AYŞİN SEÇİL GEZER

Dün, saat 10.00 sıralarında başlayan İYİ Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısına; Edirne İYİ Parti Milletvekilli adayları Orhan Çakırlar, Dilek Kırmızı, İsmet Ersöz, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kuru Tutal, şunları söyledi: “1. sıra Milletvekili adayımız Mehmet Akalın, YSK’dan gelen ret sürecinden sonra vekil sıralamamız değişti ama kendisi ilk günkü gibi çalışmalara devam ediyor. O yüzden öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. Şu an vekil sıralamamızda Orhan Çakırlar 1. Sıra vekil adayımız, Dilek Kırmızı 2. Sıra vekil adayımız, İsmet Ersöz 3. Sıra vekil adayımız, kendileri ile bugün Keşan’da kurum ziyaretleri, esnaf ziyaretlerine başlıyoruz. Keşan’da vekil adaylarımız ile birlikte çalışmalarımıza başlıyoruz.”

İKTİDARI BÖYLE SÜPÜRME ŞANSI BİZE 24 HAZİRAN’DA VERİLDİ

Özge Kuru Tutal’ın ardından konuşan Çakırlar, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimler ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bugün Dünya Çevre Günü ve bütün insanlarımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum. Böyle bir günde de burada bulunmak beni mutlu etti. Gayretlerimiz, Edirne siyasetinde çok önemli yeri olan bu ilçemize, birçok siyaset insanı yetiştirmiş bu ilçeye hizmet etmek bizim için büyük bir onur. Bu ilçede daha önceden birçok hizmetleri bulunmuş, Milletvekilliği yapmış hayatta olanlara sağlık dilerken, vefat etmişlere de rahmet diliyorum. Bizim derdimiz ülkemizin genel sıkıntısından bildiğiniz gibi en önemli unsurlardan bir tanesi, partimizin ilk maddelerinden bir tanesi şu; biz parlamenter sistemden yanayız. Başkanlık sistemini benimsememiş, iktidara geldiğimiz zaman başkanlık sistemini parlamenter sisteme dönüştürmek ile yola çıkmış bir partiyiz. Bu partinin yola çıkışı bir halk hareketidir. Bizim arkamızda hiçbir şey yok. Biz sadece halkın bize gösterdiği teveccüh ile yolda yürüyoruz. Zor bir aşama ama şu sevindirici ki; biz her gittiğimiz yerde, özellikle hanımlar tarafından çok iyi karşılanıyoruz. Özellikle Meral Hanıma karşı büyük bir ilgi var. Biz çığ gibi büyüyoruz. Şehrimiz için çok büyük bir kayıp olan Mehmet Bey gibi bir ilim adamını, sebepsiz sebepler ile Milletvekilliği adaylığından düşürdüler. Ama bizim hırsımızı arttırdılar. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım nasıl 20 yıldan sonra gittiyse, Fenerbahçe delegesi bunu nasıl süpürdüyse, bugünkü İktidarı böyle süpürme şansı bize 24 Haziran’da verildi ve bunu iyi kullanmamız lazım.”  

SEÇİME 3 ADAY İLE KATILIYORUZ

“Mehmet Beyin adaylığının reddinden sonra, 1. Sıra adayı olarak eşiniz getirildi. Parlamenter sistemden bahsettiniz, parti içerisinde başka biri yok muydu da eşinizi birinci sıraya getirdiler?” sorusunu Mehmet Akalın, şöyle yanıtladı: “1. sıra adayı düşürüldükten sonra çok kısa sürede bir işlem yapmamız gerekiyordu. Biz başından beri Genel Merkezimiz ile aynı şekilde, bu yapılan işlemi protesto etme kararındaydık. Bugün de gördüğünüz gibi biz seçime 3 aday ile katılıyoruz. YSK’nın vermiş olduğu bu kararı, İl Seçim Kurulu ve bir düzen içerisinde verilen bu kararı itiraz ile sonuçlandırmıyor, sonuçlandırsa bugün başka bir şey konuşuyor olacağız. Son dakikaya kadar tutuyor ve son dakika Yüksek Seçim Kuruluna bildiriyor, son dakikada bildiriyor, itiraz hakkını da ortadan kaldırıyorlar. Protesto ediyoruz dedik ve seçime aynı adaylarımızla 1. Sıra adayı olmadan 3 adayla katılacağız. Bildiğiniz gibi1. Sıra adayı düşürüldüğü için 2. Sıra aday, 1. Sıraya gelemiyor. Genel Merkez ve İYİ Parti bir karar vermiş bir sıralama yapmış, bu sıralamanın bu saatten sonra değişmesi mümkün olur mu? Oraya koyacağınız aday ile o sıralamayı değiştirmiş olursunuz. Biz bu sıralamayı değiştirmeyeceğiz, aynı sıralama ile 3 vekil olarak milletimizin huzuruna gideceğiz dedik. Dolayısıyla 1. Sıraya koyulacak kim olursa olsun YSK’nın vermiş olduğu kararı protestoydu. Bu kadar kısa sürede oraya birini koymamız gerekiyordu, bu kişinin de bizler ile beraber Genel Merkeze gidip bu işlemleri yapması gerekiyordu. Burada da 1. Sıra adayımıza en yakın kişi Orhan ağabeyimizin eşiydi.” 

BÖYLE BİR YOL İZLEMEK ZORUNDA KALDIK

“Espriyle olsa da eşinizin size istifa etmeyeceğim şeklinde söylemi oldu mu?” sorusuna da Orhan Çakırlar, “Evet, bunu daha Ankara’da Meral Hanımın eşi dahi söyledi; ben olsam diye esprili bir şekilde söyledi. Kaldı ki espri değil gerçek oldu, o zaman ben istifa ederdim. Adalet ve eşitlik ilkesinden hareketle yapardım. O birinci sırada olduğu için ikinci sıradaki arkadaşımın hakkını gasp etmek gibi bir şeye sahip değilim. O tamamen kapalı bir kapıydı, böyle yapmamız gerektiğini az önce de Mehmet Hocam söyledi. Ama biz bunu yapmasaydık partimiz Edirne’de belki seçime giremeyecekti. Böyle bir yol izlemek zorunda kaldık. En uygun insan eşimdi, en güvenilecek insan eşimdi.” şeklinde cevap verdi. 

ÜLKE HER ŞEYİN ÖNÜNDE

“Köklü bir MHP’li olduğunuz söyleniyor, MHP’ye bakarsanız Cumhur İttifakı’nda, siz Millet İttifakı’nda, oy isterken nasıl isteyeceksiniz?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Çakırlar, sözlerine şu şekilde son verdi: “Kolay değil ama ülke her şeyin önünde, eğer ülkede tek adamlığa gidecek bir rejim tehlikesi hissediyorsanız, ülkücülük ruhu ortaya çıkar. Ülkücülüğün doktrinlerinden bir tanesinde şahsiyetçilik ilkesi vardır. Her ülkücü şahsidir. 2014 yılının seçimlerinde bahsettiğiniz partiden ben Belediye Başkan adayıydım. Yüzde 3.5’lik oy, yüzde 19.2’ye çıktı. Benim hayat felsefeme göre her şeyi ilimsel, bilimsel verilere dayandıracaksınız ama hal birliği ile yaşayacaksınız. Yaşadığınız gibi düşüneceksiniz, düşündüğünüz gibi yaşayacaksınız. Bugün bu çıkışımızın sebebi adaletin zedelenmesindendir. Mülk adalet ile sağlanır.”