BÜLENT SAYLAM

Yatıkçı, yerel basına verdiği açıklamada istifa nedeniyle ilgili bilgi vermezken Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada ise istifasının nedeniyle ilgili ayrıntılı olarak bilgi verdiği görüldü. Yatıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada yardımcı olamayacağı kanısına varması nedeniyle görevinden istifasını sunduğunu ifade etti.

YEREL BASINA BAŞKA; AA’YA BAŞKA AÇIKLAMA

Yerel basına açıklamada ise Yatıkçı, “Partimin bugüne kadar verdiği her görevi yerine getirmeye çalıştım. Bugünden sonra da, ilçe başkanı olarak değil; partimin bir üyesi olarak, çalışmaya devam edeceğim. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde partimin her alanda başarılı olacağına inancım tamdır. Aydınlık bir Türkiye için herkes üzerine düşen görevi yerine getirecektir.” şeklinde konuşarak istifasıyla ilgili herhangi bir neden sunmamıştı. Yatıkçı, AA’ya yaptığı açıklamaya ise, siyasi partilerin örgütlerini dikkate alması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Anket sonuçları da sağlıklı olarak, ne kadar değerlendirildi onu da bilmiyoruz. Kamuoyunda yapılan anketler vardı. Bunu da bilmiyoruz. İl başkanlığına istifamı verdim.”

GENEL MERKEZE SİTEM

Yatıkçı, AA’ya verdiği açıklamasına şunları da eklemişti: “Yoruldum, yardımcı olamayacağım kanısına vardım. Bu süreçte bizim aday arkadaşımıza (CHP Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı) başarılar diledim. Herhangi bir şey yok yani adaylıkla ilgili olarak. Ama tabii aday belirlenmeden önce il ve ilçe örgütümüze sorulabilirdi, bizim de görüşlerimiz alınabilirdi. Hiç aramadılar, sormadılar. 'Hayırlı olsun' dedik arkadaşa, başarılar diledik.”