SONGÜL KONAR

AK Parti Keşan İlçe binasında gerçekleştirilen aday adaylığı açıklamasına, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak konuşmasına başlayan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık şunları söyledi; “Bu gün 30 Mart’a doğru giderken aday adaylığı açıklama sürecinde Keşan’da AK Parti’den ilk aday adaylığı açıklamasını Mustafa Helvacıoğlu yapacak. AK Parti için yerel yönetimler çok önemli. Misyonumuzda önce hizmet sonra değer var. İnsana değer veren belediyeler insanların kaliteli hayat yaşaması için belediyeleri iyi yönetmeliler. Bunda da AK Belediye Keşan’da olmalı. Bu yola çıktığımızdan beri hep söylediğimiz bir şey var. Bizler Keşan belediyesinin AK Parti belediyesi olmasını istiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan nasıl İstanbul’da çöp dağlarını devirdiyse, çamur akan suları düzelttiyse, içilebilir bir su getirdiyse, doğal gaz ı getirip hava kirliliğini bitirdiyse İstanbul nasıl İstanbul olduysa, AK Parti Keşan’a geldiği takdirde aynı şekilde Keşan’da İstanbul gibi pislikten kurtulacaktır. Bunu başarmak isteyenlerden biri de Mustafa Helvacıoğlu’dur, kendisine aday adayı olduğu için ilçe başkanı olarak teşekkür ediyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Aday adaylığı da bir yarıştır. Aday adaylığının hayırlı olmasını diliyorum. Bu noktada da hizmet yarışında AK Parti’nin Keşan’da güçlü olması için aday adaylarımızın, belediye meclis üyesi adaylarımızın, il meclis üyesi adaylarımızın fazla olması lazım. Bunun dışında projelerimizin olması lazım. Bizler AK Partili olarak projelerimizle ve aday adaylarımızla itibarlı bir Keşan istiyoruz. İtibarlı belediye başkan adaylarıyla yol yürümek istiyoruz. AK Parti misyonunu bilen ve muhafazakâr demokrat yapısına uyan, AK Parti’nin hizmet felsefesini bilen aday adaylarıyla yol yürümek istiyoruz. Bunlardan biri Mustafa Helvacıoğlu’dur. Kendisine, ailesine ve Keşan’a hayırlı olsun.”

Hüseyin Boyalık’tan sonra sözü alan AK Parti Keşan Milletvekili Fatma Aksal da şöyle konuştu; “Bildiğimiz gibi önümüzde yerel seçim var. Bu gün burada Mustafa Helvacıoğlu’nun aday adaylık başvurusu için bulunuyoruz. AK Parti’de aday adaylığı başvuruları 5 Kasım 2018 Pazartesi günü başladı. 12 Kasım a kadar devam edecek. Bizim derdimiz, amacımız, hedefimiz bölgeye hizmetin gelmesi. Biliyoruz ki hizmet AK Parti’li belediyelerden geliyor. Genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yerele verdiği değeri hepimiz biliyoruz, hizmet yerelde başlar diyen partinin mensuplarıyız. Projeler çok önemli, önemli projelerden bahsediyoruz. Cumhuriyet Halk Parti’li belediyelerin olduğu yerlerde üç temel problemi çözemedik. Biz buna ‘Üç Ç’ diyoruz. Çöp, çamur, çukur olarak görüyoruz, önce onlardan başlamak gerek. İnşallah her şey çok güzel olacak diyorum. Bu bir yarıştır. Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan için hayırlı olmasını diliyorum. Burada AK Partili belediyecilik gelince Keşan’ı mızı, Edirne’mizi hak ettiği yerlere taşıyacağız.”

KEŞAN BİZİ BİR YERLERE GETİRDİ, ŞİMDİ SIRA BİZDE, KEŞAN’A BORCUMUZ VAR.

Fatma Aksal’dan sonra konuşan Mustafa Helvacıoğlu, adaylık açıklamasında şunları söyledi: “Sevgili dostlarım; benim eşim, aşım, işim, ailem ve siz dostlarım olmak üzere her şeyim Keşan’da, yani doğduğum, doyduğum ve büyüdüğüm bir yer Keşan. Kısacası benim tüm hayatım Keşan’da geçti. 2000 yıllarında Keşan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve ardından 2005 yılında yapılan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve geldim. 2009 ve 2013 yıllarında yeniden seçilerek, 3 dönem Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım. Görevde olduğum yıllar süresince, Türkiye’nin en büyük iş kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Türkiye Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Başkanlığı’nı 10 yıl boyunca yürüttüm. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Trakya Bölgesi Başkan Yardımcılığını 5 yıl, Trakya Kalkınma Ajansı Danışma Kurulu Üyeliği görevimi 2 yıl sürdürerek Keşan’ı onurla temsil ettim. Bu yılın başında ise, TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun görevlendirmesiyle, TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyeliğine seçildim. Daha sayamadığım birçok görevin yanı sıra çeşitli kültür, spor ve eğitim teşekküllerine de halen üyeyim. Allaha çok şükür, Keşan bizi bir yerlere getirdi, şimdi sıra bizde, Keşan’a borcumuz var. Allah’ın huzurunda, sizlerin de desteğiyle, borcumuzu ödemek için yollara çıktık ve bugün karşınızdayız.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAKSAK BU KARARI ERKEN VERMELİYDİM

Çok kıymetli dostlarım, biliyorsunuz ki; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticiliğimden sonra, Keşan Belediye Başkanlığı için aday adaylığı sürecini çalışmalarımla başlatacağımı duyurmuştum. Keşan AK Parti İlçe Başkanlığımıza üye kaydımı yaptırdıktan sonra kamuoyuyla aday adayı olacağımı paylaştım. Elimizi taşın altına koyacaksak bu kararı erken vermeliydim. Karar verdikten sonra partili – partisiz yüzlerce ikili görüşme yaptım. Vatandaşlarla görüştüm, kahvelerde dolaştım, işyerlerini ziyaret ettim, kurum, kuruluş ve STK’larla istişare ettim, siyasi büyüklerim ile bir araya geldim, evlere misafir oldum, birçok kişi ile dertleşme fırsatı buldum, kısacası halkta karşılığımı aradım. Çok şükür bu yolda hem partimiz hem de şahsım adına aldığım olumlu tepkiler heyecanımı ve şevkimi yükseltti.

“ANKARA İLE KEŞAN’I AYNI İKTİDARDA BULUŞTURACAĞIZ”

Ankara ile Keşan’ı aynı iktidarda buluşturacağımız günlere olan inancım daha da arttı. Bu çalışmaları sürdürürken bir gerçeği de paylaşmak istiyorum. Aday adaylığı sürecimde de kendisiyle sürekli istişare halinde olduğum Edirne Milletvekilimiz Sayın Dr. Fatma Aksal’ın bölgemiz için bir şans olduğunu düşünüyorum. Sahada gezerken de Sayın Vekilimizin kıymetini daha da çok anladım. Hak ederek almış olduğu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın layık gördüğü son görevler, kendisini bakanlık seviyesinde yetkilendirdi. Bizler de kendisiyle gurur duyduk.

“KEŞAN’A HİZMET ETMEK İÇİN KARŞINIZDAYIM”

Şehrimizin sorunlarından şikayetlenmeyi bırakıp, Keşan’a bir şeyler vermek ve hizmet etmek için karşınızdayım. İçinde yaşadığım şehrimi, içimde yaşattığım şehir kılmak için karşınızdayım,  Yaşadığımız şehri sadece yurt edinmekle kalmayıp aynı zamanda dert edinmek için karşınızdayım. Kısacası; Parti büyüklerim ve halkımız teveccüh gösterirse, Keşan sevdalısı olan bu kardeşiniz, bu şehre adanmış bir hizmet gönüllüsü olmak istiyor. Yaşadığımız Keşan’ı değiştirmek, dönüştürmek ve arzu ettiğimiz o ruhu verebilmek için elimizden gelen tüm gayreti karşılıksız ve koşulsuz göstermek için karşınızdayım. Sevgili dostlar; Böyle gelmiş, böyle gider diyemeyiz, elimiz kolumuz bağlı duramayız. Şundan herkes emin olsun ki, AK Parti Belediyeciliği ile Keşan’da destan yazacağız.

“İKTİDAR İLE YEREL BELEDİYECİLİĞİN GÜCÜNÜ BİRLEŞTİRECEĞİZ”

İktidar ile yerel belediyeciliğin gücünü birleştireceğiz. Tek ses olacağız. Oralı buralı yok, ayrı gayrı yok, Keşan’da yaşayan herkes Keşanlıyım diye gurur duyacak. İşte biz, böyle bir Keşan’ı yönetmeye talibiz. Hayırlı bir gündeyiz, bugün sizlere söz veriyoruz.  Gözünüz arkada kalmasın. Sadece Trakya’ya değil Türkiye’ye örnek olacağız. Kendimizi güncelleyerek ve yenileyerek adımlarımızı atacağız. Meclis ve Yönetimlerde; kadınlarımıza ve gençlerimize daha da ağırlık vererek, söz sahibi olmalarını önemseyeceğiz. Bu yola çıkarken hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız. AK Parti belediyeciliğinin farkını Keşan’da da göstereceğiz.

“ÇİVİSİ ÇIKAN BİR BELEDİYECİLİK DEĞİL, ÇİVİ ÇAKAN BİR BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

İl olacak kadar kıymetli Keşan’ımızı ilçe statüsünden çıkaracağız. Bunun içinde devlet, hükümet, millet ve belediye aynı masada oturacak. Keşan’ı artık ortak akılla yönetilecek. Sevgili dostlarım; Çivisi çıkan bir belediyecilik değil, çivi çakan bir belediyecilik yapacağız. Eşin dostun, onun veya bunun belediyesi değil, 80 bin kişinin belediyesi olacağız. Birlik ve beraberliği önemseyen bir kardeşinizim. En büyük merakım seyahat etmek. 42 ülke görme fırsatım oldu. Türkiye’nin de yarısını gezmiş bulunmaktayım. Her seyahat dönüşümde memleketime gelme heyecanı yaşıyorken, Keşan dört yola gelince hep içim burkuluyor.  Niye gezdiğimiz yerler gibi Keşan’ımızda güzel değil diyorum. Sizler de aynı duyguları mutlaka yaşıyorsunuzdur. Keşan’da yaşayan da, misafir gelen de her zaman aynı şeyi söylüyorsa… Yani, “40 yıldır aynı Keşan” diyorsa, işte bu noktada bize iş düşüyor diye düşündüm. Oysa Allah bize öyle bir coğrafya vermiş ki, dört yol ağzında bulunan Keşan’da yok yok..! Bu şehri geliştirecek ve marka şehir haline getirecek sorumluluğun bilinciyle karşınızdayız. Sadece çok iyi hizmetler yapma ile yetinmeyeceğiz, gönüllere de hizmet edeceğiz. Kısmetse yeni dönemde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği gibi hizmet belediyeciliğini ortaya koyacağız.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ KEŞAN’IN GELİŞİMİNİ HIZLANDIRACAK

Yeni nesil belediyecilik anlayışımız Keşan’ın gelişimini hızlandıracak. Keşan’ı marka şehir haline getireceğimiz yeni nesil belediyecilik modelini 6 hizmet alanında uygulayacağız.

“Katılımcı Belediyecilik”

 “Kültür Belediyeciliği”

“Sosyal Belediyecilik”

“Çevre Dostu Belediyecilik”

“Hizmet Belediyeciliği”

“Dijital Belediyecilik”

Yani yenilikçi ve birlikte yönetim anlayışıyla, katılımcı yönetim sistemini öne çıkaracağız.

Merkezimizde insan olacak. Keşan’da yaşayan insanımızın doğumdan ölüme her anında belediyeciliği hissettireceğiz. Vatandaşın önünde düğme ilikleyen bir yapıyı güçlendireceğiz.

2019 yerel seçimler, bizler için gönül belediyeciliğinin başlangıcı olacak. Temeller, vizyon ve proje üzerine oturtulacak. Kısacası tüm enerjimiz, bilgimiz, aklımız ve ekip ruhumuz tüm sorunlara derman olacak.

Sayın Vekilim, Kıymetli Dostlarım; Yarın, Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım’da aramızdan ayrılışının 80. Yıl dönümünü yad edeceğiz. Mustafa Kemal vefatından bir yıl önce,

“Herhangi bir kişinin, yaşadıkça mutlu olması için gereken şeyin, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecek nesillerin şerefi, varlığı ve mutluluğu için çalışılması olduğunu ifade etmiştir.” Kendimiz için değil, gelecek nesiller için yorulmamız gerektiğini vurgulayan Mustafa Kemal Atatürk’e, sonsuz hürmetlerimi sunuyor ve rahmetle yad ediyorum. Bu vesileyle, bu mukaddes yolculuğumda, desteğini esirgemeyen 26 yıllık hayat arkadaşım olan müstakbel eşime, 25 yaşındaki Avukat oğluma, 17 yaşında lise öğrencisi canım kızıma, ortağım ve kardeşim Faik Helvacıoğlu’na ve ailesine, kız kardeşim Türkan Süzgün ve ailesine, şu anda burada bulunan baştacı anneme ve rahmetli babama, tüm dost ve akrabalarıma, Milletvekilimize ve AK Parti Ailemize, Keşan Halkı ile birlikte burada bulanan misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Yolumuz açık olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun diyerek, şahsımın da yapısına çok uyan Partimizin sloganı ile bitirmek istiyorum.. Durmak Yok Yola Devam. Bugün aday adayıyım. 4 aydır hazırlanıyorum. Siyaseti bilmiyormuşum, yeni öğrenmeye başladım. 4 aydır yaptığım eksi olaylar varsa herkesten özür diliyorum. Bazı sıkıntılar yaşamış olabiliriz. Başta ilçe başkanımızla zaman zaman rekabet dolayısıyla güzel kardeşlikler yaşadık. Huzurlarınızda şunu söz veriyorum; kendisinin de aday olması için çalışmaları var. Kim aday olursa partimizde diğerine yardımcı olacak. Kendisine huzurlarınızda söz veriyorum. Beraber çalışacağız. Bundan herkes emin olsun.””