HABER MERKEZİ

Gaytancıoğlu, Uzunköprü’ye yapılması istenilen OSB yatımına kendisinin karşı olduğu yönünde çıkan iddiaların ise tamamen asılsız olduğunu kaydetti.

“TAMAMEN ASILSIZ BİR İDDİADIR”

Gaytancıoğlu OSB yatırımına karşı çıktığı yönündeki iddialara şöyle yanıt verdi; “Bu ülkeyi kuran ve her karışında izi olan Cumhuriyet Halk Partisinin seçilmiş bir milletvekili olarak Türkiye’de ve Trakya’da ciddi bir işsizlik varken, Uzunköprü ilçemize yapılması istenilen Organize Sanayi Bölgesi yatırımına karşı çıkmam tamamen asılsız bir iddiadır. Edirne halkının bana verdiği “vekâlet” görevini kötüye kullanmamak üzere namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş bir milletvekilinin öncelikle halkını düşünmesi ve gelecek nesillere şerefli bir miras bırakması gerekmektedir. “CHP’liler OSB yatırımını engelliyor” diyerek ucuz siyaset yapmak ve bunu birçok ortamda dile getirmek ülkesini ve ait olduğu yeri seven kimseye yakışmaz.”

“OSB’NİN KURULACAĞI YER YANLIŞ”

OSB’nin kurulacağı yerin yanlış yer olduğunu söyleyen Gaytancıoğlu; “Uzunköprü’ye yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesinin kurulması, işletilmesi, istihdam yaratması yanlış değildir. Ancak kuruluş yeri seçimi tamamen yanlıştır. Çünkü planlanan yerde yani Kavacık köyünde halen hayvanlar otlamakta ve göletten su içmektedirler. Hazineye ait arazi halen mera olarak kullanılmaktadır. Bu arazi, mera olarak kullanılmasaydı 1. Sınıf tarım arazisi olarak da kullanılabilirdi. Ancak zaman içerisinde köy halkı burayı tarla tarımında kullanmamış, mera olarak kullanmayı tercih etmiştir. Arazinin bu haliyle sanayi arazisi olarak kullanılaması yanlıştır” dedi.

“CHP’LİLER ÖN SIRALARDA YER ALACAKLARDIR”

OSB yapımı için tarımsal üretim yapılması mümkün olmayan bir yerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Gaytancıoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı; “Uzunköprü’ye Organize Sanayi bölgesi kurulmak isteniyorsa, , kısacası tarım dışı kullanılması mümkün olan bir arazinin bulunması gerekmektedir. Bu arazinin bulunmasında inanın önce ben ve mensubu bulunmaktan şeref duyduğum Cumhuriyet Halk Partililer ön sıralarda yer alacaklardır.”