MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) İl Başkanı Hakan Özkan, dün yaptığı açıklamada, yaklaşan 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Edirne’den 100 bin oy almak istediklerini ve gerekli istişare toplantılarına başladıklarını belirten Özkan, “7 Haziran seçimlerinde 42 bin oy aldık. Her seçmenimiz 1 oy getirecek 84 bin oy alacağız Edirne’de. Çıta 100 bin. Her MHP’liden 1 oy daha isteme noktasında çalışmamız olacak. Geçtiğimiz günlerde eski il başkanlarıyla bir toplantı düzenledik. Bugüne kadar hiçbir siyasi partide görülmemiş çok güzel bir toplantı düzenledik. Birlik ve beraberliği tevşih etme imkanı bulduk. Eski belediye başkan adaylarımızın haricinde milletvekili adayı olan arkadaşlarımız ve geçmişte görev yapmış 7 tane arkadaşımızla birlik ve beraberlik içerisinde çalışma kararı aldık. Program dahilinde çalışmaları bütün arkadaşlarımızın katılacağı şekilde devam edeceğiz. İnşallah MHP, Türkiye ve Edirne’miz için hayırlı olacak. Şimdiden MHP’nin önü açıldı diyebiliriz.” dedi.

MHP’NİN ÖNÜ AÇIK

Hakan Özkan, MHP Edirne 1. Sıra Milletvekili Adayı Gürsel Şimşek’in 7 Haziran seçiminde çalışmalarının karşılığını alamadığı yönündeki söylemleri de değerlendirerek, şunları söyledi: “7 Haziran seçimlerinde vatandaşlarda bir algı oluşmuştu. ‘MHP’nin oya ihtiyacı yok. 1 garanti.’ diye düşünüldü. Çünkü çok üst düzey bir propaganda yaptık. Diğer partilere nazaran daha ön planda olan çalışmalardı. Gittiğimiz yerlerde ‘Sizin milletvekiliniz garanti. Bu kadar çalıştınız.’ algısı vardı. Bu algının bize zararı oldu. Birde sürekli gazete ve televizyonlarda 1-1-1 şeklinde milletvekili dağılımı olacağı yayımlandı. Bu algı oluşunca CHP ve AKP tabanından bize oy verecek olanlar, ‘Nasılsa MHP de vekil çıkartıyor. Herkes kendi partisine oy versin’ dedi. Daha sonra yaptığımız gezilerde ‘Biz MHP’den 1 vekili garanti görüyorduk. Size oy verirdik. Eski partimize oy verdik’ diye söyledi. MHP’nin oya ihtiyacı olan vatandaşlar tekrar MHP’ye oy vereceğini umut ediyoruz. Teşkilatlarımız 7 Haziran’da iç mücadelelerimizin neticesinde biraz kırgınlıklar vardı. Teşkilat çalışmalarımız zayıftı. Şimdi bu sıkıntıda ortadan kalktı. Birde vatandaşın diğer parti adaylarından umduğunu bulamadığını düşünüyoruz. AKP’nin yapmış olduğu değişiklikle koyduğu aday tarım ile geçinen bölge halkı tarafından tepki ile karşılanacağını düşünüyoruz. Son günlerde açıklanan ayçiçeği fiyatı ile üreticinin uğradığı zarar tartışılmaz. Vatandaş bunlara bir fatura kesecektir. MHP’nin önü açık.”