Sonay CAN

 

CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, dün yaptığı açıklamada, 10 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, partisinin Keşan’daki çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi.

“EĞİTMENLERİMİZ, SANDIK GÖREVLİLERİMİZE SEMİNER VERECEK”

Gümülcineli, sandık kurullarını oluşturma konusunda çalışmalara başladıklarını belirterek, şöyle dedi: 

“Sandık başında görev alacak ilçe eğitmenlerimiz CHP Genel Merkez Parti Okulu eğitmenleri tarafından Edirne’de eğitim aldı. Keşan’dan yönetim kurulumuzdan görevlendirilen 6 kişi eğitim seminerine katıldı. Bu eğitmenlerimiz de parti lokalimizde, sandık görevlilerimize eğitim verecek. Bu çalışmamız kısa sürede gerçekleştirilecek. Bunun dışında seçim komitemizi belirledik. Seçim komitemizde dışarıdan görev almak isteyen arkadaşlarımızı da belirleyerek, birliktelik sağlayacağız. 21 Temmuz’da Keşan İlçe Seçim Kurulu tarafından kesin seçmen sayısı açıklanacak ve bu sayıya göre sandık tahsis edilecek. Biz de istenilen sayı kadar partili görevlendireceğiz. Seçime kısa bir süre kaldığı için toplantılarımız mutat değil de her an her yerde olabilir. Ayrıca seçim aracımızı da giydirdik.”

“MHP İLE ORTAKLAŞA ÇALIŞMA YAPABİLECEĞİMİZ BİLDİRİLDİ”

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Seçimi konusunda Keşan’la ilgili oy oranı tahminlerini açıklayan Erdoğan Gümülcineli, “Keşan’da 5-6 siyasi partinin de çatı adayını destekleyecek olması durumunda, %60-70 oranında oy almayı düşünüyoruz. Trakya ve Keşan bu konuda daha duyarlı. Umuyorum ki, bizim  desteklediğimiz çatı adayına destek verirler. Dün bizi Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nden aradılar. Bölgemizde MHP ile birlikte çalışma yapabileceğimizi söylediler.” dedi.

“KADIN VE GENÇLİK KOLLARINI DEĞİŞTİRME YETKİMİZ YOK!”     

 Gümülcineli, sözlerinin ilerleyen bölümünde kadın ve gençlik kolları hakkında da şöyle dedi:  “Kadın ve gençlik kollarımızı da toplayacağız. İlçe yönetimi olarak, kadın ve gençlik kollarını değiştirme hakkımız yok! İl başkanlığı ile Ankara’dan değiştirilebilir. Kadın Kolları Başkanımız istifa ettiğini söyledi ancak bu konuyla ilgili olarak herhangi bir belge gelmedi. Biz seçim üzeri, bu arkadaşlarla çalışmak istiyoruz. Ayrı gayrı olmak gibi bir düşüncemiz yok! Kendileriyle en kısa zamanda tekrar görüşeceğiz. Ama ısrarla, diyorlarsa, biz gayrıresmi de olsa kadın ve gençlik kolları oluşturup, çalışmalara katacağız.”

YEREL YÖNETİMDEN ŞİKAYET YOK

Medya Keşan Muhabiri’nin “Göreve geldiğinizde, ilçe başkanı ve olarak yerel yönetimle de ilgileneceğinizi belirtmiş, hatta, yönetim kurulunda, yerel yönetimlerden sorumlu bir üyeyi de görevlendirmiştiniz. 30 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirilen Yerel Yönetim Seçimleri’nin üzerinden de 100 günü aşkın bir süre geçti. Bu zaman zarfında, Keşan Belediyesi hakkında, önemli bir şikayet geldi mi?” şeklindeki sorusunu da değerlendiren Erdoğan Gümülcineli, önemli bir şikayet ya da başvurunun olmadığını söyledi.