7 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlere ilişkin çalışmalarda bulunmak üzere dün Keşan’a gelen DSP (Demokratik Sol Parti) Genel Başkanı Masum Türker, Eski Adliye Binası’nda bulunan parti binasında düzenlediği basın toplantısında AKP’nin şu an için tek başına iktidar olacak kadar milletvekili sayısına ulaşamadığını, ufukta AKP, CHP ve Kemal Derviş koalisyonunun görüldüğünü söyledi.

Seçim otobüsü ile İstiklal Caddesi üzerinden saat 15.00 sıralarında Keşan şehir merkezine giriş yapan Türker, Hükümet Meydanı’nda kısa bir mola verdi. Buradan halkı selamlayarak Eski Adiye Binası’nda bulunan DSP Keşan İlçe Başkanlığı’na geçen Türker’i DSP Keşan İlçe Başkanı Fikret Akan, Edirne 1 Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Dertop, 2 Sıra Milletvekili adayı Remzi Işıktan, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar karşıladı.

7 HAİZRAN SEÇİMİ DÖNÜŞÜM SEÇİMİ OLACAK

Seçim çalışmalarını tüm yurt çapında yürüttüklerini Çanakkale’den Edirne’ye geçerken Keşan’da da vatandaşlarla buluşmak, selamlaşmak amacıyla kısa bir süreliğine uğradığını kaydeden Türker,  açıklamasının başında Türkiye’de 5 günlük bir seçim süreci kaldığını ve 6. günde vatandaşların sandık başına gideceğini ifade etti. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye’de 2002 yılında gerçekleşmeyen dönüşümü sağlayacak bir seçim olduğunu ileri süren Türker,  “2002 yılında yapılan seçim sonucunda AKP, CHP ve Kemal Derviş koalisyonu planlanmıştı. O dönem beklenmedik bir şey oldu bütün partiler baraj altında kalınca AKP tek başına gerekli çoğunluğu kazandı ve o koalisyon beklentileri gerçekleşmedi. AKP iktidarının ilk 5 yılının 4 yılında CHP ile uyumlu olarak çalıştılar. O günlerde çıkan bütün kanunları CHP onayladı. AKP, CHP’ye Deniz Baykal’ı Cumhurbaşkanı yapma sözü vermişti. Ama son 1 yıla girerken AKP’nin Baykal’I Cumhurbaşkanı yapmaktan vazgeçmesiyle bu koalisyon sona erdi” dedi

KİRALIK ŞEHİR PROJESİ

 İçinde bulunduğumuz şu günlerde AKP’nin ciddi bir şekilde düşüşe geçtiği bir süreçte koalisyon söylentilerinin yine medyaya yansıdığını belirten Türker, “Kemal Kılıçdaroğlu istediği kadar inkâr etsin AKP, CHP ve Kemal Derviş koalisyonu bu seçimde gerçekleşmek üzere. Bu süreçte parlamentoda hem AKP’ye rakip hem de CHP’ye rakip partiler olmazsa Türkiye’nin başı sağ olsun demek gerekir. Bu koalisyon kurulduğunda Türkiye çok büyük tavizler ülkesi haline gelecektir.  Bunlardan bir tanesi de son günlerde ortaya konan Merkez Çevre Projesi. Bu projede 2 milyon 200 bin kişilik bir şehir kurulacak, nüfusu da 3 milyon olacak deniyor.  Aslında bu projenin adı ‘kiralık şehir’ projesidir. Bu projeyi İsmet Paşa Lozan’da reddetmiştir.  Yani yeniden kapitülasyon vermektir. Bu projeyi AKP eleştirmiyor hatta Davutoğlu ‘Bu benim kitabımda var’ dedi. Çünkü ikisi beraber hareket etmekteler.  Bu projenin Osmanlı’daki örneği Kıbrıs’ın İngilizlere geçici olarak kiralanmasıdır. Çinliler Hong Kong’u, İngilizlere kiraladılar hala geriye almaya çalışıyorlar. Bu projenin hayata geçebilmesi için mutlaka AKP, CHP koalisyonuna ihtiyaç var.  Bu nedenle de ‘öğretilmiş çaresizliği’ pompalıyorlar. ‘Aman oylar bölünmesin’ diyorlar. Öyle bir şey yok. Şu an CHP’nin oyları HDP’ye gidiyor.  AKP ve CHP’nin ortak kuracağı bir hükümete şu anda tek bir kişi itiraz ediyor. O da Recep Tayyip Erdoğan. ‘Bu koalisyonu kurdurmam, azınlık hükümeti kurdururum’ diyor.  Bu nedenle 1 yıl içinde erken genel seçime gideriz. Önümüzdeki 1 yıl içinde yine seçime gitme ihtimali var.  Ya da 4 yıl sonra belediye, milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi olacak. Hangisi olursa olsun tüm siyasi partiler kendilerini bu seçime hazırlamak zorunda.  Biz ‘Mutlu İnsan Güçlü Türkiye’ temasıyla yola çıktık.  Önümüzdeki dönem DSP fikirleri daha da yerleşecek. Hale gelecektir.  Bizim bu seçimde hedefimiz barajı aşmaktır. Şu an için % 20 oranındaki bir halk AKP ve CHP’ye oy vermeyi düşünmüyor.  MHP ve HDP’ye de oy vermeyi düşünmüyorlar ve hangi partiye oy vereceğini kararlaştırmamış. Bir kısmı sandık başına gitmeyeceğini söylerken diğerleri de arayış içersinde. Bizim bütün Türkiye’yi adım adım gezmemizin nedeni bu” diye konuştu.

ECEVİT’İN PARTİSİYİZ

İnsanlara gerçekleri anlatmak için yollara çıktıklarını da kaydeden Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz Atatürk’ün yoludur, saltanatın sonudur. DSP’nin Atatürk çizgisinden sapması asla düşünülemez. Ecevit’in fikirleriyle her gün kendini yenileyen bir partiyiz. DSP’nin Ecevit’in partisi olduğunu unutmadan biz yolumuza devam edeceğiz.”

HEDEFİMİZ %11 OY ALMAK

Seçim vaatlerinden de söz eden ve asgari ücretin 2 bin lira olması gerektiğini söylediklerini de belirten Türker, emekli maaşlarının 2 bin 600 lira olması gerektiğini ayrıca şifreli yayını şifresiz hale getirerek insanları meyhane köşelerinde maç seyretmekten kurtaracaklarını da kaydetti. Türker, bir soru üzerine de seçimde %11 oy alarak barajı aşma hedefinde olduklarını ve başarısız olması halinde genel başkanlıktan istifa etmek gibi bir düşüncesinin olmadığını da kaydetti. Türker, “Muhalefet parti liderleri bir seçimden sonra başarısızlık nedeniyle istifa etmezler. İktidar partisi liderleri istifa eder. Böyle bir düşüncemiz yok. Böyle bir kararı ben tek başıma veremem. Bu ekip işidir. Parti bir kuruldur, ben il, ilçe başkanlarını temsil ediyorum. Türkiye’de başaramadığı takdirde istifa etmesi gereken bir adam vardır o da Başbakan Davutoğlu’dur” diye konuştu.