SONGÜL KONAR

Saat 10.15 sıralarında başlayan toplantıda, Dertop, Keşan İlçe Başkanlığı’na Fikret Akan’ın atandığını duyurarak, hayırlı olmasını diledi.

Toplantıya; Hüseyin Dertop’un yanı sıra,İlçe Başkanlığı görevine getirilenFikret Akan ve partililer katıldı.

AKAN: “ONURLU VE GURURLU GÖREVİ BANA VEREN DSP GENEL MERKEZİ’NE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM”

Toplantıda, ilk olarak söz alan Akan İlçe Başkanlığı görevine getirildiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu onurlu ve gururlu görevi bana veren DSP Genel Merkezi’ne şükranlarımı sunarım. Önceki dönem İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Yusuf Nalbantoğlu’na ve yönetim kuruluna yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz. Ben, görevim boyunca Kurucu Genel Başkanımız Merhum Bülent Ecevit’in fikirleri ışığında elimizden geleni yapmaya çalışacağız. İlçe başkanlığımızın partimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Daha sonra Hüseyin Dertop söz aldı.

DERTOP: “RAHMETLİ BÜLENT ECEVİT’İN İLKELERİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

DSP Kurucu Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit’i saygı ve sevgiyle anarak, sözlerine başlayan Dertop, yeni ilçe başkanı ve yönetiminin Keşan’a hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi: “Keşan, Türkiye’nin güzide ilçelerinden biridir. Ben, 2015 yılındaki genel seçimlerde Edirne’de 1.sıra milletvekiliydim ve bölgeyi yakından tanıyorum. Partimiz, ana muhalefette ve iktidarda değil. Ama iktidar olduğumuzda ne kadar güzel işler yaptığımız ortadadır. Biz, rahmetli Bülent Ecevit’in ilkelerinin, uyguladığı Atatürk İlke ve İnkılâplarının takipçisiyiz. Bu ilkeleri uygulamak için çaba sarf ediyoruz. Partimizin oy potansiyelinin düşmesi nedeniyle, sesimiz kamuoyunda duyulmamaktadır. Son yerel seçimlerde, partimiz kurtarıcı gözüyle görülmeye başlandı. Ancak, algı yönetimleriyle oylar bölünecek, karşı taraf kazanacak diye yapılan propaganda sonucunda iyi giden durumlar son anda tersine döndü. Bu seçimlerde halkımız, DSP’nin var olduğunu gördü. Antalya, Tekirdağ ve Eskişehir’de bazı belediyeler kazandık. Bunlar bizim için son derece önemlidir.”

“İTTİFAKLARDA, DSP İLE GÖRÜŞME GEREĞİ DAHİ DUYULMADI”

DSP’nin Keşan’da belediye başkan adayı çıkardığını hatırlatarak, sözlerine devam eden Hüseyin Dertop, şunları söyledi:“Bizim Keşan’da aday çalışmamız olmadı. Ancak, parti politikası gereği her il ve ilçede oy pusulalarında partimizin isminin geçmesi yönünde karar alındı. Bu çerçevede; bir aday belirledik ve seçimlere girdik. Ama karşımızda yerel ve genelde iktidar olan güçlerle bu süreçte yarıştık. Haksız propagandalar yapılarak, tüm güçler kullanıldı. Biz, devletten uzun zamandır seçim yardımı almadık. Bu adaletsiz bir durumdur. Siyasi partiler arasında ittifak çalışmaları yapıldı. Ama bizim görüşümüze yakın olan ittifak tarafı, DSP ile görüşme gereği dahi duymadılar. Bazı vatandaşlarımız, DSP’nin seçimlere girmesi nedeniyle, bazı yerlerde seçimin kaybedildiğini dile getiriyorlar. Bizde, seçime girme yeterliliğine sahip bir partiyiz. Biz kimsenin oyunu bölmüyoruz. Vatandaş kimsenin koyunu ya da tapulu malı değildir. Siyasi partiler sahada vatandaşa kendisini anlatır ve kim kendisini iyi anlatırsa sandıkta oyu alır. Bizde bu çaba içerisindeyiz. Kimseye zarar verme gibi bir durumumuz söz konusu değildir.”

“ADAY OLAN KİŞİNİN İLLA O BÖLGEDEN YA DA İLÇEDEN OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK”

“DSP’nin belediye başkan adayı neden Keşan’dan yaşayan biri değil, başka bir yerde yaşayan biri gösterildi?” şeklindeki soruya cevap veren Dertop, şunları söyledi: “Aday olan arkadaşımız bizim parti üyemizdir. Aday olan kişinin illaki o bölgeden ya da ilçeden olacak diye bir şey yok. Bizde o arkadaşımızı aday gösterdik. 2007 yılında CHP’nin listesinden 7-8 milletvekili çıkardık. O olay, DSP’yi halkın gözünde kapanmış pozisyonuna düşürdü. Bundan ötürü de, her seçime girmemiz gerekiyor.” 

“CHP’LİLER, İL BAŞKANIMIZI DARP EDECEK DAVRANIŞTA BULUNDU”

DSP olarak, İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarına katıldıklarını belirten Hüseyin Dertop,“Kutlamalarda, CHP’nin militan ve kendisini bilmeyen insanları tarafından İstanbul İl Başkanımıza ve kadın kolları başkanlarımıza darp edecek şekilde davranışta bulundular. Ülkemiz genel itibariyle iyi durumda değil. Bu çatışmalarda bizi iyi noktalara götürmez. Bizim kimseyle sorunumuz yok.” dedi.

“TÜRKİYE, İYİ ŞEKİLDE YÖNETİLMİYOR”

Dertop, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye, iyi şekilde yönetilmiyor ve her geçen gün kötüye gidiyor. Cumhurbaşkanı patates ve soğanın gümrük vergisini sıfırlıyor. Bu durumda tarım sektörünü ve üretimi olumsuz yönde etkiliyor. Umarız, ilerleyen süreçte her şey iyi olur.”