HABER MERKEZİ

Boyalık, geçtiğimiz gün İl Başkanı İlyas Akmeşe ve bazı ilçe başkanlarıyla Ankara’ya gitmiş ve aday adaylığı başvurusunda bulunmak amacıyla, Genel Merkez’den gerekli izinleri aldığı öğrenildi.

Hüseyin Boyalık, dün, ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğine yönelik dilekçeyi AK Parti Edirne İl Başkanlığı’na teslim ettiği öğrenildi.

Boyalık, dün, istifa dilekçesini verdikten sonra, AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi.

Saat 15.00 sıralarında başlayan toplantıya, Hüseyin Boyalık’ın yanı sıra; AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları, bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak, Aksal söz aldı.

AKSAL: “İLÇE BAŞKANIMIZ BOYALIK DA ADAY ADAYI OLMASI İÇİN GENEL MERKEZDEN GEREKLİ İZİNLER VERİLDİ

Yerel seçimlere az bir zaman kaldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Fatma Aksal, şunları söyledi: “Edirne’ye ve Keşan’a daha iyi hizmet getirmek için AK Parti olarak, belediyeleri almamız lazım. Aday adaylığı başvurularımız başladı. Genel Merkezimiz, ilçe başkanlarına ve yöneticilerine istifa etmemeleri söylenmişti. İlçe başkanlarımızın aday adayı olması, genel merkezden izin almaları gerekiyordu. Genel Merkezde; yerel yönetimler, teşkilat, seçim işleri ve Ar-Ge başkan yardımcılarıyla, il başkanımız ve ilçe başkanlarımız toplantı yapıldı. Aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız, izin istediler. İlçe Başkanımız Hüseyin Boyalık da aday adayı olmak için genel merkezden izin istedi ve gerekli izinler verildi. İnşallah hayırlı olur.”

Daha sonra Boyalık söz aldı.

BOYALIK: “BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINA BAŞVURACAĞIMDAN ÖTÜRÜ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDİYORUM”

Toplantıda, konuşan Hüseyin Boyalık, yaklaşık 3 yıldan bu yana sürdürdüğü ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek, “Belediye başkan aday adaylığına başvuracağımdan ötürü bugün itibariyle, ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum. İlçe başkanlığı görevimi, Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Gürcan Kılınç’ın ilçe başkanlığı görevini sürdürecek. Genel Merkezimizden atama yapılacak. İnşallah Keşan için hayırlı olur.” dedi.

“KEŞAN’I KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Keşan’a hizmet etmek istediğini belirten Boyalık, “İnsanların dertlerine ortak olacak şekilde hizmetler yapmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız, gönül belediyeciliği konusuna dikkat çekti. Bizde bu çerçevede, çalışmalarımızı yapacağız. Biz mevcut kadromuzla, Keşan’ı kazanacağımıza inanıyorum. İlçe başkanlığım süresince sizlerin her zaman desteğini gördüm. Hepinize teşekkür ederim. Her zaman birlikte olduk, yine olmaya devam edeceğiz. Nasibimizde varsa, belediye başkan adayı oluruz. Kısmetimizse, çok çalışarak, Keşan Belediyesi’ni kazanabiliriz. Keşan’da çığ gibi büyüyen bir AK Parti Keşan’da olacaktır. Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın, İl başkanımız İlyas Akmeşe’nin ve Ankara’nın desteğiyle, Keşan’ı alacağız, çığ gibi büyüyeceğiz. Amacımız; Keşan’a hizmet etmektir.” şeklinde konuştu.

“KEŞAN’IN KAYNAKLARINI ÇARÇUR ETMEYEN VE GELİRİNİ DOĞRU KULLANAN BİR BELEDİYE İSTİYORUZ”

Hüseyin Boyalık sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’ın kaynaklarını çarçur etmeyen ve gelirini doğru kullanan bir belediye istiyoruz. Keşan’ın engellisine ve kimsesizine sahip çıkan bir Keşan Belediyesi istiyoruz. Bunları hep birlikte başaracağız.