DSP  (Demokratik Sol Parti) İpsala Belediye Başkan Aday Adayı Eczacı Özer Çınar, dün yaptığı açıklamada; 2014’ün Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde DSP’nin İpsala’da başarılı olacağına inancının tam olduğunu kaydetti.

“ECEVİT’İN ATATÜRKÇÜ VE DEMOKRATİK SOL DÜŞÜNCELERİ NEDENİYLE DSP’DEN ADAY ADAYI OLDUM”      

DSP Keşan İlçe Başkanlığı’nda, Bülent Ecevit’i anma toplantısı sonrasında, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çınar, sözlerine, öz geçmişinden bilgiler vererek başladı. Özer Çınar, şunları söyledi: “Partimizin kurucusu Bülent Ecevit’i rahmetle andık. Kendisinin kişiliği, partinin açmış olduğu yol, Türkiye’de yapmış olduğu değişiklikler, DSP’nin tabanla olan iyi diyalogundan dolayı kendime en yakın parti olarak gördüm. Rahmetli Ecevit’in Atatürkçü ve Demokratik Sol düşünceleri, beni DSP’den aday olmaya teşvik etmiştir.”

“DEMOKRATİK SOL GÖRÜŞLÜ OLMAMDAN ÖTÜRÜ, TERCİHİMİ DSP’DEN YANA KULLANDIM”

“İpsala’da birçok parti tarafından tek aday olarak gösterildiniz. Belediye Başkan adaylığı konusunda, özellikle MHP’den teklif aldığınız ifade ediliyor. CHP’lilerin de size teklif yapacaklarından bahsediliyordu. Ancak, tercihinizi DSP’den yana kullandınız. Bu konudaki düşünceniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Özer Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’lilerden bu yönde herhangi bir teklif yapılmadı. Ama MHP’nin şu andaki İl Başkanı Gürsel Şimşek, partisinin kapısının her zaman açık olduğunu bana iletti. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum. Demokratik Sol görüşlü olmamdan ötürü, tercihimi DSP’den yana kullandım.”

“PARTİMİZDE HER KESİMDEN İNSAN VAR”

DSP’nin İpsala’da genç bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Çınar, sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizde; genci ve yaşlısı her kesimden insan var.  İpsala’da başarılı olacağımıza inancım tamdır. DSP İl Genel’de ve geçmiş dönemde büyük bir oy potansiyeline sahipti. Bunu yerel seçimlerde en iyi şekilde değerlendireceğiz. İnsanların DSP’ye sahip çıkacaklarına inanıyorum.”