AYŞİN SEÇİL GEZER

AK Parti’nin günübirlik ekonomi politikaları uyguladığını ifade eden Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “AKP’nin uyguladığı ekonomi politikaları, günübirlik politikalar oluyor. 16 yıldır İktidarda olan AKP şöyle bir politika uyguladı; dışarıdan borçlanalım, gelsin para, bu parayla finans sektörünü ve konut sektörünü canlandıralım. İnşaat yapılırken birçok sektöre katkı sağlar. İşçiler çalışır, beton sektörü, nalbur sektörü, demir sektörü çalışır ama konut bittikten sonra ne olacak? Ülkede konut fazlalığı var. İnsanların gelir düzeylerini arttırmazsanız, ülkede üretim politikalarına önem vermezseniz, tarıma, imalata önem vermezseniz, sanayiye önem vermezseniz sadece işi finans sektörü ile çözmeye çalışırsanız sonunda bu patlar. Niye enflasyon oluyor, neden her şeye zam geliyor; üretim ile tüketim birbirini eşitleyemediği için tüketim talebi fazla ama aynı oranda üretim yok. Enerjide dışa bağımlısınız ama hala elektriğinizi doğal gaz ile elde etmeye çalışıyorsunuz. Doğal gazın yüzde 55’ini Rusya’dan ithal ediyorsunuz dolayısıyla maliyetler artıyor. Çözüm yenilenebilir enerji kaynakları Türkiye’de çok fazla örneğin güneş enerjisi Türkiye’de neredeyse hiç kullanılmıyor. Rüzgar enerjisi yeni yeni kullanılmaya başlandı. Petrol ithalatına ağırlık verelim, doğal gaz ithalatına ağırlık verelim, bunlar döviz ile satın alınıyor. Üretim yapılmadığı için maliyetler sürekli artıyor. Faturayı vatandaş ödüyor. Tarıma kaynak ayırmıyorsunuz, 15- 20 milyar kaynak ayrılması lazım. Yapacağınız 15 milyarlık kaynaktan yapılacak tasarruf 60 milyarlık dövizi tutabilirsiniz. Çünkü hepsini üretiyorsunuz. Canlı hayvan yetiştirebilirsiniz, meralarınıza bakabilirsiniz. Bunu kendi içinizde yapmıyorsunuz, ithalat ile çözmeye çalışıyorsunuz. İğneden ipliğe niye her şeye zam geliyor sorusunun yanıtı aslında AKP’nin tercih etmiş olduğu ekonomi politikasıdır. Bu politika seçimlerden önce baskılandı, vatandaşa yansıtılmadı. Ekonomiyi düşünen önlemler yok, üretimi düşünen önemler yok hala günübirlik politikalar ile devam ediyor. Enflasyon hedefi 8’lerdeydi, 14’lere çıkardı. Türk parasının değeri daha da kaybolacak. Biz seçimlerden önce demiştik ki asgari ücret 2 bin 200 TL olmalı, emeklilere daha fazla olanak sağlanmalı, çiftçi daha fazla desteklenmeli, bunu AKP istemedi. Bunun sonucunu hep beraber enflasyon altında ezilerek, hayat pahalılığı olarak, zamlar karşısında ezilerek görüyoruz. İnşallah halkımız ilk yapılacak yerel seçimlerde bu politikalardan vazgeçmesi için AKP’ye bir ceza verir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir şans tanır ve yerelde nasıl Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacağını gösterme fırsatı bulur.” 

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDİLMESİ GEREKİR

Yüksekova'da astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya'nın otomobilinin geçişi sırasında PKK'lı hainler yola tuzakladıkları bombayı patlattı. Karakaya ile yanındaki 11 aylık bebeği şehit olması ile ilgili de Okan Gaytancıoğlu, terörü lanetleyen sözleri ile açıklamasına şu şekilde son verdi: “Terörün kimseyi kayırmadığı, küçük çocukmuş, kadınmış, yaşlıymış, engelliymiş yani terör nereden gelirse gelsin lanetlenmesi gerekir. Terör nereden gelirse gelsin halkın korunması gerekir. Türkiye bugün bütün terör örgütlerinin cirit attığı bir yer konumuna geldi. PKK terörü ayrı, IŞID terörü ayrı, FETÖ denilen tarikatlar Türkiye’de birçok yere girmişler. Bunların önlenmesi gerekir. Teröristler ile mücadele edilmesi gerekir. Terör örgütleriyle mücadele edilmesi gerekir. Hiçbir terör örgütüyle müzakere edilmez. Terör örgütleriyle pazarlık yerine onlarla mücadele edilmesi gerekir. Terörün insanları etkilememesi için insanlar eğitilmeli, gelir düzeyleri yükseltilmeli, işsizliğe çözümler üretilmelidir.” 

Gaytancıoğlu, geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçirmesinin ardından tedavi altına alınan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın hayati tehlikesi olmadığı ve durumunun iyiye gittiğini de ekledi.