HABER MERKEZİ

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın, önceki gün yerel gazetelerde yayınlanan gündeme dair açıklamalarına yanıt verdi.

Atatürk’ün Türk milletine bıraktığı mirasının kimlerin elinde olduğunun aşikar olduğuna dikkat çeken Gümülcineli, şunları kaydetti: “AKP Keşan ilçe Başkanı Hüseyin Boyalık geçtiğimiz gün basına yapmış olduğu açıklamalarla içinde bulunduğumuz şu zorlu süreç içerisinde bizlere, gülmeyi hatırlattığı için kendisine teşekkür ederiz.

‘Hiçbir diktatör kendisinin yargılanmasına müsaade etmez’ sözü çok yerindedir. Sonuna kadar katılıyoruz.

CHP olarak gerek milletvekillerimiz, gerekse örgütlerimizle insanlara neden “Hayır” demeleri gerektiğini kapı kapı dolaşarak anlatıyoruz. CHP Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce de bu çalışmaların içerisinde olan milletvekillerimizden bir tanesidir. Doğru söylüyorsunuz Sayın Boyalık, son 15 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin, Atatürk ilke ve inkılaplarını; andımızı kaldırarak, TC’yi sildirerek ve Türkiye Cumhuriyetinin kazanımları olan KİT (Kamu İktisadi Teşkkülleri)’i bir bir satarak bütün dünyaya öğrettiniz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm eğitim kurumlarında kullanılan müfredattan nasıl çıkarılarak Türk milletine bıraktığı mirasının kimlerin elinde olduğu aşikardır. Bunlardan bir tanesi Beştepe nereye kuruldu?”

BU HİZMETLERİ HÜKÜMET MİLLETİNE VERMEKLE YÜKÜMLÜDÜR 

Boyalık’ın açıklamasında sözünü ettiği köylerde dere ıslahları yapılması, köprüler yapılması, gölet inşaatı gibi hizmetlerin, zaten hükümetlerin milletine vermekle yükümlü olduğu hizmetler arasında yer aldığını belirten Gümülcineli, Sözünü ettiğiniz devletine ve cumhuriyetine sadık kalarak verdiğinizi vurguladığınız hizmetleri hükümet milletine vermekle yükümlüdür.  

Atatürk ilke ve inkılâpları ile kapatılan tarikat, zaviye ve cemaatlerin ülkemizde karınca gibi üremelerine müsaade edilmiş olmasına sebep hükümettir. Tarihsel gerçekler, bir ülkenin cemaat ve tarikatların uluslararası güç odakları tarafından ele geçirildiğini ve bu ülke aleyhine kullanıldığı 15 Temmuz’da anlaşılmıştır.” dedi.

MİLLETE DANIŞTINIZ MI?

Anayasa referandumu kararını alırken millete danışılıp danışılmadığını soran Gümülcineli, şunları söyledi:

“Halkın refah içerisinde daha da yaşaması için Atatürk ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demiştir.  Siz bu son anayasa değişikliğini gündeme getirirken millete danışarak mı getirdiniz?”

DEVLETÇİLİK İLKESİNİ AĞZINA ALACAK EN SON PARTİ AKP’DİR

Türkiye’nin önünün hiçbir zaman bu dönemdeki kadar belirsizliklerle dolu olmadığını kaydeden Gümülcineli, “Basına yaptığınız açıklamanızda ‘Dış güçlere boyun eğilmemesini de devletçilik ilkesinden öğrenmişsiniz’ diyorsunuz. Devletçilik ilkesini söyleyecek en son parti sizin partinizdir ama konumuz o değil. Dış güçlere boyun eğilmemesi devletçilik ilkesiyle anlatılamaz, anlatılsa anlatılsa milliyetçilik ilkesiyle anlatılır.  Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in ‘Biz Milliyetçiliği Ege’nin mavi sularına yazdırdık. Biz Milliyetçiliği Afyon Ovasında haşhaş tarlalarına yazdırdık. Biz Milliyetçiliği, Akdeniz’in ortasında Kıbrıs Adasında Beşparmak Dağlarına yazdırdık’ sözleri bizim milliyetçilik anlayışımızın nasıl olduğunu çok iyi açıklar. 1938 yılında yayınlanan ‘Onbeşinci Yıl Kitabı’ adlı resmi yayında ‘Milliyetçilik’ ilkesi şöyle tanımlanmıştır: ‘Türk milleti büyük insanlık ailesinin yüksek ve şerefli bir uzvudur. Bu itibarla bütün insanlığı sever ve milli menfaatine ilişilmedikçe başka milletlere karşı düşmanlık beslemez ve telkin etmez.’ Sayın Boyalık, işte sizin anlatmaya çalıştığınız dış güçlere boyun eğmemek meselesi devletçilik ilkesiyle değil de milliyetçilik ilkesi ile yapılmaktadır. Yazımızda belirttiğimiz gibi devletçilik ilkesini ağzınıza alacak en son parti sizin partinizdir.  
Batıda özellikle son dönemde Türkiye’deki demokrasi ile ilgili ciddi kaygı ve endişeler oluşmuştur. Türkiye’yi her zaman Batı ittifakının bir parçası olarak gören anlayış, hükümetin yoğun çabalarıyla bugün artık Türkiye’yi Batı’dan uzaklaşmış ama nereye yanaşacağını bilmeyen bir devlet olarak görüyor. Türkiye’nin önü hiç bir zaman bu dönemdeki kadar belirsizlikle dolu olmamıştı.” şeklinde konuştu.

BİZE NE ANLATIYORSUNUZ SAYIN BOYALIK?

17-25 Aralık sürecinde Türkiye tarihinin en büyük olayında adı geçen bakanların yargılanamadığını hatırlatan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Sayın Boyalık ‘Hiçbir diktatör kendisinin yargılanmasına müsaade etmez. Hiçbir diktatör kendisini görevden alacak bir meclise müsaade etmez. Yetkiyi TBMM’ye vermez.’ evet, ne kadar güzel demişsiniz. Sayın Boyalık hatırlar mısınız 17-25 Aralık 2013 tarihinde Türkiye tarihinin en büyük olayında adı geçen bakanlarınızı yargılayabildiniz mi? Bize ne anlatıyorsunuz Sayın Boyalık?

ABD’NİN YÖNETİM ŞEKLİ AMERİKALILARI İLGİLENDİRİR

Amerika Birleşik Devletleri’nin tarih ve yönetim şekli Amerikalıları ilgilendirir. 600 Yıllık Osmanlı İmparatorluğunun yıkılmasının ardından 1923 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milletine danışarak binlerce şehit kanlarıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyet’i demokratik, özgür ve çok partili siyasi anlayışıyla 65 hükümet değiştirmiştir.  Demokrasi ile yönetilen ülkelerde ki; Türkiye bu ülkelerden biridir,  seçimle gelen seçimle gider. Söz milletindir.

Sayın Boyalık,  Keşan’da CHP tabanının kendilerinden yana oy kullanacağını düşündüklerini belirtmiş. Tam aksine, işsizlik bitecek, terör bitecek, ekonomi düzelecek, milletin yüzü gülecek diyerek kandırılan bu milletin sandıkta kendilerine gerekli cevabı vereceğini, yalnızca AKP değil diğer siyasi partili seçmenlerin de sağduyu ile düşünerek, ayakkabı kutularının, hırsızlıkların, hukukun bitmesine, bir torba kömür ve bir paket makarnaya muhtaç hale getirilmesine, okullarının elinden alınmasına, oyuncak haline getirilen eğitim sistemine, her şeyden önemlisi milli değerimiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün silinmesine ‘Hayır’ diyeceğini biliyoruz.”