NAZAN KAPLAN

Saat 12.00’de CHP Keşan ilçe binasında başlayan açıklamaya CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, belediye meclis üyeleri, partililer, Mağden’in ailesi ve halkın katılımlarını katıldı.

İlçe Başkanı Yatıkçı, katılımcılara “hoş geldiniz” dedikten sonra sözü Ender Mağden’e verdi.

Mağden açıklamasında, Keşan'da doğmuş, Keşan'da büyümüş, her Keşanlı gibi Keşan'ı çok seven bir kardeşinizim. Yıllarca Keşan'da Ticaret yaptım. Keşan Ticaret Borsasında yönetim kurulu başkanlığı yaptım. Sivil Toplum Kuruluşlarında, Belediye Meclisinde ve Partimde her zaman sorumlu bir yurttaş olarak hem ilçemiz hem de hemşehrilerimiz için birçok çalışmanın ve mücadelenin içinde yer aldım. Hayatımın tüm döneminde yanımda olan destek veren anne ve babama, eşim İngilizce öğretmeni Emine Mağden' e, bana her dönem gurur yaşatan Boğaziçi Üniversitesi mezunu Garanti Bankası genel müdürlüğünde çalışan büyük kızım Doğa Mağden’, Şişli Terakki lisesinde okuyan küçük kızım Çağla Mağden'e çok teşekkür ediyorum.

Ancak biliyorum ki Keşanımız için ne yapsak az. Bölgemizin en önemli kavşak noktası konumunda yer alan ilçemiz ekonomik ve sosyal yönden büyük bir potansiyele sahip. Öyle ki Keşan'da atılacak her programlı ve projeli adım, ortak akıl ve ortak iradenin gücü ile alınacak her karar; gelecekte tıpkı "Eskişehir Modeli" Gibi, kentleşme ve belediyecilik anlamında bir "Keşan Modeli"nin doğmasına imkân sağlayacaktır. İşte bizler Keşan'ın geleceğine yön verecek projelerimizle, Keşan' a dair hedeflerimiz ve umutlarımızla bugün sizlerin huzurunda Keşan Belediye Başkan Aday Adaylığımızı açıklıyoruz. Aday Adaylığımı açıklamam ile birlikte İlçemizde görev yapan Belediye Başkanlarına, ilçe başkanlarına partide görev alan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, aramızdan ayrılanları ise rahmetle anıyorum.  Bilinmesini isterim ki Keşan Belediye Başkanlığı görevine talip olarak; partimizden aday adayı olan her bir arkadaşım, mesleğinde başarılı, partimizde emeği olan ve her biri Keşan'da bir değer olmuş kişilerdir. Huzurlarınızda her birine başarılar diliyorum.

Ender Mağden olarak şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki bu sürecin sonucu ne olursa olsun partimin yetkili organlarının alacağı karara saygı duyacağım ve partimin bir neferi olarak her durumda Keşan için, Keşan'da Cumhuriyet Halk Partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğim. Çünkü partililik talebiniz dışında verilen görevleri de yerine getirmektir.

“AYRIŞA AYRIŞA DEĞİL BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

Biz bugün adaylık yolundaki ilk adımımızı bu anlayışla atıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki ayrışa ayrışa değil birleşe birleşe kazanacağız.  Bizlerin Keşan'da tekrar seçimi kazanacağımıza dair özgüvenimiz, inancımız ve kararlılığımız tamdır. Ancak Keşan'ı kazanmak bize yetmez, Keşan'da birinci parti olmak bize yetmez, Türkiye Genelinde rekor bir oyla Keşanımızı kazanmak ve bu başarıyı geleceğe taşımak zorundayız.  İşte benim Keşan Belediye Başkan Aday Adayı olmamın altındaki temel düşünce budur. Mevcut CHP'li Başkanları eleştirmek değildir, kavga etmek hiç değildir. Ben daha iyi çalışırım, Ben daha heyecanlıyım, ben daha iyisini yapabilirim inancını taşıdığım için aday adayı oluyorum. Kimse ama hiç kimse, hele hele Cumhuriyet Halk Partisi üyesi hiç kimse siyaset yapacağım diye, birbirini kırarak, karalayarak, kavga ederek siyaset yapma anlayışına sahip olmamalıdır. Kişiler fikirleriyle, projeleriyle ve yürekleriyle siyaset arenasına çıkmalıdırlar. Belediye Meclis Üyeliğim ve diğer görevlerim süresince Keşan'ın bütün sorunlarına vakıf olduğuma inanıyorum. Bu sorunların çözümünde gerekli mücadeleyi meclis ve komisyon çalışmalarında da her daim verdim. Keşan'ın modern bir kent kimliği kazanması adına birleştirici ve geliştirici fikirlerle, projelerle yola çıkıyoruz. .

Sevgili Hemşehrilerim Keşan bölgenin en önemli merkezi konumunda. Keşan, İstanbul-Tekirdağ, İpsala-Yunanistan, Gelibolu-Keşan, Uzunköprü-Edirne ile Enez-Saroz yollarının birleştiği bir kavşak noktasında. Dünya'da "kızıl denizin kuzey versiyonu" olarak adlandırılan, kendi kendini temizleyen yeryüzündeki ender körfezlerden biri Saroz Körfezine sahip.

Eriklisiyle, Mecidiyesiyle, Yaylasıyla, Gökçetepesi ve Sazlıderesi ile deniz ve orman varlığı ile Türkiye'nin çok önemli bir turizm bölgesi olmaya aday... İşte biz bu doğal zenginliklerin farkında ve bilincinde olan bir yönetim olacağız. Önce insan diyerek doğa ve çevreyi önemseyen ve buralara sahip çıkan bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz.

Keşan dalış, doğa yürüyüşü, olta balıkçılığı gibi birçok alanda hemen hemen akla gelen ilk yerlerden biri. Bu imkânları nedeniyle eko turizmin tüm çeşitlerini Keşanımızda yaşatacağız.

Gerek Keşan Merkezimizde, gerek sahillerimizde ne yapmak istersek muhtarımızla konuşmadan, sivil toplum örgütleriyle görüşmeden, orada yaşayan insanlarımıza danışmadan her hangi bir çalışma yapmayacağız.”

“YAPILAN TÜM HARCAMALARI VE GELİRLERİ HALKIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ”

Ben yaptım oldu mantığını kabul etmemiz mümkün değildir. Keşan'a ne yapacaksak hep birlikte karar vereceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Çünkü birilerini ötekileştirmeye başladığınızda asıl siz öteki olmaya mahkûm olursunuz. Hemşehrilerimizin istemediği hiç bir işi yapmayacağız. Çünkü biz gücümüzü bulunduğumuz koltuktan değil, yaptığımız işlerden ve hemşehrilerimizden alacağız. Belediyecilikte Keşan Modeli oluşturacağız dedik. Bu amaçla halka hesap verme konusunda Türkiye'de örnek olacağız. Her ay belediyemizce yapılan tüm harcamaları ve gelirleri halkımızla paylaşacağız. Her yıl kocaman bir pankarta bunları yazıp, belediyenin önüne asacağız.

Çünkü bugün Türkiye'nin Belediyecilik tarihine damga vuran isimler hep sosyal demokrat isimler olmuşsa bu sosyal demokrat belediyeciliğin vicdanı esas almasından doğar. Benim başkanlığım süresince yanımdan ayırmayacağım tek şey vicdanım olacak. Çünkü Vicdan kemik gibidir; nereye dönersen dön, batar. Her an batar,

BELEDİYENİN KAPILARINI SONUNA KADAR HALKIMIZA AÇACAĞIZ

Belediyenin kapılarını sonuna kadar halkımıza açacağız, örgütün işine karışmadan, örgütümüzle kol kola olacağız, çatışarak değil herkesle konuşarak, herkesle çalışarak, Keşanımızı hak ettiği konumuna getireceğiz. Sorun konuşan değil, çözüm üreten, sevgi ve paylaşım odaklı, güler yüzlü belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Şahsım adına koltukta oturan değil her daim sahada olan bir başkan olacağım söylemek istiyorum. Çünkü sahada olmak yalnız Keşan için değil gelecekte Türkiye'nin dönüşümü için çok önemlidir. 2017 yazında herkes için güzel bir yaşam düşleyerek, eşitlikten, adaletten, özgürlükten yana bir Türkiye için genel başkanımızla omuz omuza yürüdük. Türkiye'ye umut olduk. Türkiye'nin içinde bulunduğu karanlık tünelin ucunda ışık olduk. Aydınlığın habercisi olduk. İşte bu umudu yeniden yeşerteceğiz, Keşanlılar için güzel bir yaşam düşlüyoruz. Bunun için tüm Cumhuriyet Halk Partililer yine omuz omuza yürüyeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Cenazelere sahip çıkacağız. Keşan' da yaşayan her bir vatandaşımızın acılı gününde onlarla beraber olacağız. Belediyeye başvuran tüm vatandaşlarımızın defin işlemlerinin tamamı belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı kesintisiz belediyemiz tarafından karşılanacak, onların hizmetine sunulacak bir araç tahsis edilip 24 saat hizmet verilecektir.

Çok sesli şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı belirleyeceğiz. Türkiye' de Belediyelerin planladığı projelerin ancak %20' si hayata geçirilebiliyor. Sebep kötü organizasyon. Belediye' de " sistem" süreçler üzerinden değil "kişiler" üzerinden yürüyor. Objektif veriler ile değil kanaatlerle belediyeler yönetiliyor. Sevgili dostlar ben inanıyorum "Keşan’ı birlikte yöneteceğiz, birlikte büyüteceğiz." Seçime kadar vaad değil son günümüze kadar vatandaşa hizmet edeceğiz. Projemiz, ekibimiz ve bu şehir için çarpan gönlümüzle bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Daha güzel, insanları daha mutlu bir Keşan'ı hep birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mağden konuşmasının sonunda Keşan belediyesi ve halkı için faaliyete geçirmek istediği projelerin slâyt gösterisini sundu.