SONGÜL KONAR

“BİZİM ROTAMIZ İSTİKRAR PUSULAMIZ GELECEKTİR”

Doğalgaz rezervinin bulunmasında emekleri olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve emeği geçen herkese şükranlarını sunan Kılınç, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, beklenen müjde'yi açıkladı. Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdik. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulduk. Hedefimiz 2023'te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. İlmek ilmek dokuyarak yürütülen çalışmaların en büyük meyvesini almış olduk. Büyüyen Türkiye’nin rüzgarını arkamıza aldık. Bizim rotamız istikrar pusulamız gelecektir. Ardından gelecek yeni keşiflerin müjdesi olacaktır. Rabbim bizlere görülmedik zenginlikte bir kapı açtı. Yarın benzer kapılar başka yerlerde önümüze açılacaktır. Artık bu alanda en üst lige çıkmış bir Türkiye var. Bu bir devrimdir ve müjde kadar önemlidir. Her başarının ardın da, her umut yolculuğunun ilk adımında inançla çalışan, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanımız. Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez ile birlikte çalışan yol arkadaşlarımıza minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

“SALGINLA MÜCADELEMİZİ SEKTEYE UĞRATMADIK, YATIRIMLARIMIZI DURDURMADIK”

Kılınç, açıklamasında “Ülkemiz aldığı tedbirler ve attığı adımlarla krizi en başarılı şekilde yürüten ülkelerdendir” ifadelerine yer vererek sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikasının açılışını yaptı. 400 Milyon dolarlık bir yatırımla 100 bin metrekare kapalı alanda kurulan ve 1400 insanımıza istihdam imkanı sunan tesisimizi Güneş Paneli sektöründe liderliğe taşıyacağımıza inanıyoruz. Yenilenebilir enerji olayı gerçekten bizler için çok önemlidir. Artık sadece üretmek yetmiyor, şirketlerimizin inovasyona araştırma geliştirme faaliyetlerine de ağırlık vermesi gerekiyor. Güneş panelleri ve bileşenlerine harcadığımız milyonlarca dolarlık ithalatın önüne geçeceğiz. Dünyanın birçok ülkesinde koronavirüs nedeniyle yatırımlar durmuşken Türkiye özel sektörü ve kamu kurumlarıyla özgün bir yol izliyor. Salgınla mücadelemizi sekteye uğratmadık, yatırımlarımızı durdurmadık. 800 bin insanın canına mal olan krizin üstesinden gelmek kolay değildir. Sadece sosyal hayatı değil, günlük yaşantımızın her alanını etkilemiştir. Ülkemiz aldığı tedbirler ve attığı adımlarla krizi en başarılı şekilde yürüten ülkelerdendir. Vaka sayısında kısmi artış yaşansa da salgın kontrolümüzün altındadır. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve gece gündüz demeden çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

“CHP ZİHNİYETİNİN BİZİ ESİR ALMASINA İZİN VERİRSEK BU ÜLKEYİ SANAYİDE DIŞA BAĞIMLILIĞA MAHKUM EDERİZ”

Açıklamasında “Sığ muhalefet anlayışının ülkemize verebileceği hiçbir şey yoktur” diyen Kılınç, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye genelinde konut satışları Temmuzda %125 artarak tarihi bir rekora imza attık. Elektrik tüketimi verileri artış eğilimde. Hidrokarbon arama faaliyetlerimize hız kazandırdık. Akdeniz’de attığımız adımlar enerji dışa bağımlılığımız ortadan kaldırmak için hayati öneme sahiptir. CHP zihniyetinin bizi esir almasına izin verirsek bu ülkeyi sanayide dışa bağımlılığa mahkum ederiz. Sığ muhalefet anlayışının ülkemize verebileceği hiçbir şey yoktur. Sağa sola Türkiye’yi şikayet eden muhalefet bu ülkeye yabancılaşmış demektir. Özellikle ‘Doğu Akdeniz’de ne işiniz var?’ diye soran muhalefetlere; Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den Libya’ya kadar yürüttüğü mücadele sadece bir hak mücadelesi değil bir istikbal mücadelesidir. Vatanımızı savunmak için ne kadar önemli gayretler veriyorsak bugün mavi vatanı savunmak da o derece önemlidir. Türkiye’nin geleceği yüksek teknolojiye dayalı çalışmaları da ihmal etmiyoruz. Savunma Sanayisinden Ticari kullanımlara kadar her alanda Türkiye’yi hak ettiği seviyeye çıkaracağız. Yıllarca bu milletin önünü kesenleri yerle yeksan ediyoruz. İnsanımızın önünde yepyeni ufuklar açıyoruz. Yapılamaz denilen ne varsa yaptık. Cesaret edilemez denilen ne varsa cesaret ettik. İzin vermezler denilen ne varsa izin istemeden yapılacağını gösterdik. Hedeflerimiz hep yenilenmiştir. Bizler hep birlikte tam yol ileri gideceğiz. Milletimizle beraber durmak yok yola devam.”