1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından, 26.Dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM’de kayıt işlemleri devam ediyor.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da 15 Kasım 2015 Pazartesi günü TBMM’de kaydını yaptırdı. Eşi Sevim Gaytancıoğlu ile birlikte Meclis’e giden vekil Gaytancıoğlu, burada kayıt işlemlerinin ardından gazetecilere Edirne Pirinci dağıtarak, çeltik üreticisinin sorunlarını dile getirdi.

Bu yıl çeltik üreticisinin çok büyük bir mağduriyet yaşadığını belirten Gaytancıoğlu “Üretici geçen yıl 2 TL’ye sattığı pirincini bu yıl 1300-1400 TL’den alıcı bulamadı. Bu yüzden mahsulü elinde kaldı, borçlarını ödeyemedi. Üreticimiz mağdur olmuştur” dedi.

Çeltik maliyetinin yaklaşık 2 lira, olduğunu belirten Gaytancıoğlu çeltik fiyatının 1300 TL’ye kadar gerilediğini belirtti. “Çiftçinin yüzü senelerdir gülmedi” diyen Gaytacıoğlu; ucuz, kalitesiz ithal pirinçlerin yerli pirinçlerle karıştırılarak maliyetleri düşürülüp satıldığını belirterek bunun yerli pirince ihanet olduğunu söyledi. Ardından basın mensuplarına Edirne Pirinci dağıtan Gaytancıoğlu, çeltik üreticisinin meclisteki sesi olmaya devam edeceğini ve üreticinin hakkının sonuna kadar savunucusu olacağını vurguladı.

Kayıt işlemlerinin ardından Gaytancıoğlu’nun rozetini ise eşi Sevim Gaytancıoğlu taktı. Her zaman olduğu gibi kayıt işlemlerinde de kendisini yalnız bırakmayan eşine teşekkür eden Gaytancıoğlu, daha sonra basın mensuplarına yine eşiyle birlikte Edirne’nin meşhur badem ezmesinden ikram etti.