Sonay CAN

 

AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Keşan - Enez Karayolu’nun genişletme çalışması hakkında bilgi verdi.

Yapılacak yolun adeta bir duble yol görünümünde olduğunu kaydeden Çevikel, yolun ilk 5 kilometrelik bölümünün ihale edildiğini ve Keşan Enez Kavşağı’ndan itibaren çalışmaların başladığını söyledi. Yeni yapılacak olan çalışmanın Keşan ve bölge anlamında uzun vadeli ve yüksek maliyetli bir yatırım olduğunu belirterek, sürücüleri yol çalışmaları konusunda daha dikkatli olmaya davet etti.

“TRAKTÖRLER DE YAN YOLLARI KULLANABİLECEK”

Son dönemde çeşitli tartışmaları beraberinde getiren Kavşak Projesi ile Enez yolu genişletme çalışmaları sebebiyle Keşan'ın dışındaki yolların şantiyeye döndüğünü söyleyen Hakan Çevikel, Enez yolu genişletme çalışmalarının bitimiyle birlikte, mevcut yolun iki katı genişliğinde, traktörlerin de kullanabileceği yan yollara sahip yeni bir yolun hizmete gireceğini belirtti. Yol çalışmaları nedeniyle zaman zaman çevreye rahatsızlık verildiğini, ancak büyük kapsamlı çalışmalarda genellikle bu tip sıkıntılar yaşandığını ifade eden Çevikel, önemli olanın kimsenin can güvenliğine zarar gelmemesi olduğunu da sözlerine ekledi.

“TRAFİK KAZALARI YOLDAN KAYNAKLANMIYOR”

Meydana gelen trafik kazalarında yüzde 80 sürücü kusuru olduğunu savunan Hakan Çevikel, yoldan kaynaklanan kaza sayısının az olduğunu belirterek, sürücüleri çalışmaların yapıldığı Keşan-Enez ve diğer yollarda daha dikkatli araç kullanmaya davet etti. Çevikel ayrıca, 65 kilometre olan Keşan-Enez yolunun, daha kaliteli bir şekilde daha kısa vadede hizmete girmesi adına, parça parça ihale edileceğini söyledi.

“KÖYLER BY-PASS EDİLECEK”

Hakan Çevikel sözlerine şu şekilde devam etti: “İnsanlarımız, alıştığı sistemi arıyor. Enez yolu genişletme çalışması yüksek maliyetli, önemli bir yatırımdır. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun milletvekili iken Keşan için verdiği sözleri tuttuğunu görüyoruz. Bizler, teşkilat olarak da bunun takipçisiyiz. Enez yolunda ihalesi yapılan 5 kilometrelik bölümün çalışmaları hızla sürüyor. Ayrıca ilgili müdürlük ve kurumlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda, Büyükevren, Barağı, Abdurrahim gibi köylerde de, köy içinden geçen yollar by-pass edilerek istimlak çalışması yapılıyor. Böylece köy içi trafiği köyün dışına alınarak can ve mal güvenliğine katkı sağlayacak. Bu çalışmalar, ulaşım, trafik güvenliği, can güvenliği anlamında Keşan ve bölge insanını önemli ölçüde rahatlatacak. Bölgemize hayırlı olmasını dileriz.”