MURAT ARKAN

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin dün Çok Amaçlı Pazaryerinde saat 12.00’de yaptığı “Hayır” mitingini, 24. Dönem CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli değerlendirdi. CHP’li siyasetçiler, mitinge katılan vatandaşlara teşekkür etti.

BİZ TRAKYALILARIN, CUMHURİYET DAMARI ÇOK KUVVETLİDİR

Türk siyaseti için İnce’nin bir kazanım olduğuna dikkat çeken 24. Dönem CHP Edirne Milletvekili  Değirmendereli, şunları kaydetti: Keşanlı hemşerilerimiz bu mitinge katılarak cevap verdiler. Keşan’da yaşayan vatandaşlarımıza yoğun ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın vekilimiz Muharrem İnce de, evet diyecek vatandaşlara da neden hayır demeleri konusunda net cevaplar verdi. Sayın vekilimizi dinledikten sonra kararsız olan vatandaşlarımızın zihinleri berraklaştı. Çok güzel bir miting oldu. Kısa ve net konuşma oldu. Vatandaşlarımıza neden hayır demeleri konusunda önemli bilgiler sunan bir konuşma oldu. Halkımız birbirlerine, eşlerine, dostlarına hayır’ı daha iyi anlatacaklardır. Biz Trakyalıların, Cumhuriyet damarı çok kuvvetlidir. Küçük siyasi hesapları bırakıp esas resme göre hareket etme durumu burada vardır. Sayın İnce, hayır’ı kuvvetlice anlattı. Ben katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Edirne’de hayır tahmini oranım %80 ve üzeridir. Ülke genelinde de hayır çıkacağını düşünüyorum. Halkımız bu referandumla birlikte AKP’ye bir fren yaptırıp gerekli cevabı verecektir ve hayır çıkacaktır. Türkiye genelinde yaptığımız araştırmalarda AKP’liler dahi hayır çıkacağına inanıyorlar. 24. Dönem’de Sayın İnce ile beraber çalıştık. Kendisi vizyon sahibi, son derece toplumun her kesimiyle ilişki kuran ve iz bırakan bir siyasetçidir. Türk siyaseti için Sayın İnce bir kazanımdır.”

MİTİNGE İLGİ ÜST SEVİYEDEYDİ

Referandumun bir tercih meselesi olduğunu ve “Hayır” diyeceklerini belirten Özcan, “Yeni Belediye binamızda ve Çok Amaçlı Pazaryerinde ilk mitingimizi yaptık. Hakikaten Keşan’a bu meydanın ne kadar gerekli olduğu kanıtlandı. Açık hava konserleri, açık hava mitingleri için ideal olduğunu bir kez daha kanıtlandı. Aynı zamanda esnaflarımızın tezgahlarını açabileceği yer değil, aynı zamanda da bir miting alanı. Sayın Muharrem İnceye İlgi üst seviyedeydi. Vatandaşımızın ilgisine çok teşekkür ederim. Sayın vekilimiz İnce, bu kampanyada vatandaşların neden hayır diyeceğini çok sade bir dille insanlarımıza anlattı. Sayın İnce zaten çok kibar ve sıcakkanlı bir vekilimiz. Keşan’da yaşayan vatandaşlarımızın ilgisi de zaten ortada. Vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Ben Keşan Belediye Başkanlığı adına kendisine çok teşekkür ediyorum. Mesela az önce televizyon’da Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal demokratlar faşisttir diyor. Bu lafı kınıyorum. Kendisi Adana mitinginde söyledi. Burada bir referandum yapılacak. Senin gibi düşünmeyen insanı, faşisttir, PKK’lıdır diye söylemlerle o vasıflara sokmak kimsenin haddine değil. Bu referandumda iki seçenek var. Evet veya hayır diyecek. Bu bir tercih meselesidir. Biz hayır diyoruz. PKK’lı, FETÖ’cu değiliz ki.” dedi.

YOĞUN BİR İLGİ VARDI

Katılımcı vatandaşlara teşekkür ettiğini belirten Gümülcineli, “Öncelikle Keşan halkına teşekkür ediyorum. Keşan halkının bu referandumla ilgili olarak Sayın vekilimiz Muharrem İnce’nin Keşan’ı ziyaret etmesinden dolayı gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ederim. Gerçekten halkımız değiştirilmek istenen anayasaya karşı. Ve bundan dolayı da yoğun bir ilgi vardı. Beklediğimizin üzerinde yoğun bir ilgi vardı. Ben Sayın Muharrem İnce’ye teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekillerimize, Eski Milletvekillerimize, Sayın Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a, diğer belediye başkanlarımıza, parti yönetimi ve üyelerimize katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Konunun hassasiyeti ve bilinci için Keşan’ımız zaten gerekli ilgiyi göstermiştir. Aynı zamanda insanlarımız bir pazaryerinin yanı sıra bir miting alanı da kazanmış oldu. Keşan’ımıza hayırlı olsun.” dedi.