AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat, 16.30 sıralarında Çetin Otel’de başlayan toplantıya; MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Özkan, şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta genel başkanımızın talimatıyla İl Başkanları toplantısında Ankara’daydım. Genel Başkanımızın Edirnelilere selamı var. Bunu sizin aracılığınızla iletmek istiyorum. MHP’nin teşkilatları ile beraber 18 Mart 2018 yılında yapılacak olan büyük kurultay hazırlıkları devam ediyor. Teşkilatlarımızda güzel bir çalışma söz konusu. Türkiye’nin her yerinden, il başkanlarımızdan çok güzel bilgiler aldık. MHP’nin önümüzdeki dönemde Türk siyasetinin belirleyici unsuru olacağı herkes tarafından takdir edilecektir. Tabii ki MHP ciddi eleştirilerle de muhatap olmakta. Bunların hepsi havada ifadeler.”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ HER ZAMAN DEVLETİN VE MİLLETİN YANINDA

MHP’nin 48 yıllık siyasi çizgisinden taviz vermediğini ifade eden Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün, ne söylediysek bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. MHP kimsenin yanına sokulmuş değil, kimsenin politikalarının peşine takılmadı. Ama dün, farklı konuşanlar bugün, MHP’nin ifadelerini kullanıyor. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman devletin ve milletin yanında. Türk devleti bir beka sorunu ile karşı karşıya. Bunu herkes böyle görmek zorunda. Yaşadığımız sorunları birlikte yaşıyoruz. Türkiye Ortadoğu’da tasarlanmak istenen, büyük Kürdistan hayaline set çekti. MHP’nin yıllardır söylediği gibi bu coğrafyada Türklere rağmen plan yapmak mümkün değil. Yıllardır bu bölgede terör belası ile mücadele edildi. Bugün, Ortadoğu’ya Arap ülkelerini baktığınızda ciddi yönetim sıkıntıları var, hem de sınırlarını kaybetmiş durumdalar ve küçük parçacıklar haline dönüşmüş huzursuz bir Arap coğrafyası görmekteyiz. Bu, emperyalist bir projeydi. Bunu adım adım hayata geçirdiler. Bu bölgedeki etnik ve mezhepsel farklılıkları körükleyerek bölgeyi paramparça ettiler. Sıra Türkiye’deydi. Fakat MHP’nin sert muhalefeti, dirençli ve dik duruşu sayesinde yanlış rota izleyen Türk dış politikası, terör politikası, iktidar tarafından farkına varılıp değiştirildi ve Türk devleti bugün Ortadoğu’da kendisini bekleyen tehlikeyi gördü, bir duruş sergiledi. Ortadoğu’da yaşanan sıkıntıların devamında Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü yatmaktadır. Nil’den Fırat’a kadar vaat edilen topraklar içerisinde Türkiye’nin Güneydoğusu potansiyel hedeftir. Bunları görmeden bu bölgeyi anlatmak doğru değil. Bu kapsamda MHP direnişinin kırılması gerekiyordu. Bu projeleri hayata geçirebilmeleri için Türkiye’deki bu direnişin kırılması lazımdı. Bunun içinde önce kaset operasyonları MHP tasfiye edilmek istendi. Ama Türk Milletinin Milliyetçi Hareket Partisi’ne sahip çıkmasıyla bu operasyon engellendi. MHP’yi tasfiye edemeyen güçler ılımlı MHP söylemiyle yola çıkıldı. MHP, ülkücülerin elinden alınmak istendi. Bu bölgedeki emperyalist güçlerin projeleri hayata geçirilsin diye ülkücü direniş kırılmak istendi. Şimdi, Türkiye başka emperyalist oyunlarla sıkıştırılmak isteniyor. Biz asla buna müsaade etmeyeceğiz. Her zaman milletimizin ve devletimizin yanındayız. Ülke dara düştüğünde MHP her türlü siyasi münazarayı bir kenara koyar, iktidarda A varmış B varmış diye bakmadan Türk Devletinin geleceği hususunda kararını alır. Biz, öngörülü hareket ederek milletimize uyarılar yapıyoruz. Yıllardır Türkiye’yi yöneten siyasi iktidarlara yaptığımız uyarılarla Türkiye maalesef muhatap oldu. Bizi dinlemediler, inşallah bundan sonra böyle yanlışlar yapılmaz. İnşallah milletimizde bu gerçekleri görür.

ERKEN SEÇİM OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORUM

Son günlerde gündeme gelen erken seçimle ilgili de konuşan Özkan, “Şu aşamada böyle bir şey söz konusu değil. Bu tip tartışmalar, bizim dışımızda yapılıyor. Türkiye gündemi buna müsait değil. Hem de önümüzdeki dönem seçimler ardı ardına. Zaten siyasi partilerin genel kurulları var. Siyasi partiler kongre çalışmalarına devam ediyor hala. Erken seçim olacağını tahmin etmiyorum, bizim de öyle bir düşüncemiz yok” ifadelerini kullandı.

MHP’Yİ BARAJIN ÜSTÜNDE GÖSTEREN BİR ANKETE RASTLAMADIK

 ‘Bir anket şirketinin yaptığı anket sonuçlarına göre MHP’nin baraj altında kaldığı söyleniyor. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?’ şeklindeki soruya cevap veren Hakan Özkan, sözlerini şöyle sonlandırdı: Bundan önceki seçimlerde de MHP’yi barajın üstünde gösteren bir ankete rastlamadık. MHP barajları yıka yıka bugünlere geldi. Bizim, MHP şu kadar oy almış bu kadar oy almış gibi çetele tutma şansımız yok. Türk Milletinin faydasına olan her şeyi söyleriz ve yaparız."