Haber-Foto: BÜLENT SAYLAM

Keşan’daki Ticaret Sanayi Odası, Esnaf Odaları ve Ziraat Odası ziyaretlerini değerlendiren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan, İYİ Parti’nin Keşan’da ve Trakya’da belirleyecekleri yöntemle en iyi adaylarla yerel seçimlere katılacaklarını söyledi. Genel siyaset hakkında konuşan Ethem Baykal ile Ayhan Bölükbaşı ayrıca yerel basının sorunları hakkında Keşan’daki yerel basın mensuplarıyla karşılıklı görüş alış-verişinde bulundular.

YEREL SEÇİMLERE ÇOK CİDDİ HAZIRLANIYORUZ

Yeni bir parti olduklarını ve 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçimlerinde % 10, Cumhurbaşkanlığı seçimde % 7.5 oy aldıklarını hatırlatan Enes Kaplan, “İşin tersine bakarsanız 8 aylık bir parti %10 barajını aşmış 43 vekille geldik şuan da 40 vekille meclisi temsil ediyoruz ve şuan ülkeyi yönetmeye talip tek parti olarak biz görünüyoruz Cumhuriyet Halk Partisine vatandaş ülkeyi yönetmek için değil ülkeye muhalefet etmek için oy veriyor. % 25 hiçbir seçimde geçtiğini hatırlamıyoruz. Ama AK partinin alternatifi olarak şu anda biz piyasadayız bizleri de dağıtmak için ilk başta kum torbası gibi sağlı sollu vurduklar ama dağılmadık dimdik ayakta ve yerel seçimlere çok ciddi hazırlanıyoruz. Halkta, büyük televizyonlarda da tahterevalli siyaseti yapıyorlar ya AKP Parti ya CHP, AKP Parti gelmesin CHP’ye yüklenir vatandaş öyle bir şey yok. 

% 45 HEPİMİZİN CEBİNDEN PARASI MALI ÇALINDI 

CHP Belediyelerinden halkın memnun olmadığını iddia eden Kaplan, “Hanginiz memnunsunuz Cumhuriyet Halk Parti Belediyelerinden şu anda belediyecilik anlayışına Keşan’da yaşayan vatandaşlarımızdan memnun olan arkadaşlarımız var mı? Bence yok. Ben de Tekirdağ’da yaşıyorum yabancı yerde yaşamıyorum. Bu bölgeyi devamlı geziyorum. Hükümetin yönetiminde AK Parti yönetiminden memnun olan var mı? Hepimiz battık zaten şu 1 ayda %45 hepimiz küçüldük % 45 hepimizin cebinden parası malı çalındı. Arkadaşlar biz bu belediyeciliği de ülke yönetimini de en iyi bilen yöneten kadrolar biz de dürüst namuslu kadrolar bizde en azından ekonomiyi yönetebilecek Durmuş Yılmaz gibi bir büyüğümüz var. En iyi merkez bankası müdürü seçilen bir ağabeyimiz var. Diğer kademelerde en yüksek liyakatle akademisyenlerimiz ve büyüklerimiz var. 

BİZLER MİLLETVEKİLLERİ 7/24 ÇALIŞACAĞIZ

Yerel seçimlerde iddialı adaylarla seçimlere gireceklerini söyleyen Kaplan, “Biz diyoruz ki en iyi biz yapacağız. Şimdi bize işte hem Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Keşan olsun işte siz ayrı çıkarsanız Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri kaybeder banane kaybederse bana ver o aman ben kazanayım Ülkeyi zaten AK Parti yönetiyor ülkeyi batırdı bir de şehirlerimizi mi batıralım AK Parti belediyeciliği diyorlar bana AK Parti belediyeciliği çok iyi Recep Tayyip Erdoğan geçiyor. İstanbul’u niye aldın Ankara Belediye Başkanı niye aldın kendinden yüksek oy aldıkları halde %50’nin üzerinde oy aldılar niye aldın FETÖ’cüyse yargıla hırsızlık yaptıysa yargıla sebebi ne Balıkesir belediye başkanı ağlayarak gitti. Hiçbir şey yok. Bir yargı yap bir şey yap nedir ‘belediyeciliği biz biliyoruz’ diyorlar. Onlar sadece hırsızlığı biliyorlar belediyeciliği bilmiyor hırsızlığı biliyorlar onun için bu yerel seçimlerde biz çok ciddi çalışacağız arkadaşlar ve biz her bölgenin Trakya’nın 28 tane ilçesi 3 tane iline her bölge de belediyelere talibiz ve almak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yani ilçe yönetimlerimiz belediye başkan adaylarımız belediye meclis üyelerimiz bizler milletvekilleri 7/24 çalışacağız ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.