CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Edirne Merkez ve ilçelerde ziyaretlerine devam ediyor. Anayasa Değişikliği Teklifinin Meclisten geçmesi ile bölgeye gelen vekil Gaytancıoğlu, hafta boyu çalışmalarını sürdürdü. Edirne Merkez'de Atatürkçü Düşünce Derneği ve Emekli Öğretmenler Derneği'ni ziyaret eden Gaytancıoğlu, burada AK Parti'nin meclisten geçirdiği Anayasa Değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunarak Atatürk'e bile verilmeyen yetkilerin tek bir kişiye verilmek istendiğini vurgulayarak “Egemenliği halktan alarak tek bir kişiye veren bu değişikliği kabul etmemiz mümkün değildir. AKP'nin Tek Adam rejiminin önünü açmak istediği söz konusu Anayasa Değişikliğine hayır diyerek demokratik parlamenter sistemi savunacağız” dedi.

İPSALA ZİYARETİ

İlçelerdeki programına İpsala İlçesinde devam eden vekil Gaytancıoğlu CHP İlçe Başkanı Ahmet Uybaş ve partililerle İpsala'nın Sultan, Balabancık ve İbriktepe koylerini ziyaret ederek burada vatandaşlarla bir araya geldi. Üreticinin gündeminin geçim sıkıntısı, üretim maliyetlerinin artması, bir türlü kurtulamadığı borçları olduğunu söyleyen Gaytancıoğlu AK Parti'nin ise üreticiyi düşünmediğini gündeminin bir kişiye tüm yetkileri verip Başkan yapmak olduğunu söyledi.

UZUNKÖPRÜ ZİYARETİ

Daha sonra Uzunköprü ilçesini ziyaret eden milletvekili Gaytancıoğlu CHP İlçe Başkanı İnanç Sülüş ve partililerle Uzunköprü Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Yılmaz ve yönetimini ziyaret etti. Daha sonra Sanayi kahvehanesini ziyaret eden Gaytancıoğlu burada yaptığı konuşmada “Meydanlarda, sokakta, köylerde, kahvehanelerde kısacası her yerde Dikta Rejimine karşı sonuna kadar Demokrasiyi, sonuna kadar Parlamenter sistemi sonuna kadar Laikliği savunmaya devam edeceğiz” dedi. “Tüm yetkileri bir kişiye vererek Türkiye'nin hangi sorununu çözüleceksiniz” diye soran Gaytancıoğlu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin yok alma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, referandum süreci boyunca ülkeyi uçurumun kenarından kurtarmak için gece gündüz mücadele edeceklerini söyledi.

KEŞAN ZİYARETİ

Haftanın son günü de Keşan İlçesini ziyaret eden Gaytancıoğlu burada İlçe Başkanı ve partililerle yerel gazeteleri gezdi. Referandum sürecinde seslerini geniş kitlelere duyuracak olan gazeteleri sık sık ziyaret edeceklerini belirten Gaytancıoğlu, “Referandum sürecinde nasıl bir yol izleyeceğimizi gazetecilerle paylaştık. Bugün hükümet basını, gazetecileri susturmak istiyor, eğer referandumdan hayır çıkarsa baskılar daha da artacak. Biz daha özgür bir Türkiye için hayır diyoruz, düşünce özgürlüğü için hayır diyoruz, adaletsizliklerin önüne geçmek ve geleceği aydınlık bir Türkiye yaratmak için hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.