Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine karar vermesini değerlendirdi.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. yılını kutlayarak sözlerine başlayan Gege, “Polislerimizin haftasını kutluyorum. Allah onları korusun, esirgesin. Ülkemizde teröre karşı yiğitçe bir mücadele içindeler. Allah onlara yardımcı olsun. Şehit olan polislerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz.”  şeklinde konuştu.

YAŞANANLARI BİR HİZMET YARIŞI OLARAK GÖRÜYORUZ

Partilerinin son dönemde mahkeme süreciyle gündeme geldiğini hatırlatarak sözlerine devam eden Gege, şunları söyledi: “MHP’nin olağanüstü kurultaya gitmesi için 543 tane imza toplandı. Bu imzalar genel merkeze iletildi. Genel merkez bu imzalara olumsuz cevap verdi. Bunun akabinde Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi konuyu karara bağlamak için 8 Nisan 2016’da toplandı. Mahkeme neticesinde kurultaya gidilmesi yönünde karar verildi. Kurultayın toplanmasını talep eden arkadaşlar bu kararı olumlu şekilde karşıladılar. Genel merkez bu işe olumsuz yönden bakan tarafta. Genel merkez bu konuyu bir üst mahkeme olan Yargıtay’a taşıyacak. Biz bu yaşananları bir hizmet yarışı olarak görüyoruz. Partimizin güç durumda olmasına rağmen sahipsiz olmadığını, bir hizmet yarışı olduğunu görüyoruz. Bu olay bizi bu tarafıyla sevindiriyor. Partimizin bu konularda mahkemeye düşmesi de bizi üzen taraf. 2018 yılında bu kurultay toplanacaktı. Bu tarihten önce kurultay talep edenler partimizi mahkemeye taşıdılar. Bu taraftan baktığımızda bu konuya üzülüyoruz. Partimizin hak arayışı, mahkeme kapılarında değil de kendi içimizde çözülmesi daha iyi olabilirdi.”

BİZİM KONUMUZ DAVAMIZDIR

Edirne parti teşkilatları olarak bu dönemde bu işlerde tarafsız olacaklarını belirttiklerini söyleyen Gege, “Kurultay toplanırsa eğer herkes gidip özgür iradesiyle oy kullanacak. Bu olağanüstü kurultay toplanması talebine özgür iradesiyle oy veren arkadaşlarımıza da saygı duyuyorum. 3 delegemizin imza verdiğini duyduk; kendi düşünceleridir, saygı duyuyoruz. Biz, tamamen vatan, millet sevgisi için bu yola baş koyan 40 yıllık köklü bir partiyiz. Bu tür mahkemelik olaylar bizler üzerinde olumsuz etki bırakıyor; keşke yaşanmasaydı. Bizim konumuz davamızdır, kişilerle alakamız yoktur. Biz, rahmetli başbuğumuzun bize bıraktığı 9 ışık prensibi ve ülkücü, milliyetçi camianın erleri olarak, mücadelemizin neferleri olarak bu yola devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

BİZ, KİŞİLERİN ARKASINDA DEĞİL DAVAMIZIN ARKASINDAYIZ

Genel merkezin, olağan kurultayın, 2018’de toplanacağını açıklaması ve olağanüstü kurultayın toplanması için imza kampanyasına katılanlara “neden bu kadar erken” tepkisini gösterdiğini belirten Gege, “İmza toplayanlar bu olayın bir an önce çözülmesini istiyorlar. Yargıtay’dan ne karar çıkar bilemeyiz. Bekleyip göreceğiz. Biz, çıkan karara her türlü saygı duyarız. Biz, kişilerin arkasında değil davamızın arkasındayız. ” dedi.

YAŞANACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM BU DEĞİŞİM PARTİMİZE ARTI BİR DEĞER KATACAKTIR

Olağanüstü kurultayın toplanmama kararı çıkması halinde 2018’de yapılacak olağan genel kurulda bir kan değişimi olacağını düşündüğünü savunan Erkan Gege, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Devlet Bahçeli’nin 2018’deki kongrede aday olacağını düşünmüyorum. Onun yerine daha genç bir dava arkadaşımız çıkacaktır inancındayım. Yaşanacağını düşündüğüm bu değişim partimize artı bir değer katacaktır. Bir değişim talebi var. İnsanlar Devlet Bahçeli’yi başarısız olarak algılıyor. Ancak, şöyle bir durum da var; ‘bizler birer Ulubatlı Hasan olduk da Devlet Bahçeli İstanbul’u mu fethedemedi ?’. Parti üyelerimiz kendinde de suç aramalılar. Bu siyasi başarısızlığı kestirip genel merkeze atmanın bir anlamı yok. Her, ben MHP’liyim diyen kendini sorgulamalıdır. Her ülkücü üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Kimse değişime karşı değil. Lidere sadakat bizim görevimizdir. Yargılamak bize düşmez. Yeni gelecek kişi de bizim liderimizdir. Biz ona da sadakat gösteririz. Biz iktidar için değil biz memleket sevdası için bu partiye gönül verdik. Her ortamda bir kan değişimine ihtiyaç vardır. Yeni bir heyecan getirir. Bu olağanüstü kurultay talebini bir başarısızlıktan ziyade yeni bir heyecan yaratma olarak düşünmeliyiz. Biz Keşan’da iki seçim yaşadık. Davamızın peşinde yeterince koştursaydık şu an aldığımız sonuçlar farklı olurdu. Bu yüzden her MHP’li önce kendini sorgulamalıdır.”