HABER MERKEZİ

Birlikte Yönetim anlayışı kapsamında, alanında ve sektöründe uzman kişilerden oluşacak “Çözüm Kurulları” belediye meclisi kadar stratejik öneme sahip olacak.

Oluşturulan 24 Çözüm Kurulu; görev alanlarına giren konularda, kamu kurum ve kuruluşlarına görüş verecek, kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, sektör temsilcileri, alanında uzman kişiler ve ilgili diğer birimlerin görüşünü alarak politikalar geliştirip bunları Belediye Meclisi’ne sunacak ve gelişmeleri takip etme yetkisinde olacak.

Bir Başkan, bir Başkan Yardımcısı ve en az 5 üyeden oluşacak olan Çözüm Kurulları ise şu şekilde belirlendi;

1-YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

2-STK VE DERNEKLER KOORDİNASYON KURULU

3-KÜLTÜR VE SANAT KURULU

4-SPOR KURULU

5-TURİZM VE SAROS KÖRFEZİ GELİŞTİRME KURULU

6-ŞEHİR ESTETİĞİ KURULU

7-OSB VERİMLİLİK KURULU

8-EĞİTİM FAALİYETLERİ VE ARAŞTIRMA KURULU

9-TANITIM VE FUARLAR KURULU

10-ARGE İNOVASYON KURULU

11-ÇEVRE GELİŞTİRME KURULU

12-HAYVAN HAKLARINI KORUMA VE İYİLEŞTİRME KURULU

13-MEDYA İLETİŞİM KURULU

14-TARIM VE HAYVANCILIK KURULU

15-BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ KURULU

16-SAĞLIK FAALİYETLERİ KURULU

17-MAHARETLİ ELLER KADIN KOOPERATİF KURULU

18- SANAYİ SİTELERİ VE TOPLU İŞYERLERİ KURULU

19-ULAŞIM KURULU

20-KÖY VE BELDELER KURULU

21-İSTİHDAM VE İŞ GELİŞTİRME KURULU

22-TİCARETİ GELİŞTİRME VE YEREL KALKINMA KURULU

23-KADIN KURULU

24-GENÇ KURULU

Yapılan çalışmalar sonucu görev tanımları ve yetki alanları belirlenen Çözüm Kurulları’nın meclis kadar ve hatta meclisin de üzerinde stratejik öneme sahip yapılar olduğuna dikkat çeken Mustafa Helvacıoğlu konu ile ilgili şunları kaydetti; “Farklı alanlarda oluşturduğumuz 24 Çözüm Kurulumuz belediye yönetimine farklı bir boyut kazandıracak. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ‘Her şeyi ben bilirim’ anlayışıyla değil, bilenle çalışma anlayışını benimsiyoruz. Amacımız, mevcut sorunları ivedilikle çözüp Keşan’ı layık olduğu bir üst lige taşımak. Bu hedef doğrultusunda oluşturduğumuz Çözüm Kurulları tamamen gönüllülük esasına dayalı olacak. Bilindiği üzere Keşan İttifakı yapıyoruz. Kurullarımızı parti ayrımı gözetmeksizin oluşturacağız. Keşan’ın gelişimi için önemli stratejiler ve politikalar geliştirecek olan Çözüm Kurullarımızın verimli bir şekilde çalışması önceliğimiz olacak. Bu doğrultuda Çözüm Kurullarımızda görev almak ve Keşan’ın geleceğinde faydalı izler bırakmak isteyen herkese kapımız ardına kadar açık.”

Helvacıoğlu açıklamasının devamında; “Çözüm Kurullarımız; bir nevi meclis çalışmalarına yön veren çalışma organları olacak. Meclisimiz çalışmalarını kurullarımızdan aldığı geri bildirimler doğrultusunda gerçekleştirecek. Kısacası, Çözüm Kurullarımız, Belediyemizin organizasyon şemasının en üstündeki çalışma organları olacaklar.” dedi.

Açıklamasının sonunda, artık sadece ülkelerin değil şehirlerin de yarıştığını belirten Helvacıoğlu, Keşan’ın bu konuda çok geride kaldığını belirterek, oluşturulan Çözüm Kurulları’nın geliştirecekleri stratejilerin, verecekleri kararların, yapacakları araştırmaların ve üretecekleri politikaların kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.