1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Edirne Milletvekili adayları,  Dr. Gürsel Şimşek, Hüseyin Ülker ve Nehir Çakar dün Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek işadamları ile buluştu. Saat 11.00 sıralarında gerçekleşen ziyarete MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan,  MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege,  MHP Keşan Belediye Meclis üyesi Süleyman Eren,  bazı Keşan İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Kalabalık bir grup halinde Keşan TSO binası önüne gelen MHP’li heyeti, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın bazı yönetim kurlu üyeleri ve iş dünyasından bazı isimler katıldı.

GEGE: TERÖRLE MÜZAKERE OLMAZ MÜCADELE OLUR

Mustafa Helvacıoğlu yaptığı açış konuşmasında MHP heyetine “Bölgemiz iş dünyası ile buluşmaya hoş geldiniz” dedi ve sözü ilk olarak MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege’ye verdi.  Türkiye’nin son 13 yılda sadece inşaat sektörü ile büyüye geldiğini ancak artık bu sektörde de işlerin durma noktasına geldiğini kaydeden Gege,  “Ekonomik bir kriz kapıda.  Huzurun olmadığı bir yerde ticarette olmaz.  Doğu’da bulunan bazı illerde ‘Sandığın güvenliğini sağlayamam’ diyen bir hükümet var.  Terörle müzakere olmaz, mücadele olur.  Şu an Türkiye’de milli kalabilmiş tek parti MHP’dir.  Bu nedenle ülkemizin sorunlarını çözmek için sizlerden destek istiyoruz, bekliyoruz” diye konuştu.

ÜLKER: EDİRNE’NİN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK

Daha sonra MHP Edirne Milletvekili adayları söz aldı. Çiftçi kökenli olduğunu söyleyen 3. Sıra adayı Nehir Çakar, AKP iktidarı döneminde bölgemiz çiftçisinin ne kadar fakirleştirildiğinden ve Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından korunmadığından söz etti. 2. Sıra adayı Hüseyin Ülker de konuşmasında bölgemizdeki sanayici ve esnafın yaşadığı sorunlara dikkat çekti.  Edirne’de en büyük sorunun işsizlik olduğunu vurgulayan Ülker,  Güneydoğu’ya verilen teşviklerden Edirne’nin yararlanamadığını adeta üvey evlat muamelesi gördüğünü ileri sürdü.  Edirne’de bulunan orta ve büyük ölçekli işletmelerin zor durumda olduklarını da kaydeden Ülker,  seçilmeleri halinde Edirne’ye yatırım yapmak isteyenlerin önünü açacaklarını ayrıca orta ve büyük ölçekli fabrika sahiplerini destekleyeceklerini, devletin tüm kurumlarının koordinasyonlu bir şekilde çalışmasını sağlayacaklarını söyledi.  

YETKİ VERİRSENİZ SİZİ ASLA MAHÇUP ETMEM

Toplantıda son olarak MHP Edirne 1. Sıra Milletvekili adayı Dr. Gürsel Şimşek yaptı.  Sözlerine, “30 senedir buralardayım” diyerek başlayan Şimşek, 20 yıl tıp doktorluğu yaptığını, 1996 yılından beri de çeltik tarımı ile uğraştığını belirtti.  1 Kasım seçimlerinin AKP’nin tek başına iktidar olma yönündeki iddiası nedeniyle yapıldığını da söyleyen Şimşek, şöyle konuştu:  “Tarımın içinden geliyorum, bürokrasiyi tanıyorum, iyi bir işadamıyım. 7 Haziran seçiminde Edirne’de aslında tercih edilmesi gereken MHP adayı olmalıydı. Edirne’de insanlar gelirlerinin % 70’ini tarım işinden elde ediyor.  7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloya bakarsak Edirne’den milletvekili çıkarabiliriz.  Bölgemiz ekonomik terör altında, sinsice bir plan mı bu?  Tarımın çöküşü Edirne’yi çok kötü etkiledi. Bölgemizde son 5 yılda 500 bin dekar arazi el değiştirdi. 1 Kasım seçimlerimden sonra koalisyon kurulacaksa MHP’de bunun içersinde olacaktır.  İktidar olduğumuzda bölgemizde tarımın ayağa kalkması için elimizden geleni yapacağız. Üreticinin girdi fiyatlarını aşağı çekeceğiz.  TMO bugün için referansını kaybetmiştir ve yeniden yapılandırılması gerekir.  Çiftçinin sorunu milli bir tarım politikası ile çözülür.  Ben üreticiden yanayım, elimden geleni yaparım Çalışkan, girişimci ve heyecanlı bir adamım. Bizi deneyin, bize destek verin.  Bölge insanımızın hepsi benim için çok önemli. Yetki verseniz asla sizi mahçup etmem.”