BÜLENT SAYLAM

Ayşe Hazal Beytaş, Keşan’da neden partisinin genel başkanı olmak istediğini anlattı. Ayşe Hazal Beytaş, DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Erdem Nalbantoğlu ve partililer tarafından karşılandı. 

MÜBADİL BİR NÜFUSLA KARŞILAŞTIĞIM İÇİN MUTLUYUM

Saat 15.00 sıralarında başlayan toplantıda konuşan Beytaş, Nalbantoğlu’nun daveti üzerine Keşan’a geldiğini Lozan mübadelesini yaşayan bir kent olduğunu söyledikten sonra şunları söyledi: “Mübadeleyle gelen halkın Atatürk’e Cumhuriyet’ ne kadar bağlı olduklarını biliyoruz. Lozan Mübadelesini yaşayanlar mübadele sırasındaki yaşadıklarını da hiçbir zaman çocuklarına hiç anlatmadılar hep sakladılar. Hep evlerinde mübadelenin acılarını Rumca konuştular. Gelenekleri, görenekleri, mutlulukları ve sevinçleri Türkçe konuştular. O nedenle torunlar da mübadeleyi sonradan sonraya öğrendiler. Mübadil bir nüfusla karşılaştığım için mutluyum çünkü; ben de mübadeleyi anlatan bir konseptte çalışıyorum. O nedenle çok mutluyum.” 

DSP BİR ÇIKIŞ NOKTASIDIR

Burada olmasının temel sebebini anlatan Beytaş, “Hepimizin bildiği gibi DSP 1980 sonrası toplumda bir karşılıktan doğmuş bir siyasal bir partidir, bir çıkış noktasıdır. Bu çıkış noktasının hala bir karşılığı var. Belki binalarımızı gürül gürül doldurmuyoruz ama o karşılık toplumda bir yerde hali hazırda duruyor” dedi.

DSP’NİN YENİDEN CANLANMASI AMACIYLA YOLLARA DÜŞTÜK

Ziyaret etmesinin sebepleri hakkında bilgi veren Beytaş, şöyle konuştu: “Çabalarımız tekrar Ecevit felsefesini bu toplumda hatırlanması hayata geçirilmesidir. DSP’nin de halkın partisi olarak yeniden canlanması amacıyla yollara düştük. Ben İzmir’den geliyorum. Dün Yalova ilimizi ziyaret ettim. Bugün Keşan’ımızı ziyaret ediyorum. Daha gezeceğim birçok yer var. Ankara’ya kadar 15 günlük bir program yaptım.” Şeklinde konuştu.

NE BİR ÇABASI NE BİR EYLEMİ VE NE DE BİR DÜŞÜNCESİ VAR

Toplumda karşılıklarının olduğunu yineleyen Beytaş, halkın bir an önce partisine kavuşmak istediğini belirterek, “Mevcut başkanımızın ve yönetimimizin maalesef halkın partisine kavuşturmak için ne bir çabası ne bir eylemi ve ne de bir düşüncesi var. Halk da bu anlamda bir güvensizlik içinde halkın da DSP’ye bu anlamda yani yönetime olan güvensizliğinden kaynaklı yeniden kavuşabilmesi için bir çabası yok. Çünkü ‘Ben DSP’nin genel başkan adayıyım’ dediğim zaman ‘Ne o parti var mı?’ diye bazen soruyorlar.” diye konuştu.

DÜRÜST LİDER İMAJIYLA ANILAN TEK LİDER BÜLENT ECEVİT’TİR

Bugünlerde ülkenin DSP’ye şiddetle ihtiyacı olduğunu savunan Beytaş, “Adı halkçı olarak anılan tek lider toplumumuzda Bülent Ecevit’tir. Dürüst lider imajıyla anılan tek lider Bülent Ecevit’tir. Bugünkü iktidarın sermayenin çıkarlarını politikalar yaparak halktan uzaklaşması, birçok yolsuzluk meselesinin sık sık gündeme gelmesi bize yine halkçı ve dürüst söylemleriyle halkın zihninde kalmış olan bu lideri bu partiyi yeniden ortaya çıkarmak gibi bir sorumluluk yükledi. Biz nedenle elimizi taşın altına koyduk ve ‘adayız’ dedik. Bunu bir kariyer için asla değil, çünkü ben bu partinin içinde büyüdüm.” dedi.

30 YILDIR DSP’NİN İÇİNDE SİYASETİ EN ÖNÜNE KOYMUŞ BİR ARKADAŞINIZIM

Partideki görevlerinden bahseden Beytaş, şöyle konuştu:  “Mahalle temsilciliklerinden başlayarak il, ilçe yönetimlerinde yönetim kurulu üyelikleri, iktidarımız döneminde İzmir İl Kadın Kolları başkanlığı yaptım. Daha sonra Rahşan Ecevit’le kurduğumuz Demokratik Sol Halk Parti’nin de il başkanlığını yaptım. 30 yıldır DSP’nin içinde siyaseti en önüne koymuş bir arkadaşınızım. Yani Ecevit’lerin eteğinde büyümüş bir arkadaşınızım bizim partimizin içinde bizim davamızla büyümüş partimizin içinden çıkmasını ve bize önderlik etmesini yıllarca çok bekledik. Davamıza inanmış önderler göremediğimiz için parti tüzüklerini bilmediklerini gördüğüm için biz aday olalım dedik. Ve bu nedenle adaylığımı açıkladım.”

GÜVERCİN DERGİSİNİ BİLE ÖDENEK YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI KAPATTILAR

Ecevit’ten sonraki parti başkanlarının parti mal varlıklarını tükettiklerini iddia eden Beytaş“en önemli yayın organımız olan Güvercin Dergisini bile ödenek yetersizliğinden dolayı kapattılar. Bir siyasal kurumun kendini halka tanıtabilmesi için en önemli olan bir yayın organıdır. Bugün baktığımız zaman BirGün, Aydınlık Gazetesi, Evrensel gazeteleri gibi daha marjinal partilerin gazeteleri hala gündemde tutulmakta ve satılmaktadır. Ama iktidarı yakalamış özellikle de 1974’de % 43’e yakın bir ola yakalamış bir siyasi liderin olduğu bir partinin yayın organı bugün yayın hayatımızda yoktur.” şeklinde konuştu.

DSP’NİN EN İYİ ÇALIŞAN ORGANI DİSİPLİN KURULU

Mevcut yönetimin muhalif olanları partiden ihraç ettiğini söyleyen Beytaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz partinin içinde çok azız, Demokratik sol aslında partinin dışında itilmiş, kovulmuş. DSP’nin en iyi çalışan organı disiplin kurulu. Şimdi herkesi tukaka yaparsan halkı partiden uzaklaştırırsan partilileri partiden uzaklaştırırsan bu partiyi nasıl büyüteceksin. Nasıl seçimlere sokacaksın? Zaten son seçimlere de sokamadın. Biz son seçimde sayın Aksal’ı seçimlere sokamadığı için ulusal basında sayın Aksal’a karşı meydan okuyarak aday olduğumuzu açıkladık. Bugün Sayın Aksal meşru sayılamaz artık.”  

BUGÜN CHP BUNU TAMAMEN UNUTMUŞTUR

16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde cumhuriyetin kazanımlarının yok edildiğini kaydeden Beytaş, “24 Haziran seçimleriyle bir rejim değişikliği olmuştur. Fakat bugün CHP bunu tamamen unutmuştur. Kendi iç tartışmalarına girmiştir. Devlete kafa tutacak kadar güçlenmiş olan cemaat ve tarikat gibi güçlerin etkisizleştirilmesi için mutlaka bunların ekonomik ve siyasal güçlerinin yok edilmesi için DSP’nin yeniden organizasyonuna ihtiyaç vardır.” dedi.

‘DSP, SEÇENEKSİZ DEĞİLDİR’

DSP’nin programında bir maddeyi hatırlatan Ayşe Hazal Beytaş, şunları söyledi: “DSP’nin programında şöyle yazar. Hiçbir partinin programında böyle bir madde yoktur. ‘DSP, seçeneksiz değildir’ der. Bu maddede söylenen şudur: Gün olurdu sol kesimin oy verdiği sol parti sol kesimin talepleri doğrultusunda değil de bir takım sermayenin talepleri doğrultusunda  eğer iş yaparsa o zaman solda başka bir partiye ihtiyaç vardır.”

AKP VE CHP GİBİ İKİ YARIŞ ATINI ÖNÜMÜZE KOYDULAR

Son dönemlerde iki kutuplu siyasetin dayatıldığın altını çizen Beytaş, “solda tek parti sağda tek parti AKP ve CHP gibi iki yarış atını önümüze koydular ve diğer siyasi partilerin hafızalarımızdan silinmesini sağladılar. DSP genel merkezinin partimizi hatırlatması için en az Keşan İlçe Örgütü kadar çalışması lazımdır. Maalesef genel merkez CHP’ye seçenek olmak yerine CHP’de muhaliflere teklifte bulunuyor. ‘Gel benim önüme düş benim partimi kurtar’ diye.” şeklinde konuştu.

Beytaş’ın konuşmasından sonra partide basına kapalı istişare toplantısı yapıldı.