HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 20.30'da, Çetin Butik Hotel'de başlayan toplantıya, İYİ Parti Kurucu Üyesi ve Genel İdare Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Tolga Akalın, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Eren ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Mehmet Tolga Akalın tarafından partinin tüzüğü hakkında bilgi verildi.

25 yıllık bir dönemin sona ererek yeni bir dönem başladığını belirten Akalın, "1995 yılında Keşan Ülkü Ocakları'nın yönetim kurulu üyeliğini yapıyordum. Daha sonra ocağın 2. başkanlığını yaptım. 1997 yılında Keşan Ülkü Ocakları başkanı oldum. 2002 yılında Süleyman Eren başkanlığında ilçe yöneticisi oldum. 2006 yılında Keşan ilçe başkanlığı yaptım. Edirne'de de bir seçim yaptık, Edirneliler teveccüh gösterdiler. MHP siyasi tarihinde hemen hemen bir ilki gerçekleştirdik 2012 yılında görevden alınmamıza ve partimizin başkanlığı kapatılmasına rağmen bir daha Keşan'ın kahraman ve fedakar insanlarıyla beraber yola çıktık ve Edirne il başkanlığını aldık. Makus tarihimizi yenemedik ve kapatılma sürecini bir daha beraber yaşadık. İçinizde bu 25 yıllık dönemde çok önemli işler yapmış insanlar var aramızda. Şu an çeşitli nedenlerle aramızda olmayan kardeşlerimizden de Allah razı olsun. Biz hepimiz bir anlamda kendi öz yurdunda sürgün edilmiş insanlarız. Türkiye'de Türk milliyetçilerinin devlet olmasını, Türk milliyetçilerinin devlet yönetebileceğini göstermek için yola çıktık. Bu uğurda Türk siyasi tarihinin gördüğü en yerli, en demokratik mücadelenin neferleriyiz." dedi.

TÜRKİYE BİZİM ÇOK İYİ BİRER CUMHURİYETÇİ VE ATATÜRKÇÜ OLDUĞUMUZU UNUTTU

Mehmet Tolga Akalın, Türk milliyetçilerini iktidar etmek, siyasal ümmetçileri iktidardan indirmek ve Türk'ün beşeri kaderini değiştirmek arzusu ve azmiyle yola çıktıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Ne yazık ki gayri hukuki ve gayri kanuni sebeplerle, gerekçelerle bu sürecimiz akamete uğratıldı. Bu süreci icra eden ve gerçekleştirenler Türk milliyetçileri ve ülkücüleri olmuştur. Ülkücü kimliğimizi çok fazla öne çıkardığımız için Türkiye bizim çok iyi birer Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olduğumuzu unuttu. Bu mücadeleyi çok kimselerin yapması beklenirken belki de toplam sıralama içerisinde bu mücadeleyi yapması en son beklenen insanlar Türk siyasetine yeni bir süreç yaşattılar. Verdiğiniz destekle yaptığımız bu iş çok önemli. Bize merkez sağ ya da 2'nci MHP diyorlar. Bizi kimse sağa sola yamamasın. Biz doğrudan doğruya Türk milletinin değerler sisteminin merkezinde kurulmuş bir partiyiz. Bu anlamda eski kavramlarla ne sağcı bir partiyiz, ne de solcu bir partiyiz. Böyle olmadığımız gibi bu partiye katılacak olan insanlarda da alt kimliklerini koruma konusunda yüksünmüyoruz. Biz insanlardan gömleklerini çıkarmalarını istemiyoruz. Tam tersine kendisini solcu, sosyal demokrat, demokratik sol, liberal, demokrat, muhafazakar demokrat veya muhafazakar ülkücü, milliyetçi gibi alt kimleriyle de tanımlayabilir ve alt kimlikleriyle bu partiye gelebilir. Bizim arzuladığımız şey Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar dahilinde bu mevcut kimliklerimizin üzerine bir vatanseverlik üniforması giyelim ve doğrudan Türkiye'nin merkezinde dağılmış olan milli birliği veya dağılmaya yüz tutmuş devlet birliğini yeniden tesis etmek için birlikte mücadele edelim diyoruz. Bu bozulmuş olan ve hergün bozulmaya devam eden millet birliğini yeniden tesis etme çağrısıdır." 

BİR RUMELİ HANIMEFENDİSİ YOLA ÇIKTI

İYİ Parti'nin birincil dönemde Türkiye'nin normalleşmesini henüz daha muhalefetken tesis ettiğini dile getiren Akalın, şunları söyledi: "Allah nasip ederse ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinde lideri aynı zamanda Rumeli evladını da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı yapacağız. 94 yıl önce milli mücadele şartlarında bir vatan evladı, bir Rumeli Türk'ü çıktı bir bayrak açtı gitti Samsun'da, Havza'da, Sivas'ta, Erzurum'da kongreler yaparak milleti bu bayrağın altına topladı. Koskoca milli mücadeleyi tek başına yönetebilme imkanı varken onu meclisle, demokrasiyle yönetti ve bize bağımsız bir devlet kurdu. 94 yıl sonra ilginç bir tevakkuftur ki yine bozulan millet birliğimizi, uzun zamandır dejenere edilen millet birliğimizi, 'şucu, bucu' kimliklerle 15 yıldır örselenen milli benliğimizi, Türklük kimliğimizi tarumar etmiş bir siyasal harekete karşı ne hikmettir ki bu sefer bir Rumeli hanımefendisi yola çıktı ve hanımefendi de Allah'ın izniyle bozulan milli birliğimizi tesis, dejenere olmuş, bozulmuş millet yapımızı ve bürokratik yapımızı yeniden restore edecek şekilde bir inanç ve kararlılıkla yürüyor. Burada bu toprakların evlatları Cumhuriyete, onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhuriyetin kurucu değerlerine, bizi bir yapan tarihi kök kültür varlıklarımıza sahip olan bu insanların da bu sürece vereceği katkıya olan inancım sonsuz." 

Mehmet Tolga Akalın, konuşmasının devamında ülke sorunları ve İYİ Parti'nin çözümleri konusunda katılıcıları bilgilendirdi.

Akalın, daha sonra ise Keşan teşkilatını kurma görevi ise Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve İşadamı Yusuf Yörük'e verildiğini belirtti. Toplantının devamı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.