SONGÜL KONAR

Oyların Keşan İlçe Seçim Kurulu’nda tekrar sayılması üzerine Cumhur İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu oyunu 23’e yükseltti.

Bununla ilgili olarak AK Parti Keşan İlçe Binasında basın açıklaması yapıldı. Saat 14.00’te yapılan açıklamaya AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Cumhur İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk söz alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç söz aldı.

“ŞU ANDA KAZANAN CUMHUR İTTİFAKI”

31 Mart Yerel Seçimlerde AK Parti Belediyeciliğini 11 oy ile Keşan’a kazandırdıklarını belirten Kılınç, “İtiraz süreleri devam ettiği için CHP’nin de itiraz süresi oldu. Bizim de ona istinaden itiraz süremiz oldu. Dün akşam itibarı ile sayımlar gerçekleşti. Sabah 07.30 itibarı ile bitti. 23 oy farkla yine AK Parti belediyeciliği Cumhur İttifakı olarak yeniden kazandık. Süreçler devam ediyor, yakın bir zaman zarfında netleşecek. Şu anda kazanan Cumhur İttifakı, AK Parti olarak bugün itibarı ile yolumuza devam ediyoruz. Her şey Keşan için, Keşan’a en iyi hizmetleri en hızlı şekilde getireceğimize inanıyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, başarılar diliyoruz. Tahmin ediyoruz en geç pazartesi başkanımız mazbatasını alır. Durmak yok yola devam.” dedi.

Kılınç’tan sonra Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu söz aldı.

“YANLIŞ KONUŞMALARI VE SİPİKİLASYONLARI DA ÖNLEMİŞ OLDUK”

Seçim sürecini bitirdiklerini şu an ise Millet İttifakının itiraz sürecini yaşadıklarını ifade eden Helvacıoğlu, “İtiraz sürecinin birinci ayağı yani Keşan ayağını sabah karşı bitirdik. 11 oy fark vardı arada, 23 oy lehimize çıktı. Daha da sevindik, bizi daha da ileriye taşıdılar. Bunun için bu süreçle ilgilenen herkese teşekkür ederim. Seçim süreci bittikten sonra itiraz süresi de biterse mazbatayı almak ve Keşan’a hizmet etmek için sabırsızlanıyoruz. İtiraz süresi Keşan ayağının dışında Edirne ayağı ve Ankara ayağı var. Keşan ayağını lehimize bitirdik. Bu sayımlar herkes huzurunda oldu. Yanlış konuşmaları ve sipikilasyonları da önlemiş olduk. Bileğimizin ve alnımızı hakkıyla, halkın desteği ile kazanmış olduk. Bu seçimin kazananı Keşan oldu.” şeklinde konuştu.

Helvacıoğlu’ndan sonra AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal söz aldı.

“KEŞAN BİZE HİZMET İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞIN DEDİ”

Gerek Millet İttifakı gerek Cumhur İttifakı olarak çok yoğun bir seçim süreci geçirdiklerini söyleyen Aksal, “Seçim süreci bir bayram havasında geçti. Yavaş yavaş arkamıza koyuyoruz. Oylar birbirine çok yakındı, Cumhur İttifakı adayımız Mustafa Helvacıoğlu belediyede 11 oy ile öndeydi, itirazlar gelmesi çok doğal. Hepimizin amacı seçmenimizin vatandaşlarımızın oyunu korumak. Oy namustur diyoruz, bizim görevimiz kendi seçmenimizin olduğu kadar CHP’li seçmeninde İYİ Parti’li seçmeninde vatandaşlarımızın oyunu korumak. Geçersiz oyların çok yüksek olduğu birkaç sandık vardı bizimde itirazımız oldu. Geçersiz oyların tekrar sayılmasını istedik. Millet İttifakından da geçersiz oyların sayılmasıyla ilgili itirazları geldi. İlçe Seçim Kurulu’nda incelemeler durumunda AK Parti’nin Keşan’da seçimi 23 oy farkı ile aldığı görüldü. Bundan sonra karar Millet İttifakı’nındır. Bizde olsak o haklarımızı kullanırız. Ne olursa olsun kazanan Keşan oldu. Keşan’da şöyle bir tablo gördük, başkanlıkta biziz, mecliste Millet İttifakı daha çok. Keşan bize hizmet için birlikte çalışın dedi. İlk günden beri her zaman şu çağrıda bulundum, ‘siyaseti, ideolojiyi ve partileri bir yana bırakalım birinci önceliğimiz Keşan olsun.’ Keşan halkı bize destek verdi sonuçta kazanan Keşan oldu. Sadece AK Parti değil, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de herkesin Belediye Başkanı olacak Mustafa Başkan. Keşan’a gelecek hizmetlerden herkes yararlanacak. Keşan’da belediyecilik anlamında yapılan hizmetleri çözmek için iktidar partinin desteğine ihtiyaç vardı. İşimiz yeni başlıyor, yükümüz ağırlaştı gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız. Başkanımız mazbatasını aldığında Keşan’a hizmet için çalışmalara başlayacağız.” şeklinde konuştu.