HABER MERKEZİ

Bu konuda bilgi veren Dernek Başkanı İsmet Esengin, Dernek faaliyetlerinde tek amaçlarının Enez’in bugününe ve yarınına değer katmak olduğunu belirterek “ Enezimizin gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılması, geleceğin örnek kentlerinden olması ortak hedefimizdir. Bu doğrultuda hem görüş ve proje üreten bir STK olma hem de yerel yönetim ve resmi kurumların bu doğrultudaki çalışmalarını destekleme ve katkıda bulunma çabalarımız artarak devam edecektir.” dedi

Yerel yönetim seçim takviminin hızla ilerlediğini hatırlatan Esengin “Enez’in yeni dönem yerel yöneticileri Mart ayında belirlenecek. Bu süreçte Enez’in bugünkü sorun ve ihtiyaçlarını bilen, geleceğe yönelik bir vizyon çizen yerel yöneticilere sahip olması için parti farkı gözetmeksizin gerekli yönlendirme ve destek çalışmalarımız hız kazanacaktır.”dedi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre ilki 17 Kasım Cumartesi günü yapılacak olan etkinlik 2 bölümden oluşacak. Kahvaltılı olarak düzenlenecek olan 1’nci bölüm Çırpan Otel’de saat 09.30 da başlayacak. Keşan DOÇEK Derneği Başkanı Hakan Eşme’nin ana konuşmacı olarak katılacağı toplantının konusu “Enez’i etkileyen doğa ve çevre sorunları” bu bölümde Kartopu Derneği, Enez DOĞA-DER, Avcılık ve Atıcılık Derneği ve Enez balıkçılık Kooperatifi temsilcileri ile yerel seçimlerde aday olmayı planlayanlar görüş ve bildirilerini sunabilecekler. Etkinliklerin 2’nci bölümü Enez Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.30 da başlayacak. İsmet Esengin’in yöneteceği bu bölümde Eski–yeni Belediye başkanları kendi dönemlerinde yaptıkları ve yapamadıkları işler konusunda bilgi verecek ve bundan sonra neler yapılabileceği konusunda görüşlerini bildirecek. Her başkan, ayrı ayrı salona davet edilecek ve kendilerine dinleyicilerden soru yöneltilemeyecek. Toplantıya, Şevket Kurt saat 14.30 da, Ahmet Çayır saat 15.00 de, Abdullah Bostancı da saat 15.30 da katılacak.