CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP’nin 35. Olağan Kurultayı ile ilgili yaptığı açıklamada kurultayın ülkeye ve partiye hayırlı olmasını diledi.

6 AY SONRA BİR TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN TEKRAR TOPLANACAĞIZ

Bircan, ülkenin kötü günlerden geçtiğini ve insanların öldüğü şu dönemde sokağa çıkma yasaklarının da var olduğunu vurguladı. Böyle bir yüzyılda ülke karanlığa giderken partiye yeni bir değişiklik yeni bir dinamizm geleceğini kaydeden Bircan şunları söyledi: “Ben bu yönetimlerin başarılı olacağına inanıyorum. Genel başkanımız kendine göre bir MYK listesi hazırlayacaktır onu da doğru yapacağına inanıyorum daha dinamik bir yapıyla iyi bir mücadele vereceğimize inanıyorum. Partinin ileriye doğru taşınması adına da daha genç bir yapıya sahip olduk. Programlar değişiyor 6 ay sonra bir tüzük değişikliği için tekrar toplanacağız. Daha sol, daha sol, sol diyoruz.  Hepimizin söylemi buydu burada seçilecek çoğu arkadaşında seçime girerken söylemi buydu bunların içinde de çok iyi söylemi olan ve sol yapıya sahip çıkan sosyalist gelenekten gelen arkadaşlarımız var. Ben inanıyorum ki CHP kendine geldiği zaman yüzünü sola döndüğü zaman bu ülkede tekrar normalleşme yaşanacaktır.”

Anahtar listenin dışında da Parti Meclisi’ne girenler olduğunu, buna ilişkin değerlendirmesini sorduğumuzda ise Bircan şunları söyledi: “Her zaman olan şeyler. Parti içindeki demokrasinin işleyişini gösterir bunlar. Anahtar listeye genel başkan sahip çıkmadı bunla ilgili genel başkanın kendisi ile de görüştük 104’lük anahtar liste benim listem fakat 52’lik liste benim değil korsan liste yapıldı dendi bunla ilgili genel başkanın söylemi bu.”