AYŞİN SEÇİL GEZER

Seçimlerin sağduyuyla geçmesini temenni eden Gege, şunları söyledi: “24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri gerçekleştireceğiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi tekrardan yapılacak olan seçimlerin vatana, millete, bölgeye hayırlar getirmesini diliyorum. Son zamanlarda sosyal medya ve ekranlarda gördüğümüz eleştiriyi geçip hakaret boyutuna varan kötü sözler ve kutuplaşmaların sağduyuyla önüne geçilmesini talep ediyorum. Herkesin birbirine sataşmaktansa proje ve fikirlerini ortaya koyan, kendinin tanıtımıyla ilgili yorumlar yapmasını, paylaşımlar ve açıklamalar yapmasını tavsiye ediyorum. İnşallah güzel bir seçim havası yaşarız.” 

7 HAZİRAN’IN ÜZERİNDE BİR SEÇİM SONUCU BEKLİYORUZ

Edirne milletvekili sayısının 4’e yükselmesini de değerlendiren Erkan Gege, “Geldiğimiz noktada; Edirne Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı gibi 3 olan milletvekili sayısı 4’e yükseldi. Edirne’de 4 tane vekilin temsil anlamında güzel bir şey olarak değerlendiriyorum. Daha önce iki tane Cumhuriyet Halk Partisi, bir tane de AK Parti Milletvekili bölgemizi temsil ediyordu. Bölgenin vekilleriydi, bölge için çalıştıklarını düşünüyoruz. Bundan sonra bu sayı 4 olacak. Partimiz için artı ve eksisini değerlendirirsek 1 Kasım Milliyetçi Hareket Partisi için biraz sıkıntılı bir süreç oldu. Umduğumuz bir netice değildi. Ama bizim baz aldığımız seçimler 7 Haziran seçimleri olacak. Herkesin fedakarlık gösterdiği, parti olarak çalıştığımız bir kampanya dönemi yaşamıştık. Önümüzdeki süreçte vekil sayısının 4’e çıkmasıyla Milliyetçi Hareket Partisi’ne bir artı katacağı aşikar bir şekilde ortadadır. Sayın Genel Başkanımızın ülke gündemine yön vererek yaptığı siyasi hamleler vatandaşlar karşısında olumlu ve sempatiyle karşılandı. 7 Haziran’ın üzerinde bir seçim sonucu bekliyoruz. Oy oranımızı arttıracağımızdan eminim lakin hiçbir şey yapmasak bile 7 Haziran’da aldığımız seçim sonucuna göre bir tane vekil ile temsil edeceğimiz aşikardır. Edirne’ye Keşan’a hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

MEMLEKETİN BEKLENTİSİ İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Gege, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Cumhurbaşkanlığında bir ittifak söz konusu artık bilmeyen kalmadı. En son yapılan 16 Nisan referandumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu memleket bundan sonra yönetilecek. Bakanlar dışarıdan atanacak. 600 tane vekille yönetilecek. İttifak olarak bizim adayımızı Sayın Genel Başkanımız söylemişti. İki sağ parti, muhafazakar yapıya uygun insanların ayrı düşünmesi zaten zordu. Şimdi milli bir görüşle beraber hareket ediyorlar. Şu an terörün büyük bir kısmının beli bükülmüştür. Milli şuur ve duruşla memleketin beklentisi için bir araya geldik. Bunun gereğini yapmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genel Merkezin ifade ve emirleri bizim için kanun niteliğinde olup gereğini yapacağız. Milletvekilliği seçimlerinde herkesin kendi adayını destekleyeceği gözüküyor.”