MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Edirne Milletvekili Adayı Gürsel Şimşek, dün, MHP’de bu günlerde yaşanan süreç ve Meral Akşener’in Tekirdağ’da gerçekleştirdiği toplantı hakkında açıklamalarda bulundu. Tekirdağ’da Meral Akşener’in düzenlediği toplantıya herkesin kendi imkânlarıyla katılım gösterdiğini ifade eden Şimşek,“Oluşturulan Konvoya, yapılan yürüyüşe ve akşam kapalı spor salonundaki toplantıya katılım oldu. Meral hanım, şuanda genel başkanlık adaylığı ve olağanüstü kurultay kapsamında görevden alınma durumu olan illeri geziyor. O illere moral ve destek vermek aynı zamanda o illerden destek almak amacıyla bir etkinlik düzenliyor. Bunlardan ikisi de, bu cumartesi ve pazar önce Tekirdağ sonra Kırklareli’de gerçekleştirdi. Bu iller, imza vermeleri dolayısıyla genel merkezin isteklerine uymadığı doğrultusuyla görevden alınmıştı.” dedi.

VATANDAŞIN, SOKAKTA BÜYÜK BİR İLGİSİ VAR

Vatandaşın ve tabanın ilgisinin büyük olduğunu söyleyen Şimşek, “Ayrıca tabanda da ilgi çok, dolayısıyla Meral Akşener büyük bir destek buluyor. Kartopu gibi büyüyen bir desteği arkasına almış. Türkiye’ye yeni bir ışık veriyor. Önümüzdeki hafta içerisinde ayın 19’unda Samsun’a gidilecek. Sonrasında Tokat ve Sivas’a gidilecek. Bu ziyaretler devam edecek. 8 Nisan’da daha önce başvurmuş oldukları Ankara Sulhi hukuk mahkemesinin duruşması bekleniyor. 8 Nisan’da mahkeme taraflara vereceği kararı teblih edecek. Bu karar üzerine herkes kendi pozisyonunu alacak. Genel merkez olağanüstü kongrenin olmamasını normal olağan kongrenin olmasını arzu ediyor. Tabi bu uzun bir süreyi kapsadığı için parti içerisinde yeni bir yapılanmanın olmasını arzu eden, partinin bundan böyle yeni bir lider yönetimi ile Türk siyasetinde yer almasını isteyen, parti içi muhalif arkadaşlarda bir an önce olağanüstü kongrenin yapılıp ülkücü iradenin tercihini ortaya koyarak bir değişiklik olursa bu şekilde siyasi hayatta mücadele vermesini istiyor. Bu konu umarım uzamaz ve sulh içerisinde daha doğrusu parti içerisinde bugün mevcut yönetimi isteyenler ya da Meral Akşener veya başkasının göreve gelmesini isteyenlerin birbirini kırmadan ülkücü hukuka zarar vermeden bu işin sonuçlanmasını arzu ediyorum. İnşallah bunu başarırız.”

GİDİŞAT GÖSTERİYOR Kİ PARTİ İÇERİSİNDE BİR YENİLİK OLACAK

Konuşmasının devamında Gürsel Şimşek şöyle devam etti: Gidişat gösteriyor ki parti içerisinde bir yenilik olacak. Bir lider yenilenmesi ve bu lider yenilenmesi ile beraber, partiye bugüne kadar hizmet etmiş, MHP’den umudunu kesmeyenler yenilenmeyi çok arzu ediyorlar. Bizde bunların içerisinde yer alıp destek veriyoruz. Aksi takdirde parti tabi ki tehlikeli bir sürece doğruda gidiyor. Bir yenilenmeme durumunda muhalif hareketin kitlesel çoğunluğu ayrı bir küskünlük ve dargınlık içine girebilir. Böyle olduğu zamanda partinin bölünmesi parçalanması, kitlesel desteğini daha aşağı indirmesi gibi bir durum olabilir. Bunu genel merkezinde görmesi ve bu iradenin tecelli etmesi için olağan veya olağanüstü kurultayın bir an önce yapılması için karar değiştirmeleri gerektiğine inanıyorum. İnşallah böyle bir karar olur ve bir an önce normal döneriz. Seçilecek olan lider ve yönetimi ile onun arkasında mücadeleye devam ederiz. Türkiye’nin MHP ye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ama parti önce kendi iç sorunlarını mutlak surette düzeltmek zorunda buda tabi sancılı oluyor. Ama bu sancı inşallah mutlu bir sonla bitecek.”

KEŞAN BU DEĞİŞİMİ İSTİYOR

Basın Mensuplarının Keşan bu değişime nasıl bakıyor sorusuna cevap veren Şimşek, “Keşan bu değişimi istiyor. Keşan içerisinde de zaman zaman parti içi muhalefet olmuştur. Bugünde geçmişten beri devam eden ve iktidarda olan yapı 1 Kasım seçim sonuçlarının muhasebesini yaptıktan sonra partinin siyaset arenasına yeni bir lider ve merkez yönetimiyle çıkmasını istiyor. Keşan topyekûn destek veriyor diyebilirim. Aslında bütün illerde ve ilçelerde bu destek var. Bazı insanlar biraz çekimser durabiliyor. Ağırlıklı olarak geniş bir kitle, Türkiye’de şu anda parti içinde değişimin ve yenilenmenin olmasını istiyor. Onun arkasında farklı bir söylem ve yeni bir umutla partiyi daha sonraki yıllara taşımak lazım.” şeklinde konuştu

HERKES MHP’NİN KADROSUNUN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR

Parti dışında da değişimi isteyenler olduğunu belirten Gürsel Şimşek şunları söyledi: “Toplum içerisinde nereye ve hangi kamu kurumuna gidersek gidelim. Herkes MHP’nin kadrosunun değişmesini istiyor. Böyle bir istek var. Bu kadro değişimi olmaz ise partinin dinamiklerini harekete geçirmek çok zor. Vatandaşında partiye karşı güveni sarsıldı. Bu güveni yeniden tesis etmek için partinin bu değişimine izin vermek gerekiyor. Genel merkezin bunu özellikle görmesi gerektiğine inanıyorum.”