Demokratik Sol Parti Genel Merkezi’nin geçen Ağustos ayı sonunda düzenlenen basın toplantısında topluca istifa ettiklerini açıklayan Fikret Akan ve yönetiminin taleplerini kabul etmediği ve görevlerine devam etmelerini istediği öğrenildi.

Genel Merkez’den gelen bu istek doğrultusunda 30 Ağustos 2015 tarihinde kapısını kilitleyerek çıktıkları DSP Keşan İlçe Başkanlığı lokaline dün sabahtan itibaren tekrar geldiğini ve önümüzdeki 1 Kasım Erken Genel Seçimi ile ilgili çalışmalara başladıklarını söyleyen DSP Keşan İlçe Başkanı Fikret Akan, “Şu ana kadar yaşanan olumsuz tüm gelişmeleri geride bıraktık. Genel Merkezi’miz istifamızı kabul etmeyip, görevimize devam etmemizi istedi. Önümüzdeki süreçte neredeyse sadece bir ay sonra 1 Kasım genel seçimi var. Çalışmalarımızı bugünden başlatacağız.” dedi.

DSP’LİYİM, ECEVİTÇİ’YİM DİYENLER NEREDE?

DSP’nin,  Türkiye’nin en dürüst partisi olduğunu ve hiçbir seçim döneminde yapamayacağı hiçbir şeyin sözünü vermediğini söyleyen Akan, “7 Haziran’da yapılan seçimlerde Keşan’dan partimize sadece 174 tane oy çıktı. Bu sonuç beni ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı son derece üzdü. Oysa benim bildiğim ve kendisini  ‘Ecevitçiyim, en koyu DSP’liyim’ diye nitelendiren binlerce kişi var. Bu insanlar seçim günü geldiğinde oylarını partilerine verse ortaya çıkan sonuç hiç de böyle olmayacak. İnşallah önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinde tüm partililerimiz ve AKP iktidarından umutlarını kaybeden halkımızın buluştuğu parti olacağız” diye konuştu.

ALDIĞIMIZ OYLARIN 2-3 KATINI ALMAYI AMAÇLIYORUZ

1 Kasım seçimlerine Türkiye’deki 85 seçim çevresinde katılacaklarını ve oy pusulasının 6. Sırasında yer aldıklarını da kaydeden Akan, “Edirne adaylarımız sırasıyla Hüseyin Dertop, Remzi Işıktan ve Suat Gül. Bu seçimde partimizin ve adaylarımızın ismini daha çok duyurmak, tanıtmak ve 7 Haziran’da aldığımız oyları en az 2-3 katına çıkarmayı amaçlıyoruz.” dedi.