AYŞİN SEÇİL GEZER

Kongre, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mesajı okundu.

Kongrede Divan Başkanlığına İYİ Parti İl Sekreteri Gökhan Yılmaz seçilirken divan başkan yardımcılığına Yaşar Teoman Çomer seçildi. Katip üyeliklere ise Sadettin Tokmak, Cahit İmrak, Sinan Ünal getirildi.

Daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mesajı okundu ve İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal bir konuşma yaptı. Tutal şunları kaydetti: “İYİ Parti Keşan İlçe Başkanlığının 1. olağan genel kongresine hoş geldiniz.  İlk kongremizi, ilk üyelerimizle ilçe binamızda yapıyoruz, ama eminim ki bundan sonraki kongremiz salonları almayan bir kalabalıkla olacaktır.

Kurucu ilçe başkanlığım sırasında desteklerini esirgemeyen yöneticilerime, üyelerime ve bizi gönülden destekleyen herkese teşekkürü borç bilirim.

İYİ Parti, milli birlik ve kardeşlik, kuvvetler ayrılığı ve parlamenter sisteme dönüş, parti devletinden milletin devletine geçme, üretime dayalı ekonomik büyüme ve sonuç alan etkin dış politika hedeflerini gerçekleştirmek amacındadır. İlkeli, ölçülü, yüksek ahlaki standartlara sahip, hesap verilebilir bir siyaset anlayışının hâkim olması için mücadele edeceğiz. Bu uğurda ayrımcılığın ve ötekileştirmenin olmadığı, tam manası ile hukuk devleti olma arzusu taşıyan, ekonomik kalkınmayı sağlamış, mutlu ve güler yüzlü insanların yaşadığı bir Türkiye görmek arzusu taşıyan herkesi 'iyi parti' ye bekliyoruz. 

Bugün atılan küçük adımlar, yarın büyüyen Türkiye’nin ayak sesleri olacaktır.  Sizler de bu hareketi başlatan ve tarihe şahit olan kişiler olacaksınız.”

 Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek aday olan ve tüm delegelerin oyunu alan İyi Parti Kurucu İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal, ilçe başkanlığına seçildi.

İlçe Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ali Akdeniz, Ayşe Deniz, Belgin Şehirli, Berna Tanyolaç, Can Sökmen, Cengiz Engin, Doğuş Şimşek, Ercan Gürler, Ergin Kızılca, Eylem Ezerçe, Fatma Kırdemir, Habil Fıçı, Hakan Gürel, Hülya Yılmaz, Mehmetcan Yıldırım, Levent Kara, M.Selim Karasu, Mehmet Tezcan, Mustafa Cem Güzel, Mustafa Cem Akgül,  Naim Erdoğan, Orkan Özkaya, Tamer Sözbir, Tahsin Ekşi, Yaşar Ceviz, Zafer Topçu