Kısa adı ESHİD olan Eşit Haklar İçin İzleme Derneği Üyesi Zekiye Şenol,  geçen Cumartesi günü Keşan’a gelerek, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçime ilişkin bazı çalışmalarda bulundu.

Saat 13.30 sıralarında Emekli Öğretmenler Derneği’nin 2. katında bulunan Eğitim Sen Keşan Temsilciliği’nde yaptıkları çalışmalara ilişkin basına açıklamada bulunan Şenol,  düzenlemeyi düşündüğü toplantıya katılım olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

1 KASIM SEÇİMLERİNİ İZLEYECEĞİZ

Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli’ne de davet gönderdik ama gelen olmadı. 2011 yılında yapılan seçimlerden beri, uluslararası standartlarda Türkiye’de bağımsız seçim gözlemi yapıyoruz. Derneğimiz, uluslararası seçim izleme alanının da üyesidir. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Van, Trabzon, Adana, Mersin, Fethiye, Bodrum, Antalya, İzmir ve Manisa’da 1 Kasım seçimlerini izleyeceğiz. 7 Haziran seçimleri haricindeki seçim raporlarımızı, derneğimizin web sitesinden elde edebilirsiniz. Amacımız; bu ülkedeki bazı insanlar seçme ve seçilme hakkını kullanamıyor. Bu oran oldukça yüksek. Bunların dışında, Türkiye’de nüfusa kayıtlı olmayan dahi insanlar var. Huzurevlerinde, engelli yaşam merkezlerinde, sığınma evlerinde kalan vatandaşlarımız oy kullanamıyorlar. Biz, bu vatandaşlarımızın da oy kullanmalarını istiyoruz. Herhangi bir siyasi partiye bağlı değiliz. Biz, vatandaşlarımızın demokratik haklarını ne kadar kullanabildiklerini araştırıyoruz.”