GİZEM GÖRÜR

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, dün, CHP Keşan İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Saat 12.00 sıralarında CHP Keşan İlçe Lokali’nde gerçekleşen ziyarette, Gaytancıoğlu’nu, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Ali Yetim,  Kadın Kolları ve Gençlik kolları üyeleri ile partililer karşıladı.

GÖZLERİM YAŞARDI

Ziyarette ilk olarak Gümülcineli konuştu. Açıklamasının başında ‘Adalet Yürüyüşü’ne değinen Gümülcineli, şunları söyledi: “Milletvekillerimiz ve Genel Başkanımız, çok onurlu, çok şerefli, çok duygusal, insanların gözlerinin yaşaracağı bir organizasyonun gerçekleşmesinde, bir tepkinin dile getirilmesinde önemli rol oynadılar, önemli katkılar verdiler. Ben milletvekillerimize ve genel başkanımıza bu güzel, kimsenin burnu kanamadan biten organizasyondan; kendisinin de ifade ettiği gibi arkamızda çöp bırakmadan gerçekleştirdiğimiz bu eylemden, bu adalet yürüyüşünden dolayı kendilerine örgütüm adına yürekten teşekkür ediyorum. Daha önce de dediğim gibi, yürüyüşün belli bir süresinde biz de Keşan ve Edirne örgütleri olarak bulunduk. İnanın insanların paylaşımlarını, dayanışmalarını, insana saygısını, trafiğe, yayaya saygısını güzergâhtaki düzene saygısını, paylaşma duygusunu yaşadık. Çok samimi duygularla söylüyorum ki gözlerim yaşardı.”

ŞİDDETLE ELEŞTİRİYOR VE KINIYORUM

Bölgemizde hasat dönemi olduğu için yürüyüşe çok zaman ayıramadıklarını kaydeden Gümülcineli, sözlerini şöyle noktaladı: “Organizasyonu gördükten sonra kalben daha çok gün yürüyüşte bulunmak istedim. Ancak bölgemiz tarımla uğraşıyor. Çiftçilik hepimizin işi, hasat dönemindeyiz. Bu dönem içinde fazla zaman ayıramadık ama gözümüz, kulağımız, kalbimiz her zaman onlarlaydı. Ben gerçekten vekillerimize, genel merkezimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ayağının tozuyla vekillerimiz bölgemizin sorunlarıyla ilgili, buğdayla yaşanan sorunlarla burada ilgilenerek, ne olup ne bittiğini gündeme getirmek üzere basın toplantısı düzenlediler. Ancak iktidar partisinin milletvekilinin kendisi hala tarımla uğraşmasına, çiftçi ve üreticinin bu kadar mağdur duruma düşmesine rağmen, hasat dönemindeki gümrük düzenlemelerine sessiz kalarak çiftçinin ölüme mahkûm edilmesine göz yumuyor. Kendilerini şiddetle eleştiriyor ve kınıyorum.”

TEPKİNİN SEBEBİ SADECE ENİS BERBEROĞLU’NUN TUTUKLANMASI DEĞİLDİR

Gümülcineli’den sonra konuşan Gaytancıoğlu da ilk olarak ‘Adalet Yürüyüşü’nden bahsetti. Yürüyüş kararının sadece Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ile ilgili olmadığını belirten Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “14 Haziran günü olağan üstü toplanarak, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ile ilgili CHP tarafından bir yürüyüş kararı alınmıştır. Genel Başkanımızın aldığı karar ile tepkimizi göstermeye karar verdik. Bu tepkinin sebebi sadece Enis Berberoğlu’nun tutuklanması değildir. 15 yıldır devam eden AKP iktidarının hukuk sistemini kendine göre dizayn etmesi, ekonomik borçlanmanın gün geçtikçe artması, dış politikada Türkiye’nin geldiği itibarsızlık, işsizlik, Ergenekon ve Balyoz sürecinden sonra başlayan yargıdaki tarikatlaşmanın devamında 16 Nisan’da yapılan mühürsüz seçimin YSK tarafından şaibeli hale getirilmesinin bir uzantısıdır. Tüm bu birikimlerin sonucu CHP tepkisini özgürce, masumca, kimseye zarar vermeden dile getirmiştir ve sonunda da 9 Temmuz’da 2 buçuk milyon insanın cebine para koymadan, bir vaatte bulunmadan, sadece çağrı yapmıştır. Sadece bir çağrı yapıldı ve kamu düzeni bozulmadan, geriye bir pet şişe bile bırakmadan milyonlarca destekçi katılmıştır.”

YOLLARDAN ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE GEÇTİK

Açıklamasına, yürüyüşte her kesimden insan olduğunu, yurtseverlerin olduğunu ve sadece Türk bayrağı taşındığını kaydederek devam eden Gaytancıoğlu, “14 Haziran gününe dönersek, ‘Bolu’ya gidemezler’ demişlerdi. Fakat Genel Başkanımız yılmadı. Halkın sevgisiyle karşılaştık. Yandaş medya tepkileri dile getirmiştir fakat biz bizzat yaşadık ve gördük. Biz yollardan alkışlar eşliğinde geçtik. Bizim elimizde sadece Türk bayrağı vardı. Ve dilimizde ‘Hak, hukuk, adalet’ söylemi vardı. Biz orada CHP olarak yürümedik. Yanımızda CHP’liler değil, yurtseverler vardı. Bu yürüyüş hiçbir partiye ve gruba mal edilmesin. Ben tüm CHP’lilere teşekkür ediyorum. Ciddi bir lojistik sağlandı. Ne suyumuz eksildi ne dinlenme yerimiz ne yemeğimiz eksildi. Artık Türkiye’de bazı şeyler değişmek zorundadır. AKP artık Türkiye’yi yönetememektedir.” dedi.

SUÇLULAR KİMSE ORTAYA ÇIKARILSIN İSTİYORUZ

Gaytancıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Bizim adalet isteğimiz ve yürüyüşümüz, söz verilen ancak 700 binden 1 milyon 400 bine çıkan taşeron işçiler içindir. Bizim adalet isteğimiz, kendilerine söz verilen ama bir türlü gerçekleştirilemeyen 11 milyon emeklinin yaşam standardının iyileştirilmesi içindir. Bizim yürüyüşümüz atanamayan 440 bin öğretmenin hakkını arama mücadelesidir. Alın terini döküp de hala buğdayını 80 kuruşa satmak zorunda kalan çiftçinin hakkını araması mücadelesidir. Dükkanını açıp vergi borcunu ödeyemeyen esnafın tepkisidir. OHAL uygulaması ile kanunsuz bir şekilde görevinden alınan askerin, polisin, hakimin ve onların ailelerinin tepkisidir. Tabi ki suçlu olanlar dışında konuşuyorum. Biz suçlular kimse ortaya çıkarılsın istiyoruz.”

SANMAYIN Kİ BU İŞ BURADA BİTTİ

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin eylemlerinin devam edeceğini ifade eden Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Suriyeli’lere bakılıp, kendi çoluk çocuğumuz aç bırakılmasın istiyoruz. Bu yüzden biz adalet istiyoruz. Güzel bir eylem gerçekleştirdik. Bunu gören AKP’li yandaşlar, meydanda 175 bin kişi vardı diye açıklama yaptı. Biz meydanda kaç kişi olduğunu çok iyi biliyoruz. Üstümüzden helikopterler geçti. Yandaş muhabirler tutuldu açığımızı bulmak için. Bizim yürüyüşümüzü FETÖ destekliyormuş. Bizim yürüyüşümüz herkese açıktı. Kimseye ‘gelme’ demedik ki. Biz 9 Temmuz günü milyonlara hitap ettik. Sanmayın ki bu iş burada bitti. CHP olarak bu tip eylemlerimiz devam edecektir. Bu iş daha yeni başlıyor.”

CHP İKTİDARI YAKINDIR

Gaytancıoğlu, mücadelenin mecliste de devam edeceğini bildirerek şöyle devam etti: “Halkımız umudunu kesmesin. CHP iktidarı yakındır. 15 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıyla oynayan, 19 Mayıs’ı bize kutlatmayan, 23 Nisan’ı bize kutlatmayan, başımızı öne eğen bu iktidarın artık sonu gelmiş, ülkemizi daha iyi yönetecek bir iktidarın yolu açılmıştır. İktidar meclisteki çoğunluğuna güvenerek iç tüzük değiştirme çabalarına girmiştir. Mecliste de savunma çabası vereceğiz. Bu tüzük değişikliğine direneceğiz. Konuşma sürelerimiz kısaltılıyor. 5 dakikalık süre içerisinde ben bunu anlatabilirim. Ama iktidar 5 dakika konuşmayı bile çok görüyor. Araştırma önergelerimizi 10 dakikadan 3 dakikaya düşürmeye çalışıyor. Yani fazla konuşmamızı istemiyorlar. Biz mecliste direneceğiz. Bunun yetmeyeceğini bildiğimiz için sokaklarda da direneceğiz. Kimseye zarar vermeden ve barış içinde sokakta da çabalayacağız.”

GÜMRÜK VERGİSİ KARARININ TAKİPÇİSİ DEĞİLİZ SANMASINLAR

Gaytancıoğlu, açıklamasına şöyle sonlandırdı: TMO’nun fiyat açıklamaması da üreticiyi zorluyor. Biz yürüyüşteyken çıkarılan gümrük vergisi kararının takipçisi değiliz sanmasınlar. ‘Türkiye ithal buğday cenneti olsun, çiftçi yok olsun.’ Bu mantığa da hayır diyoruz. Bunun için de mücadelemizi vereceğiz. CHP iktidarında, ürün fiyatları 1 yıl önceden belli olacak. Çiftçi her şekilde parasını alacak. Çiftçi kazanacak. Açık ve net. CHP iktidarında ürünler tarlada kalmayacak. Özel sektöre bırakılmayacak. 10 yıldır bu çiftçi 80 kuruşa buğday satıyor. Mazot fiyatı artıyor. İktidar hiçbir şeyi görmüyor, ezileni görmüyor. Varsa yoksa yandaşlar. Biz herkes için eşitlik, özgürlük ve barış ve kardeşlik istiyoruz. CHP iktidarında çiftçinin de, emeklinin de, işçinin de emekçinin de herkesin yüzü gülecek. Bunu gerçekleştireceğimize de yürekten inanıyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ