AYŞİN SEÇİL GEZER

Şapçı Prestij Otel’de saat 19.00 sıralarında başlayan toplantıya; İYİ Parti Edirne İl Başkanı Mete Türkay, İYİ Parti İl Yöneticisi ve İlçe Koordinatörü Yusuf Yörük, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını İl Başkanı Türkay yaptı. 

Türkay, şöyle dedi: “Öncelikle değerli Keşan İlçe Başkanım AV. Özge Kuru Tutal'a ve yönetiminize, birbirimizi daha iyi tanımak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için teşekkür ederim.  Şu an yanımızda olan hem il yönetim kurulu üyemiz hem de Keşan ilçe koordinatörümüz YusufYörük abime burada da bizleri yalnız bırakmadıkları için tekrar teşekkür ve şükranlarımı sunarım. İnşallah ilerleyen zamanlarda il ve ilçelerin hepsini kapsayacak şekilde tüm yönetim teşkilatımız buna benzer bir etkinlik dahilinde bir araya gelecektir.  Ben, sizlere, atalarımızdan bize kalan çocuklarımızdan ödünç aldığımız vatanımızı ve cumhuriyetimizi, çocuklarımıza layıkıyla geri verebilmek amacıyla çıkmış olduğumuz bu yolda, büyük bir özveri ve cesaret örneği göstererek bizimle birlikte yürüdüğünüz için şükranlarımı sunuyor ve sizlerle birlikte burada olmaktan büyük onur duyuyorum. Bildiğiniz üzere siyasi partiler kanunu ve ilgili diğer yasal düzenlemelere göre siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunması şarttır. Bir ilde teşkilatlanmanın geçerli sayılabilmesi için ise o ilin merkez ilçesi dahil ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmak zorunludur. Bu kapsamda partimiz kurulduktan sonra genel merkezimiz olası bir erken seçime katılmak için ülke genelinde kurucu başkanlara bir an önce teşkilatlarını hemen kurmaları yönünde talimat gönderdi. Bu şekilde bizde Edirne’de öncelikle merkez ilçe, Havsa, Uzunköprü, Keşan, Enez, İpsala ilçelerimizde kurucu ilçe başkanlarımızı belirledik. Kurucu ilçe başkanlarımızda en kısa sürede ilçe yönetimlerini kurdular.  Zaman sorunu yüzünden İpsala ilçemiz hariç diğer ilçelerimizin kurucu listelerini tamamlayıp, genel merkez onayına sunuldu. Onay sonrası gelen listeler de dernekler masasına teslim edildi. Şu an itibariyle en son geç tığımız Cuma günü dernekler masasından aldığımız bilgilere göre listelerimiz sorunsuz bir şekilde sisteme girdi. Tekrar hepimize hayırlı olsun.  Diğer ilçelerimizdeki son durum ise, İpsala ilçemizin kurucu listesi hazırdır. Lalapaşa ilçemizin kurucu başkanı belirlenmiş olup ilgili başkanımız yönetimini oluşturma çalışmasını sürdürmektedir. Bunların dışında kalan Süloğlu, Meriç ilçeleri ile belde teşkilatlarına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa süre içinde bunlarda tamamlanacaktır.  Edirne olarak son durumumuz bu şekilde olup her şey gayet iyi gözüküyor.” 

İYİ PARTİ BİR ‘CESURLAR’ HAREKETİDİR

Toplantı, İlçe Başkanı Tutal’ın konuşmasıyla sürdü.

Özge Kuru Tutal da konuşmasında şunları dile getirdi: “25 Ekim 2017 tarihinde kurulan partimizin Edirne Merkez ve İlçelerinde teşkilatlanması bitmiş vaziyettedir. Bu kısa süre zarfında partimize karşı Türkiye çapında olduğu gibi Keşan’ımızda da gözle görülen bir ilgi mevcuttur. Bu ilginin en büyük sebebi, siyasetin açmaza girdiği bir zamanda İYİ Parti’nin herkes için umut olmasıdır. İYİ Parti; halkın evetçi-hayırcı, başı açık-başı kapalı, dinci-laik, sağcı-solcu, kadın-erkek olarak ayrıştırıldığı, kutuplaştırıldığı bir ortamda ‘Bu ayrıştırmalara mecbur değiliz.’ diyerek yola çıkmıştır. Biz; Anayasanın, hukukun ve demokrasinin temel değerlerinin yok sayılmasına; politik söylemlerin git gide sertleşerek, hakaretlerin havada uçuştuğu bir siyaset diline maruz kalmaya; çocuklarımızın geleceğini çizecek eğitim hayatlarının ‘Tek bir cümle’ ile belirlenmesine; tarım ve hayvancılık ülkesi olan ülkemizde mercimeğin, patatesin, fasulyenin, etin, samanın, yemin dahi ithal edilerek üretimin her alanda bitirilme noktasına getirilmesine; kadınlarımızın ve çocuklarımızın şiddete, tacize ve baskıya maruz kalırken ve hatta katledilirken bile sessiz kalınmasına, ‘9 yaşında kız çocukları evlenebilir.’ gibi zırvaca cümleleri dinlemeye ve kabullenmeye zorlanmaya; milletin temsil edildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisinden asli görevi olan yasama görevinin Kanun Hükmünde Kararname adı altında Bakanlar Kurulu’na devredilerek Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Anayasa Mahkemesinin işlevsizleştirilmesine, OHAL süresinin keyfiyetle uzatılarak olağan rejim haline dönüştürülmesine; Parlamenter rejiminden vazgeçerek ülkeyi Tek adam rejimine dönüştüren ve ‘en gidersem devlet yıkılır.’ diyen zihniyete; mecbur değiliz. Biz; ‘Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ diyen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve onun kurduğu cumhuriyete sahip çıkmaya mecburuz. Bu mecburiyeti hisseden herkesi partimize davet ediyoruz. İYİ Parti, gençlerin gelecekten ümitli olmadığı, kadınların hiç bu kadar ezilmediği, ekonomi, demokrasi ve adalet için tehlike çanlarının çaldığı bir dönemde gücünü ihtiyaçtan ve milletten alarak kişilerin siyasi düşünceleri her ne olursa olsun vatanseverlik paydasında buluşabileceği düşüncesi ile kurulmuştur. Partimiz, ülkenin politik iklimini değiştirerek, zengin, mutlu özlenen eski Türkiye’ye kavuşmamızı sağlayacaktır. Ülkemizin üzerine İYİ’lik güneşi doğacaktır.  

Hali hazırda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın oranının %14’ü geçmediği ve Bakanlar Kurulunda sadece 2 kadın bakanın bulunduğu göz önüne alındığında kadınlarımızın siyaset dışı bırakıldığı aşikardır. Gerek Tüzüğümüzde belirtilen cinsiyet kotası, gerekse oluşturduğumuz Teşkilatımızdaki kadın yöneticilerimizin sayısından da anlaşılacağı üzere İYİ Parti kadını gerçek anlamda siyasete dahil ederek bir kadın hareketi başlatacaktır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de sıklıkla söylediği üzere İYİ Parti bir ‘Cesurlar’ hareketidir. Herkesin korkutulduğu, ülkenin tek adam rejimine dönüştürüldüğü bir dönemde, korkmadan çekinmeden, farklı siyasi fikirlerine rağmen ‘Vatanseverlik üniformasını’ giyerek İlçe Yönetimimizde görev alan Yönetim Kurulu üyelerime huzurunuzda tekrardan teşekkürlerimi sunarım. Yönetim Kurulu üyelerimizi tanıtmaya geçmeden önce, aramızda bulunan bizi kırmadan davetimize icabet eden, aynı zamanda İl Yöneticimiz ve İlçe Koordinatörümüz olan Sayın Yusuf Yörük Beyefendiye İlçe Yönetiminin oluşturulması aşamasındaki çalışmalarından, bize her konuda yol göstermesinden ve desteklerinden ötürü teşekkürü borç bilirim.”

Konuşmaların ardından İYİ Parti Keşan İlçe Yönetiminde yer alan isimlerin tanıtımına geçildi.

Özge Kuru Tutal başkanlığındaki Yönetim Kurulu, şu şekilde: Ali Akdeniz, Ayşe Deniz, Belgin Şehirli, Berna Tanyolaç, Can Sökmen, Cengiz Engin, Coşkun Lofçalı, Doğuş Şimşek, Ercan Gürler, Eylem Ezerçe, Fatma Kırdemir, Habil Fıçı, Hakan Gürel, Hülya Yılmaz, Mehmet Can Yıldırım, Mehmet Selim Karasu, Mehmet Tezcan, Mustafa Cem Güzel, Mustafa Cem Akgül, Naim Erdoğan, Orkan Özkaya, Tahsin Ekşi, Yaşar Ceviz, Zafer Topçu.