SONGÜL KONAR

“İTTİFAK KONUSUNDA BİZE VERİLEN BİR EMİR YA DA TALİMAT YOK”

Yerel seçimlerde MHP ve AK Parti’nin ittifak yapacağı yönünde söylemlerin yeniden gündeme gelmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ferhatoğlu, “Ben, Ankara’da partimizin grup toplantısına katıldım. Daha sonra MHP Genel Merkezimizi ziyaret ederek, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yle görüştüm. Ama şu anda, ittifak konusunda bize verilen bir emir ya da talimat yok. MHP olarak, her yerde adaylarımızı çıkaracağız ve seçimlere gireceğiz. Genel Başkanımız yakın zaman içerisinde, Cumhurbaşkanıyla görüşecek. Burada neler konuşulacak ya da nasıl bir sonuç çıkacağını bilmiyoruz.” dedi.

“ADAYLAR KONUSUNDA ANKETLERİMİZ YAPILIYOR”

Keşan’la ilgili anketlerin yapılıp-yapılmadığı hakkında sorulan soruya cevap veren Süleyman Ferhatoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Keşan’da belediye başkan adayları konusunda anketlerimiz yapılıyor. Anket sonuçları bizlere ulaşıyor. Keşan’daki belediye başkan adayımızı belirlemeye çalışıyoruz. Yakın zaman içerisinde belirlenerek, kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

“HALKIMIZIN MHP’YE TEVECCÜHÜNÜ BEKLİYORUZ”

MHP’nin aday profili hakkında değerlendirmelerde bulunan Ferhatoğlu, “Seçilecek adayımız; vatanını seven, üretken, temiz, düzgün ve dürüst olacak. Bölgesine hizmet eden, insanları seven, çalışkan olması lazım. Bizim Trakya’da çok büyük sıkıntılarımız oluyor. CHP iktidarı, Trakya’da hiç iyi çalışmadı. Edirne, Keşan, Uzunköprü ve Havsa gibi yerlerde alt yapı eksikliği yaşanıyor. İnşallah bu sorunları, MHP iktidarında çözüme kavuşturacağız. Bundan ötürü de, halkımızın MHP’ye teveccühünü bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“SEÇMENİN YENİDEN MHP’YE DÖNMEYE BAŞLADIĞINI GÖRÜYORUZ”

“Yerel seçimlerde, halkımız neden MHP’ye oy vermeli? Halkımız, MHP’yi neden yerelde iktidara getirmeli?” şeklindeki soruya cevap veren Süleyman Ferhatoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun birçok sebebi bulunuyor. Trakya insanı; vatanına bağlı, milletini seven, Atatürkçü insanlardır. Bizlerde vatanını ve milletini seven, Atatürkçü düşünceye sahip bir partiyiz. Bundan ötürü de, bu seçimlerde bizlere gereken desteği vermelerini bekliyoruz. Ama sahaya indiğimizde, seçmenin yeniden MHP’ye dönmeye başladığını görmekteyiz. Bu dönem çok farklı bir tablo oluşacaktır.”