AYŞİN SEÇİL GEZER

CHP’den 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçişi hakkında değerlendirmelerde bulunan Gaytancıoğlu, “Genel başkanımız, demokrasiyi yaşatmak için bize görev verdi. Bu çerçevede; 22 Nisan 2018 tarihinde, 15 arkadaşımızla birlikte İYİ Parti’ye geçtik. Buradaki amaç, demokrasinin işlemesiydi. Örgütlenmesini tamamlamış, seçimler için belli taraftar kitlesi yaratmış bir partinin seçimlere girememe durumu vardı. Partimizin bize verdiği görevi yerine getirdik. Biz, Cumhuriyet Halk Partili doğduk ve Cumhuriyet Halk Partili olarak, öleceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkede Kurtuluş Savaşı vermiş bir partidir. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin birleşmesiyle, Cumhuriyet Halk Partisi oluşmuştur. Partimiz bu ülkede, kurumları oluşturmuş, devrimleri yapmış, cumhuriyetin yaşaması için elinden geleni yapmış. Demokrasiyi getirmiş, çok partili hayata geçirmiştir. Buna rağmen 3 defa partimiz kapatılmış, baraj altı kalmış ama 94 yıldır bir çınar gibi dimdik ayaktadır. Demokrasiyi yaşatma görevi konusunda, Cumhuriyet Halk Partililer kendilerini sorumlu hissediyorlar.” dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİLİ OLARAK, DOĞMUŞUZ VE BÜYÜMÜŞÜZ

Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’li milletvekilleri olarak üzgün şekilde İYİ Parti’ye geçiş yaptık. Çünkü yuvanızdan ayrılıyorsunuz. Yıllardır görev yaptığınız, sempati duyduğunuz ve sürekli olarak, beraber durduğunuz partinizden ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. 19 gün bizler için zorlu bir süreçti. Bizler Cumhuriyet Halk Partili olarak, doğmuşuz ve büyümüşüz. Bu durum bize zor geldi. İYİ Parti’nin seçime girmesi kesinleşti ve Cumhurbaşkanı adayı da, 100 binin üzerinde imza topladı. Böyle bir durum olunca da, bizler partimize yeniden döndük ve çok mutluyuz. Genel başkanımız, bize teşekkür etti. Partimize dönüşümüzle ilgili açıklama yapıldı. Bizlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

24 HAZİRAN’DA TÜRKİYE’DE YENİ BİR SAYFA AÇILACAKTIR

CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu hatırlatan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “15 milletvekiline aday adaylığı başvurusu için ek bir süre verilmişti. Bizlerde aday adaylığı başvurusunu yaptık. Ben Edirne’den milletvekili aday adaylığı başvurumu yaptım. Partimize ve Edirne’mize geri döndüğümüz için mutluyum. Bizler şu anda, Ankara’dayız ve partimizin seçim bildirgesinin hazırlanmasında, tarım politikalarının şekillenmesinde görev aldım. 24 Mayıs 2018 tarihinde genel başkanımız tarafından seçim vaatlerini açıklayacak. Ayrıca, milletvekili adaylarının tanıtımı olacak. Edirne’yi temsil edecek 4 arkadaşımız, 21 Mayıs’ta Yüksek Seçim Kurulu’na isimleri verilecek. Partimizin ülkeyi yönetmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. 24 Haziran’da Türkiye’de yeni bir sayfa açılacaktır.”