HABER MERKEZİ

Koşan, partisinin 1 Kasım 2015 seçim bildirgesinden örnekler verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanı ve ulusu için insanın sadece can vererek sevgisini göstermesinin yanında ülkesini daha müreffeh, huzurlu yaşanması için çok çalışması da gerekmektedir. Günümüze baktığımızda toplum katmanlarının daha rahat bir ortamda yaşayabilmesi için sosyal devlet olmanın gereğini de yerine getirmek gerekmektedir. Tabi bunu da günümüzde sağlayacak olan şu andaki AKP hükümetidir.

Vatandaşların ekonomik ve sosyal durumları ile ilgilenen, onlara asgari bir yaşam düzeyi sağlamaya çalışan, aynı zaman da sosyal güvenliği ve adaleti temin edecek faaliyetlerde bulunması gereken asıl sorumlusu şu an iktidarda olan AKP hükümetidir. Fakat günümüze baktığımızda yazık bu ülkeye diyebiliyorsunuz. Bugüne kadar izlenen, hesabı yapılmayan yanlış dış politikalar sayesinde, hem her yerden dışlanan bir Türkiye haline geldik hem de sorun yaşamadığımız bir tane dahi komşu ülkelerimiz kalmadı. CHP’mizin dış politika ile ilgili 1 Kasım 2015 seçim bildirgemizde olduğu gibi açık ve nettir. Tüm dünya ülkeleri ile barışık yaşayan, ulusal menfaatlerimiz çerçevesinde ortak paydalarda buluşulan bir ilke üzerine kuruludur.

Sadece dış politika mı AKP hükümetleri en son 2015 1 Kasım seçim beyannamelerinde güçlü ekonomi başlığı işlenmişti. Gelin görün ki ne bir sanayicimizin yüzü gülüyor, ne de esnafımızın, hepsi borç batağı içinde fiyat istikrarını güçlendirecek para politikalarının olmaması nedeniyle döviz kurları Türk lirası karşısında son yılların hiç görmediği yüksek rakamları görmektedir.  CHP’mizin yine 1 Kasım seçim bildirgesinde sunduğu ekonomi ile ilgili söylemleri açık ve nettir.

1- Asgari ücret üzerindeki gelir vergisi kaldırılacak. Asgari ücret 2000 TL olacaktır.

2-Kredi faiz borçları silinecek 

3-Her yıl bir milyon kişiye istihdam sağlanacak

4-Emekliye yılda iki kez ikramiye verilecektir.

5-Vergi borcu olmayan KOBİ’lere sıfır faizli kredi verilecek

6-Dar gelirliye 270 TL sabit taksitle 70 metrekare ev satışı yapılacaktır

7-Mazot 1,5 TL olacaktır.

8-Aile sigortası gelecek. Hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacaktır.

9-Taşeron işçisi diye bir kavram olmayacak. Tamamı kadrolu olarak işe başlayacaktır.

CHP’nin ilk yüz gün içinde belirlediği ve hayata geçireceği ekonomik programlardı. Şu an görülüyor ki bu ülkenin kalkınmasını sağlayacak parti CHP’dir. Ekonomide vergi yükünü azaltmaz, sanayici ve işadamlarının ülkemizde istihdam yaratacak ve üretime yönlendirecek çözümleri sunmazsanız gelinen tablo çok vahim sonuçlar doğuracaktır. Şöyle bir baktığımızda 2000’li yıllarda her şeyiyle kendine yeten bir ülke durumunda iken, şu an samanı dahi dışarıdan ithal eden bir ülke haline gelmiş durumdayız.”