AYŞİN SEÇİL GEZER

CHP Keşan İlçe Lokali’nde düzenlenen toplantı, saat 12.00 sıralarında başladı.

Toplantıya, Gümülcineli’nin yanı sıra; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, İlçe Başkan Vekili Hasan Çıkıkçı, Milletvekili Aday Adayı Avukat Nilüfer Erk Oğuz, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, bazı belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantının açış konuşması Çıkıkçı tarafından gerçekleştirildi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Hasan Çıkıkçı, şunları söyledi: “Genel Merkez’den gelen son yazıda Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcıları’nın ilçe başkanlığına vekalet edeceği belirtilince ilçe başkanlığına vekalet etmek bana düştü. Partimizin başarısı için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. CHP İlçe Yönetimi olarak seçim startını verdik. 25 Haziran sabahı Türkiye’de yeni bir güneş doğacak. 25 Haziran sabahı Muharrem İnce Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Başbakanımız ve bizlerde iktidar partisinin yöneticileri olarak görevimize devam edeceğiz.”

Daha sonra Erdoğan Gümülcineli söz aldı.

ÜLKEYE VE BÖLGEYE NE KAZANDIRACAĞIZ ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ

Açıklamasına, Hasan Çıkıkçı kardeşime başarılar diler; görevinin hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek, başlayan Gümülcineli, şunları söyledi: “Bugün basın açıklamamıza katılmanızdan ötürü herkese teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır görev yaptığım CHP, bana milletvekili aday adayı olma şerefini tattırdı. Bundan ötürü de tüm partililerime teşekkür ediyorum. Bu partide aday adayı olmak bile çok onurlu bir görevdir. Sonuç ne olursa olsun, tek hedefimiz partimizi iktidara taşımaktır. Biz, ne şartlarda olursa olsun CHP’nin bayrağını Keşan’da yerel yönetimde elimizden bırakmadık. Hiçbir şey beklemeden partimizin başarısı için çalıştık. Ne olacağız değil, bu ülkeye ve bölgeye ne kazandıracağız anlayışıyla çalışıyoruz. Bu duygunun Keşan’da daha yüksek olması nedeniyle, her zaman yerel yönetimlerde gerekeni yaptık. Verilen destekten ötürü milletvekili aday adayı olma cesaretini verdi. Özveride bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

KEŞAN HER ŞEYİ HAK EDİYOR

Erdoğan Gümülcineli sözlerine şöyle devam etti: “Aday adaylığı prosedürünü tamamlanmadan açıklamada bulunmayı uygun görmedim. Süreci tamamlandıktan sonra, aday adaylığımı açıkladım. Genel Merkez’de dosyamı teslim ettiğimde görevliler örnek bir dosya olmasından ötürü teşekkür ettiler. Keşan böyle bir anlayış ve disiplinle çalışıyor. Keşan her şeyi hak ediyor.”

AİLEMİN BANA VERDİĞİ DESTEKTEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM

Özgeçmişiyle ilgili bilgi veren Gümülcineli şunları söyledi: “Keşan doğumluyum. İki kız çocuk babasıyım ve torunlarım var. Ailemin bana verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Onlara vefa borcum var. 1983 yılında SODEP’te kurucu üye olarak, görev aldım. 1987 yılında ilçe başkanı oldum ve 1991 yılına kadar görevimi sürdürdüm. 1995-2001 yılları arasında Yağlı Tohumlar’da başkanlık yaptım. 2001-2003 yıllarında ilçe başkanlığı yaptım. Ayrıca, 1994-2014 tarihleri arasında yaklaşık 4 dönem belediye meclis üyeliği görevinde bulundum. 2014 yılında, Keşan’da görev değişimi oldu ve tekrar görev almam gerektiğini eski İl Başkanım Oktay Bozkurt bana bildirdi. O günden bugüne kadar ilçe başkanlığı görevini sürdürdüm.”

BANA BU GURUR YETER

Türkiye’de baskın seçime gidildiğinin altını çizerek, sözlerine devam eden Erdoğan Gümülcineli, şunları söyledi: “CHP olarak bizler seçimlere her zaman hazırız. Bu mevcut siyasi iktidar ülkeyi yönetemiyor. Bu baskın seçim de yönetemediğinin ispatıdır. CHP bu seçimlere planlı, programlı ve dayanışma içerisinde gitmektedir. Tüm halkımıza bu seçimlerde büyük görevler düşmektedir. Türkiye’de ekonomik daralma söz konusu. Açlık sınırının bin 700 lira, yoksulluk sınırının 5 bin 500 liraya geldiği bir ülkede asgari ücretin bin 603 lira olduğunu görmekteyiz. Birçok insan asgari ücretle geçimini sürdürmeye çalışıyor. Ülkemizin geleceğini düşünen ve seven herkesin mevcut iktidarın gitmesi için meydanlarda birlik içerisinde çalışması gerektiğini düşünüyorum. Ben aday olmuşum ya da olmamışım önemli değil. Bana bu gurur yeter. Ben her zaman ilçe yönetiminin ve örgütümün yanındayım. Elimden ne geliyorsa, yapmaya hazırım.”

ÖRGÜTTEN GELEN İNSANLARA SAHİP ÇIKILMALI

Gümülcineli, sözlerini şöyle tamamladı: “Edirne’den aday adayı sayısının çok olması iyidir. Bu geleceğin bir işaretidir. Yönetimde olduğum süreç içerisinde, aday adayları üzerinde farklı düşüncelerimiz olmuştur. Ancak CHP’nin fabrika ayarlarına dönmesi gerekiyor. Ankara’ya zaman zaman gittiğim dönemde, örgütten gelen insanların ne kadar önemli olduğunu orada gördüm. Örgütte emeği geçen insanların belirli görevlere getirilmesi önemlidir. Örgütten gelen insanlara sahip çıkılmalı.”

SEÇİMLERDE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Daha sonra söz alan Mehmet Özcan şunları söyledi: “CHP’de insan kaynağı çoktur. Cumhurbaşkanı adayımızın açıklanmasıyla birlikte partimizde büyük bir coşku oldu. CHP ayarlarına döndüğü zaman heyecan ve motivasyon kazanabiliyor. Ben 2004 yılından bu yana yerel ve genel seçimleri yaşadım. Parti içerisindeki iç siyasette zaman zaman kendisiyle karşı karşıya geldik ama kendisine yine danışmışımdır. Ben bugün Nilüfer Erk Oğuz kardeşimin ve Erdoğan Gümülcineli ağabeyimin de sıralamada yer almasını isteriz. Gönlümüzden geçen budur. Biz ülkeyi modern bir demokrasiye götürecek, güçler dengesinin ayrıldığı, adaletin ve hukukun geçerli olduğu bir ülkeyi yeniden kazanılmasını istiyoruz. Herkes hesaplarını bir kenara bırakacak ve önümüzde 50 günden az bir zaman kaldı. Seçimlerde var gücümüzle çalışacağız. Cumhurbaşkanı adayımız, ‘mazeret yok, muhalefet var.’ dedi. Ülkemizi iyi günler bekliyor. Hepimize büyük görevler düşmektedir. Erdoğan ağabeyime ve Nilüfer kardeşime başarı diliyorum, yolunuz açık olsun.”

Konuşmaların ardından basın toplantısı sona erdi.