyacağımıza söz veriyoruz. Partimizin kuruluş yıl dönümünü kutlarken kurucumuz ve kuramcımız Bülent Ecevit’i bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Vatanın birliği ve bütünlüğü için yaşamını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize sağlıklı yaşam diliyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Demokratik Sol Partiliyim diyene.”

“HER GEÇEN GÜN SAYIMIZ ARTIYOR”

Karatepe, göreve kısa süre önce geldiğini, Keşan İlçe Teşkilatı olarak çalışmalarına hızla devam ettiklerini ve büyümeye devam edeceklerini söyleyerek, İlçe Teşkilatı olarak aktif bir DSP görüleceğinin sinyallerini verdi. Karatepe konuşmasına şöyle devam etti:“Yaklaşık 5 ay önce aldığımız bu bayrağı çok güzel bir şekilde taşımaya devam ediyoruz. Her geçen gün sayımız artıyor. Üye kayıtlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Tecrübeli abilerimizle beraber gençleri buluşturuyoruz. Bundan sonra kavga siyaseti gütmeden, sorunları gördüğümüz yerde uyarmaya devam edeceğiz. Halk ile iç içe olacağız. Küskün DSP’lilerin gönüllerini alacağız. Köy ziyaretlerine başlayacağız. Büyük ve güzel hedeflerimiz var. Şunu iddialı olarak söylüyorum ki gelecek seçimlerde DSP’yi hesaba katmayanlar gerçekten kaybedecekler. Biz varız, Keşan’da olacağız. Ayak seslerimiz duyuluyor, bunu hissediyoruz. Keşan kamuoyundan çok güzel tepkiler alıyoruz. Gelecek güzel günler Demokratik Sol Partinindir.”