5 Kasım 2014 Çarşamba günü CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İpsala Kayyum Heyeti Başkanlığı olarak yaptığı basın toplantısında Cenan Tetik, yerel seçim döneminde DSP (Domokratik Sol Parti) İpsala İlçe Başkanlığı hakkında bir takım iddialarda bulunmuş ve bunun üzerine DSP İlçe Başkanlığı Tetik’in iddialarına karşı cevabı gecikmedi. DSP İpsala İlçe Başkanlığının yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Demokratik Sol Parti İpsala İlçe Başkanlığı olarak almış olduğumuz karar ile Cumhuriyet Halk Partisi İpsala İlçe Başkanlığına atanmış Sn. CenanTetik’in 05.11.2014 tarihinde yapmış olduğu talihsiz ve siyasi etikten uzak basın açıklamasına cevap verme hakkımız doğmuştur.

DSP kurulduğu 1985 yılından beri kurucusu merhum Bülent Ecevit’in önderliğinde Türkiye’nin siyasi hayatında her zaman sorumluluk almış ve söz sahibi olmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin 57.Hükümetini kurmuş olan DSP’nin görev ve ilkeleri kararlılıkla devam etmekte, DSP’ye gönül veren ve ilkelerini benimseyen yurttaşlarımızla siyasal çizgisinden ödün vermeden sorumluluklarını sürdürmektedir.

Sayın İlçe Başkanı bu siyasal süreçleri yasamış ve gözlemlemiş olmasına rağmen daha ilk basın toplantısında hepimizi şaşırtarak hedefe partimizi koymuş, söylemlerinde katılımdan, çoğulculuktan ve demokrasiden bahsetmesine rağmen halkımızın büyük desteğini almış DSP’nin varlığına tahammül edemediğini açıkça ortaya koyması bizleri ve bize oy veren hemşerilerimizi üzmüş ve yaralamıştır.

Bilindiği üzere son yapılan 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde İpsala’da DSP oylarını 1720’ye çıkararak bir önceki seçime göre büyük başarı elde etmiştir. Sn. İlçe başkanının adaylığıyla mensubu olduğu CHP yerelde iktidar olmasına rağmen bir önceki seçime göre oylarını düşürerek seçimden 3.parti olarak çıkmıştır. Bu başarısızlığı DSP ve ona gönül vermiş halkımızı saygısızca karalama gayretiyle örtmeye çalışması, asılsız ve gerçek dışı söylemleriyle sorumluluğu üzerinden atma telaşı kendisine ve konumuna yakışmamıştır.

Son yerel seçimle ilgili DSP adına yapmış olduğu yorumlar, analizler ve ağır ithamlar şeffaflıktan uzak gerçek dışı günü kurtarmaya yönelik ve hedef saptırma üzerine kurulmuş olup İpsala’nın geleceğiyle ilgili toplumun doğru bilgilendirilmesinin önünü kapayan dedikodu ve hayal ürünü yaklaşımlar olarak değerlendirilmektedir.

Şunu tüm halkımız biliyor ki 2014 yerel seçim sürecinde DSP İlçe yönetimi, İl Genel Meclisi adayları, Belediye Başkan adayı, Belediye meclisi adayları, parti üyeleri ve bize gönülden destek veren tüm hemşerilerimiz şeref ve onurlarıyla mücadele etmiş, hiçbir kişisel beklentileri olmaksızın her türlü zorluğa göğüs gererek yağmur çamur soğuk demeden 7den 70 e meydanları doldurmuş beraber sevinip hüzünlenmiş siyasi etik içinde dik duruşuyla dürüstlüğüyle polemikten uzak mücadele vermiş ve seçimi kaybetmiş olmasına rağmen kendisine oy vermeyen kitleler dâhil tüm halkımızın takdirini kazanmıştır. Sn. İlçe Başkanı bu süreci ve durumu çok iyi bilmesine rağmen seçimden 7 ay sonra bile hala hırçın, saldırgan, gerçek dışı söylemleriyle DSP olarak halkımızla verdiğimiz bu onurlu mücadelemizi ve emeğimizi karalamaya çarpıtmaya yok saymaya ve yanıltmaya çalışmaktadır. Söylemleriyle apaçık ortaya koymuş olduğu bu tavrını kınıyor ve saygıdeğer kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Bizler DSP ailesi olarak halk için doğru olanın yanında yanlış olanın karşısında olmaya devam ederek, şeffaf, dürüst, gerçekçi, Atatürk ilkeleri doğrultusunda akılcı erdemli ve gerginlikten uzak siyasi ahlak çerçevesinde kişisel ego ve çıkarlara dayanmayan ilkeli siyasetimizi sürdürmeye ve toplum merkezli politikalar üretmeye, bize oy veren ya da vermeyen tüm halkımızı gönülden ve samimi olarak kucaklamaya devam edeceğiz.

Bundan sonraki süreçte partimize, partililerimize ve bize destek veren halkımıza yapılan çirkin iftiralar ve yalanlar karşısında gerektiğinde Yüce Türk Adaleti önünde hakkımızı sonuna kadar arayıp savunacağımızı tüm halkımızın bilmesini isteriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur”